Stek Woon & Lifestyle Magazine
Het huis met 1000 ramen | Stek Magazine

Het huis met duizend ramen

In de nieuwe wijk Waterdorp in Amersfoort is elk huis anders. Het idee van de wijk en de woningen is geïnspireerd door het pittoreske Loenen aan de Vecht en kleine binnensteden. Naast bijzondere huizen zijn er ook veel grachten. Architectenbureau Mulleners + Mulleners ontwierp beide. Gerard, Debbie en hun twee dochters wonen in ‘het huis met duizend ramen’, zoals ze hun droomhuis zelf noemen. Kijk mee in dit heerlijk lichte huis met ontelbaar veel ramen.

Huis met duizend ramen | Binnenkijken | Stek Magazine

Zodra je het huis met duizend ramen binnenkomt, proef je meteen de sfeer van de rest van het interieur. De voordeur is aan de binnenkant pastelroze. Het is net alsof er tegeltjes op de muur zitten, maar niets is minder waar. Het is namelijk een prachtig behang van Karwei. Het hexagon ‘patroon’ op de muren zien we later weer terug in andere ruimtes.

Passie voor dansen en interieur

Eerst even de bewoners voorstellen. Gerard (41) is e-business manager. Zijn hobby is de Black Bastard barbecue. Volgens Debbie kan hij barbecueën tot hij erbij neervalt. Dochter Cato is 10 jaar. Ze is dol op ballet en moderne dans. Jongste dochter Dide is 7 jaar. Ook zij heeft een passie voor dansen: ballet en streetdance zijn haar favoriet. Debbie (34) is personeelsmanager. Vast geen toeval: haar hobby is ook ballet.

Huis met duizend ramen

Daarnaast houdt Debbie zich maar al te graag met het interieur bezig. Dat ze daar een heel goed gevoel voor heeft, is meteen te zien. In hun mooie huis matchen alle kleuren en materialen perfect met elkaar. “Ik ben altijd wel bezig geweest met interieur”, vertelt Debbie. “Op Instagram ben ik een tijd geleden een account gestart om mijn interieurbeelden te delen. Ik ben er daarna een tijdje mee gestopt. Maar sinds de bouw van ons nieuwe huis deel ik weer enthousiast de vorderingen en het eindresultaat. We zijn echt ontzettend blij met dit huis. Daarom vind ik het enorm leuk om het met anderen te delen en ze zo ook te inspireren.”

Huis met duizend ramen | Binnenkijken | Stek Magazine
Scandinavische woonkamer | Binnenkijken | Stek Magazine

Veel geluk

Tijdens de bouw van hun droomhuis woonde het gezin vlakbij, in een andere nieuwbouwwijk. “We hebben enorm veel geluk gehad dat we deze prachtige woning kregen”, vertelt Debbie. “De verdeling van de huizen verliep via een loting. Wij hadden eigenlijk alleen interesse in deze woning. Wonder boven wonder werden wij ingeloot. We konden ons geluk niet op!” lacht ze.

Voordelen van nieuwbouw

Debbie: “Dat we oorspronkelijk kozen voor nieuwbouw is eigenlijk toeval. We kregen veel huis voor ons geld en belandden daarom in een nieuwbouwwijk. Inmiddels is dat een bewuste keuze. Want nieuwbouw heeft gewoon voordelen.” Gerard en Debbie kozen er ook bewust voor om het pand volledig casco te laten opleveren. Zo hadden ze een leeg canvas om hun eigen ideeën op los te laten. “Pinterest draaide overuren”, lacht Debbie. “We kozen uiteindelijk voor openslaande deuren bij de keuken. Daarnaast gingen we voor zwart deurbeslag en overal in huis zwarte kranen. In het trappenhuis lieten we halfhoog gestucte muurtjes maken in plaats van traphekken. Het geheel in het trappenhuis is zo een stuk rustiger.”

Huis met duizend ramen | Binnenkijken Stek Magazine
Lichte keuken | Stek Magazine

Kleurenpalet

Als vloer koos Debbie cementgebonden gietvloeren van het bedrijf m2vloeren.nl. “We hebben deze vloer doorgelegd op alle verdiepingen. Dat zorgt voor eenheid”, zegt ze. “In de woonkamer hebben we op meerdere muren een Color Block aangebracht. De woonkamer heeft zo een hoge lambrisering in één kleur gekregen. Die stopt midden op de muur. Hij loopt als het ware de hoek om. Onze kleuren? We gebruikten Trout Grey in de keuken en de kamer van Cato. Voor de woonkamer kozen we Scallop Grey. In Dides kamer werd het Shells Sand Grey. Allemaal uit de Histor Color Collection.”

Gouden tip

Het geheel aan kleuren is perfect op elkaar afgestemd. Wat is volgens Debbie de gouden tip bij de kleurkeuze van een nieuwbouwhuis? “Kies een kleurenpalet van drie kleuren. Blijf binnen deze tinten voor een geheel. Met alleen witte wanden wordt een huis niet gezellig en sfeervol. Een andere tip die ik graag wil meegeven: loop voor de bouw alle bouwtekeningen goed door. Maak vervolgens alles op schaal. Zo krijg je een goed beeld van hoe de meubels komen te staan.”

Huis met duizend ramen | vtwonentegels | Stek Magazine
Buitenkijken huis met veel ramen | Stek Magazine

Buitenparadijs

Ook de tuin heeft Debbie zelf ontworpen en ingedeeld. Een hovenier heeft de tuin daarna aangelegd. Ze koos voor planten met veelal een grijsgroen blad. De hovenier bepaalde wat waar het beste kon staan. Zo staat alles precies om en om in bloei. Een echte blikvanger zijn de stijlvolle vtwonen-tegels van de serie Noviton. Debbie: “Ik vind die tegels prachtig. Ze geven een speels effect. Het is best een grote tuin. Met alleen maar effen tegels wordt het één grote oppervlakte. Nu is het mooi verdeeld met een zithoek en eethoek. Ik ben heel blij met het resultaat.”

Uitdagende olijfboom

Een andere blikvanger in de tuin is de grote olijfboom. “De beplanting moet natuurlijk nog een beetje groeien. Daarom vond ik zo’n boom erg mooi”, vertelt Debbie. “Het was alleen wel een dingetje om deze op zijn plek te krijgen. We hebben hem uitgezocht bij een kweker. Deze zou hem in de tuin bezorgen. Maar het bleek niet mogelijk om deze joekel door de poortdeur te krijgen. De kweker heeft de boom toen bij de voordeur ‘geparkeerd’. Uiteindelijk is het ons zelf gelukt om de olijfboom in de tuin te krijgen. Alleen de pot moest er nog omheen. Dat was ook een hele klus. Voorlopig gaat deze dus niet meer van zijn plek!” En is de tuin nu dan helemaal naar wens? “We willen nog heel graag een pergola boven een extra lange eettafel met lekker veel stoelen”, zegt Debbie.

Scandinavische woonstijl badkamer | Stek Magazine

Door het schuine dak konden we weinig veranderen aan de indeling. We hebben hier gekozen voor deels tegelwerk en deels stucwerk. Ook in deze ruimte vormen de zwarte kranen een mooi statement.

Huis met duizend ramen | Stek Magazine

Eigen domein

Op de tweede verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer. Twee kamers zijn voor de dochters des huizes en de de derde is een logeerkamer. Gerard en Debbie maakten hun eigen domein op de zolderverdieping. Debbie: “De skantrae glazen deur met lange gordijnen geeft een loftgevoel aan onze slaapkamer. Omdat de ruimte beperkt is, was het helaas niet mogelijk om een eigen badkamer te creëren. De underlayment kast op de overloop heeft een timmerman op maat gemaakt. Deze heb ik ook zelf ontworpen. Zo is alles netjes opgeruimd. Het is de bedoeling dat de slaapkamer zo’n zelfde kast krijgt voor kleding. Die loopt straks optisch door over de hele lengte van de zolder.”

Kinderkamer meisje | Stek Magazine

Bij de kamer van Dide bestond het moodboard uit veel groen. Een grote wens van Dide was een hemel boven het bed. Samen hebben we haar droomkamer gemaakt.

Meisjeskamer met roze tinten | Stek Magazine

Voor de kamers van de meiden maakte ik moodboards. Gelukkig vinden ze wat ik kies – tot nu toe – heel mooi. Voor Cato was dit een palet met veel roze. Ze wilde wel per se een hangstoel.

Debbie huis met duizend ramen | Stek Magazine

Geen spijt

Tot slot vragen we Debbie of ze achteraf andere keuzes zou maken. “Nee”, zegt ze stellig. “We hebben nergens spijt van. We zijn gewoon ontzettend gelukkig met ons huis met duizend ramen en onze tuin. Met de vele ramen en hoe heerlijk licht het overal is. Het is echt zo fijn om hier te wonen.” Zijn er dan nog wensen? Debbie: “Zoals gezegd, willen we een nieuwe tafel en pergola in de tuin. Ook moeten we de kasten in onze slaapkamer nog laten maken. Daarna is alles echt af. Hoewel, wie weet komt er in de toekomst nog een open haard. Maar daar zijn we nog niet uit!”

Huis met duizend ramen Amersfoort | Stek Magazine

Volg Debbie op Instagram voor meer plaatjes van dit prachtige huis: @hethuismetduizendramen

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.