Stek Woon & Lifestyle Magazine
Moduleo Stek Magazine

Peter en Andrea zijn het perfecte klusteam

Andrea heeft een grote passie voor interieur en alles wat daarmee te maken heeft. Ze deelt graag haar inspiratie op Instagram waar al ruim 79K volgers smullen van haar interieurstijl. Die stijl laat zich niet makkelijk omschrijven maar één ding is zeker: Andrea houdt van regelmatig veranderen. Een andere kleur op de muur en recentelijk een nieuwe vloer. Ze koos voor Moduleo LayRed en vormde samen met haar man Peter het perfecte klusteam.

Fotografie: Andrea Groot

Klusteam Andrea Groot | Stek Magazine

Living hip

Peter en Andrea wonen met hun twee kinderen in een oud huis. Met haar grote liefde voor interieur en passie voor schrijven, begon Andrea haar eigen bedrijf ‘LivingHip’. Op deze website deelt ze persoonlijke verhalen en natuurlijk veel tips en trends op het gebied van wonen. Zoals elke interieurfanaat houdt ook Andrea van regelmatig veranderen. Dit keer moest ook manlief Peter eraan geloven… Op twee verdiepingen werd de vloer vervangen en het stel besloot om het zelf te leggen. Ondanks dat ze geen ‘die hard’ verbouwklussers zijn, hebben ze als team hun nieuwe Moduleo LayRed vloer zelf gelegd. En dat leggen blijkt voor dit klusteam best eenvoudig te zijn.

Klusteam Andrea Groot | Stek Magazine

Tijd voor iets nieuws

Het was na elf jaar vloerbedekking op de slaapkamers en op zolder ook wel hoog tijd voor een nieuwe vloer. “Omdat we in een oud huis wonen en er niet geëgaliseerd kan worden met beton, moesten we op zoek naar een geschikte vloer”, vertelt Andrea. “We kwamen uit bij de nieuwste vloer van Moduleo: LayRed. Het was nog behoorlijk lastig kiezen uit maar liefst 31 verschillende designs, geïnspireerd op hout en steen patronen. Onze keuze is gevallen op een lichte vloer met houtmotief. Ik heb getwijfeld over visgraat maar planken passen beter in ons huis.”

We kwamen uit bij de nieuwste vloer van Moduleo: LayRed. Het was nog behoorlijk lastig kiezen uit maar liefst 31 verschillende designs, geïnspireerd op hout en steen patronen.

Zacht en stil

De keuze voor LayRed had naast de mooie houtlook nog andere redenen. Andrea: “Op de bovenverdiepingen wil je geen vloer waar je elk stapje beneden hoort. Doordat er een akoestische laag verwerkt zit in LayRed is hij erg stil. De akoestische laag is tevens elastisch waardoor hij veerkrachtig reageert op lichaamsgewicht. Geen koude harde vloer maar een aangename zachte en warme vloer. Ideaal voor onze slaapkamers!”

Klusteam Andrea Groot | Stek Magazine

En klussen maar

“Het meest handige om een nieuwe vloer te leggen, is van boven naar beneden werken”, vertelt Andrea. “Omdat we twee verdiepingen moesten doen, begonnen we met de zolderkamer van Teun. Ook meteen de makkelijkste ruimte. Het pallet-bed stapelden we gemakkelijk op en konden we zo van de één naar de andere kant schuiven. De vloerbedekking hadden we vrij vlot verwijderd. Nadat we de vloer stofvrij hadden gemaakt, was het tijd voor de PCV vloerdelen van Moduleo. Wij hadden destijds onder de vloerbedekking hardboard gelegd wat de vloer aardig vlak maakte. Het blijft echter wel een oud huis met oude vloerdelen en is niet kaarsrecht. Juist voor zulke vloeren is LayRed uitermate geschikt. Gelukkig zijn Peter en ik allebei handig met zagen en ik heb dan ook flink wat vloerdelen gezaagd. Verder heb ik voornamelijk geassisteerd. Dat betekent vrij vertaald dat ik vloerdelen aangeef, zaagsel opzuig en zorg voor koffie en lunch. Wat overigens wel super fijn was, is dat het zaagsel van de vloer geen stof gaf. Echt helemaal niet. Het is wel zo praktisch als de verdere ruimte niet onder het stof zit met zo’n klus. Uiteindelijk waren we een perfect klusteam.”

Moduleo Red | Stek Magazine
Klusteam Andrea Groot | Stek Magazine

Grootste klus

De slaapkamer van Peter en Andrea, de overloop en werkkamer waren de grootste uitdaging. Met een vloeroppervlakte van zo’n 45 m2 en twee loeizware kledingkasten die verplaatst moesten worden van de ene naar de andere ruimte. “We hadden nu al wat ervaring en wisten dat het leggen van de vloer makkelijk ging”, zegt Andrea. “Het is essentieel dat je een plan maakt voor het leggen van een vloer. Alle voorbereidingen zijn meer werk dan het leggen zelf. Dat geldt in ieder geval wel voor de Moduleo LayRed vloer. Als je al in een huis woont, is de grootste klus eigenlijk het steeds verplaatsen van alle meubelen. Maar met dit resultaat is het al het harde werken natuurlijk meer dan waard.” Je leest het complete verhaal over deze klus op de blog van Andrea livinghip.nl

Moduleo Red | Stek Magazine

Over Moduleo LayRed®

Je woning renoveren? LayRed® vloert elke uitdaging. LayRed® is een meerlaagse PVC-vloer die stijlvol design koppelt aan ongeëvenaard comfort en weergaloze sterkte. Dankzij de geïntegreerde ondervloer leg je LayRed® makkelijk over op een bestaande vloer, zonder voorbereidende egalisering. Hierdoor vermindert eveneens het transmissiegeluid met maar liefst 21dB / 10dB Lin!

Moduleo Red | Stek Magazine

Meer informatie over Moduleo.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.