Stek Woon & Lifestyle Magazine
Stek Magazine buitenleven

Overkapping in de tuin: dít kun je er allemaal mee

We hebben allemaal een beeld bij een overkapping in de tuin. Maar dat beeld kan heel uiteenlopend zijn. Overkappingen in de tuin kunnen namelijk verschillende doelen dienen – zowel in de voor- als de achtertuin. Ben je benieuwd wat je er allemaal mee kunt? Dit zijn slimme opties!

Overkapping in de tuin maken | Stek Magazine

Terrasoverkapping

De meest gekozen reden voor een overkapping in de tuin? Het wordt gebruikt om het terras bedekking te geven. Dit kan zowel in de vorm van een losstaande overkapping als een overkapping die je vastmaakt aan de woning, oftewel een veranda. Met name een losstaande overkapping is eenvoudig te plaatsen in de tuin. Je zit nóg comfortabeler buiten met een terrasoverkapping, die verschillende voordelen heeft. Zo zit je altijd droog: je hoeft niet direct naar binnen toe als het begint te regenen. Je tuinmeubilair kan ook gewoon buiten blijven staan. In de zomer biedt de overkapping koelte en bescherming tegen de zon. Als het juist nog wat fris is buiten, blijf je beter warm onder de overkapping. Een ideale toevoeging aan de tuin is het dus zeker. En dan heb je ook nog de looks! Kies een terrasoverkapping uit die geheel naar smaak is, zodat je tuin er beter uit komt te zien. Stijlvol hout doet het bijvoorbeeld altijd goed.

Dezelfde woonstijl binnen en buiten | Stek Magazine

Overkapping voor auto

Je kunt dus lekker zelf onder de overkapping gaan zitten. Maar er zijn nog meer opties! Wil je graag je auto veilig op je oprit kunnen stallen? Plaats ‘m onder een overkapping. Dit wordt ook wel een carport genoemd. Je auto blijft er langer mooi door. Er komt immers minder regen, hagel of sneeuw op terecht. Ook ervaar je hiermee direct een gevoel van thuiskomen, zodra je je oprit oprijdt en je auto mooi onder het dakje parkeert. Een goede oplossing is het ook als je geen eigen garage hebt waar je in kunt rijden met je auto!

Prettigere binnenkomst

Vind je het ook zo vervelend om de auto uit te moeten stappen en de woning binnen te moeten rennen bij regenval? Je bent niet de enige! Een overkapping bij de woning biedt uitkomst. Dit kan in de vorm van een carport zijn, zoals we hierboven al benoemden. Je kunt ook het idee van de carport laten gaan, maar toch een kleinere overkapping bij de (voor)deur laten plaatsen, ter bescherming bij binnenkomst. Dat voelt hartstikke luxe! Het ziet er fraai uit bij de woning – en bovendien kun je nu rustig de deur openmaken en eventueel je paraplu uitklappen, zonder verder nat te regenen.

overkapping in de tuin plaats | Stek Magazine

Overkapping voor loungehoek

Je kunt er tot slot ook aan denken om iets speciaals onder de overkapping in de tuin te plaatsen. Een zwembad of een jacuzzi bijvoorbeeld! Op die manier pak je echt uit met de tuininrichting. Creëer een tuin vol luxe, en geniet van dat buitenleven.

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play