Stek Woon & Lifestyle Magazine

Sfeervolle gordijnen voor een aangekleed interieur

Een interieur is niet af zonder sfeervolle gordijnen. Zeker in de winter is het plezierig om het binnen zo knus mogelijk te maken. Mooie gordijnen in warme kleuren en rijke stoffen geven elke ruimte een make-over. Je kunt ook kiezen voor rolgordijnen, jaloezieën of een combinatie met gordijnen. Lees alles over het kiezen van gordijnen.

Sfeervolle gordijnen | Voordeelgordijnen | Stek Magazine

Soorten sfeervolle gordijnen

Naast veel kleuren is er ook veel keuze in de soorten sfeervolle gordijnen. Voordat je gordijnen aanschaft is het van belang om na te gaan waar jouw nieuwe gordijnen aan moeten voldoen. Is het puur ter decoratie en om jouw woonstijl te benadrukken? Of moet het ook effectief zijn zoals bijvoorbeeld verduisterend. Wanneer de stof niet lichtdoorlatend moet zijn, kun je de stof laten voeren. Fijn bijkomend voordeel is dat je gordijnen dan ook wat dikker zijn. In dat geval raden we wel aan om te gaan voor een enkele plooi of dubbele plooi maar niet voor een vlinderplooi. Dan wordt de hoeveelheid stof wanneer je de gordijnen open hebt te veel. Een andere opties zijn ‘in between gordijnen’. Dat wil zeggen dat het niet verduisterend is maar ook niet volledig lichtdoorlatend. Je kan dit type gordijnen ook heel goed combineren met overgordijnen. Zo is jouw interieur mooi aangekleed.

sfeervolle gordijnen | voordeelgordijnen.nl | Stek Magazine

Kies je stof, dessin en kleur

Naast de keuze voor lichtdoorlatende of verduisterende gordijnen kun je ook kiezen uit heel veel trendy en neutrale kleuren. En laat kleur nu weer helemaal in zijn in. Ook aardetinten zoals terra zijn populair en zorgen ook voor een tijdloos interieur maar wel met de nodige warme uitstraling.

Een mooi dessin behoort ook tot de mogelijkheden. Dus met sfeervolle gordijnen geef je een ruimte iets extra’s. Voor een luchtig effect en geheel passend binnen bijvoorbeeld een Scandinavische woonstijl,zijn 100% linnen gordijnen een mooie keuze. Wil je meer een luxe en elegante uitstraling? Dan zijn velours gordijn een match. Overigens hoeven luxe gordijnstoffen niet heel duur te zijn. Neem eens een kijkje bij voordeelgordijnen.nl Je vindt hier niet alleen een ruime keuze aan gordijnen op maat of losse stoffen maar ook nog passend in elk budget.

sfeervolle gordijnen | voordeelgordijnen.nl | Stek Magazine

Met gordijnen met een dessin maak je jouw interieur net iets opvallender. Als je verder een rustige basis hebt zijn gordijnen met een motief juist een prachtige toevoeging. Twijfel je over een kleur of hoe een patroon er in het echt uitziet? Vraag dan een gratis kleurstaal aan. Bekijk jouw staaltje bij daglicht en in de avond bij je raam. Houd het ook bij je muren en je meubels. Zo krijg je een goede indruk welke gordijnstof het beste past in jouw interieur.

Gordijnen op maat

Ben je zelf handig,? Dan kun je natuurlijk alleen stof bestellen voor jouw nieuwe sfeervolle gordijnen. Het maken van gordijnen is wel vakwerk. Zeker als je ze gevoerd wil hebben. Je wil tenslotte dat jouw raambekleding perfect hangt en goed past. Dan zijn gordijnen op maat gemaakt een handige oplossing. Je hoeft hiervoor overigens helemaal niet naar een winkel. Zoek de stof, dessin en type raambekleding thuis online uit en bestel eenvoudig eerst een staaltje of direct jouw gordijnen. Ze worden gewoon bij je thuisbezorgd. Klaar om op te hangen. Zo geniet jij deze winter al van sfeervolle gordijnen in een heerlijk warm huis!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.