Stek Woon & Lifestyle Magazine
kasternwand

4 handige opbergtips voor een onhandige slaapkamer

Een fijn bed en goede sfeer zijn belangrijk voor de slaapkamer. Natuurlijk is voldoende opbergruimte voor je kleding ook zo’n ‘must’.  Je wil er gemakkelijk bij kunnen en alles het liefst zo overzichtelijk mogelijk houden. Hier zijn vier handige opbergtips.

Inloop kast zelf maken

Begin met een overzichtelijke indeling

Creëer voldoende bruikbare kastruimte waar je goed bij kan. Een overzichtelijke indeling van je kasten maakt het gebruik optimaal. In veel slaapkamers kan het een hele uitdaging zijn om een goede oplossing voor je garderobe te vinden. Gebrek aan een geschikte wand om een grote kastenwand tegenaan te plaatsen kan je plannen dwarsbomen. Te schuin, teveel raam of een deur die op een onhandige plaats zit. Maar ook een te kleine of te grote ruimte kan voor inrichtingsproblemen zorgen. Dat wordt puzzelen!

#1 Alles in één

Heb je maar één wand in je slaapkamer waar je je bed én je kast tegenaan kan plaatsen? Maak dan een combinatie van een kastenwand met een nis waarin je je bed schuift. Voorzie de nis van verlichting en een plankje voor je wekker of telefoon. Zo heb je alles in één; voldoende bergruimte en een gezellige plek voor je bed.

#2 De dubbele wand

Is het oppervlak van je slaapkamer ongezellig groot of is de verhouding uit proportie, dan kan een extra wand dé oplossing bieden. Maak tegen één muur een grote kastenwand. Plaats een losstaande wand of een meubel in de ruimte, waar je een bed tegenaan plaatst. Houd voldoende ruimte aan alle kanten om rond te kunnen lopen. De ideale oplossing om de ruimte op te delen. Zonder aan ruimtelijkheid in te boeten. Zo maak je de kamer op een slimme manier knus, gezellig en goed bruikbaar.

Slaapkamer met schuin dak inrichten

#3 Slimme bergruimte onder een schuin dak

Slaapkamer op zolder? Gebruik de lage, schuine delen om je kleding op te bergen. Er zijn veel verschillende systemen te koop waarmee je eenvoudig schuifdeuren monteert om je garderobe aan het oog te onttrekken. Combineer hang- en legdelen. Zo grijp je nooit mis. Heb je net iets meer ruimte, dan kan je zelfs kiezen voor een diepere inloopkast.

Bedstee zelf maken

#4 De hoogte in

Een hoge, kleine ruimte vraagt om een inventieve aanpak. Natuurlijk is het mogelijk een zoldertje in de ruimte te hangen. Een spannender ruimte krijg je door een meubel te plaatsen. Denk aan een bedstee, voorzien van een kast plus extra bergruimte op hoogte. Leuk voor een kinderkamer!

Wil je nog meer ideeën voor de slaapkamer? Lees dan ook het artikel over de zolder verbouwen tot slaapkamer en de ideale inrichting van de slaapkamer.

Tip: Zit de ideale oplossing er niet bij?

Als jij weet wat het inrichtingsprobleem voor je slaapkamer is, is het eenvoudiger een passende oplossing te vinden. Op het internet is een overvloed aan ideeën en voorbeelden te vinden. Ook voor jouw inrichtingsprobleem. Al eens op Pinterest rondgekeken? Doen! De enorme database aan afbeeldingen zal je veel inspiratie geven om je droomslaapkamer te realiseren.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.