Stek Woon & Lifestyle Magazine
bed

Interieur tip: Zo richt je je slaapkamer in

Ben jij iemand die in bed duikt, slaapt en ’s morgens weer uitgeslapen de kamer verlaat? Dan ben jij een functionele slaapkamergebruiker. En heb je weinig behoefte aan extra’s. Vind je het juist heerlijk om ’s avonds al vroeg je bed op te zoeken, lekker ontspannen, met een boek, de tv en een kop thee? Om in het weekend uit te slapen en langzaam wakker te worden met een ontbijt op bed? Dan ben jij een luxe slaper. Als luxe slaper voel jij je lekker in een gezellige, comfortabele kamer. Beide typen hebben andere wensen voor de inrichting van hun slaapkamer.

Jouw slaapkamer

Bedenk voor je jouw slaapkamer aanpakt wat jou aanspreekt. Bepaal wat er in jouw slaapkamer niet mag ontbreken. Maak vervolgens een optimale indeling en geef jouw sfeer aan de ruimte met de juiste materialen. Daarbij mogen de volgende items zeker niet ontbreken:

#1 Een aantrekkelijk bed

Alles in de slaapkamer draait natuurlijk om je bed. Zorg voor een heerlijk aantrekkelijk bed waar je iedere avond voldaan in ploft. Maar waar je ook ’s morgens vrolijk uit op staat. Voldoende ruimte om je bed is erg handig. Maar ook: een nachtkastje, waarop plek is voor een boek, een glas water, de wekker en je telefoon. Laat de ruimte je in de steek? Maak dan een gezellige, knusse hoek rond je bed. Hang een mooie plank aan de wand. Zodat je toch wat weg kan leggen.

#2 Voldoende kastruimte

Naast een aantrekkelijk bed is voldoende kastruimte niet weg te denken uit je slaapkamer. Optimale bergruimte heb je in een kastenwand. Kies een wandvullend en plafondhoog systeem voor een ruimtelijk beeld. Of word je warmer van een mooie oude kast? Je levert bergruimte in, maar de sfeer is direct gezet.

Tip: Zorg voor haakjes of een stang om ’s avonds je kleding op te hangen. Een stoel die bedolven ligt onder kleding van de afgelopen twee weken staat erg rommelig. Een goede passpiegel mag daarbij natuurlijk niet ontbreken!

kledingrek

#3 Verlichting slaapkamer

Kies voor een goede basisverlichting die in één keer de ruimte verlicht. Indirect licht is mooi en niet zo fel. Zorg ervoor dat je kast goed verlicht is. Bijvoorbeeld met spots die in je kast schijnen. Het is erg vervelend als je helemaal niets ziet als je op zoek bent naar dat ene kledingstuk. Het aloude lampje naast je bed is natuurlijk onmisbaar.

#4 Raambekleding

Voor de meeste mensen zijn gordijnen een must in de slaapkamer. Verduisterende gordijnen houden je slaapkamer donker. Maar misschien vind jij het helemaal niet erg om ’s morgens wakker te worden van een opkomend zonnetje. Voor een rustig, ruimtelijk beeld kies je je gordijnen kamerbreed en plafondhoog. Ook als de ramen kleiner zijn geeft dit een chique, warm effect.

# 5 Sfeer in de slaapkamer

Welke sfeer spreekt jou aan? In welke slaapkamers zou je zó in bed willen duiken. Zoek eens een aantal voorbeelden en bekijk ze goed. Welke materialen, kleuren en meubels bepalen de sfeer? Noteer de uitkomst. Een goede leidraad als je op zoek gaat naar je eigen slaapkamerinrichting. Neem eens een kijkje op ons Pinterest Board Slaapkamers voor inspiratie van verschillende stijlen.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.