Stek Woon & Lifestyle Magazine

Op deze manier haal je nog meer uit de tuin

Een tuin heeft je ontzettend veel te bieden. Het biedt je de ruimte om tot rust te komen aan het eind van de werkdag, je kweekt er je eigen groenten en je hebt er de mogelijkheid om te experimenteren met het stekken van verschillende soorten planten. Daar komt bij dat de tuin tot leven komt, wanneer je hier voldoende planten en heesters in poot. Denk aan de insecten, zoals bijen en vlinders, die zich al vroeg in het voorjaar tonen. De aanwezigheid van deze insecten maakt de tuin bij je woning tot een hele gezellige plek. Pak je tuinstoelen erbij om te genieten van de eerste zonnestralen! Heb je geen plek om de tuinmeubelen droog op te slaan? Een beschermhoes voor tuinmeubelen is in dat geval onmisbaar. Het helpt je te voorkomen dat de tuinmeubelen al snel aan kwaliteit inleveren. Zeker houten tuinstoelen en -banken zijn gevoelig voor vochtige omstandigheden.

Tuin optimaal benutten door slim in te richten | Tuinmeubelwereld

Vergroot het comfort wat de tuin je biedt

Bieden je huidige tuinstoelen niet langer het comfort om optimaal van al het moois in de tuin te kunnen genieten? Deze periode van het jaar leent zich uitstekend voor het vernieuwen van je tuinmeubelen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een comfortabele tuin loungeset, welke in het najaar bij verschillende tuinwinkels met korting aangeboden wordt. Winkels willen hun assortiment in het voorjaar kunnen vernieuwen, waardoor er op dat moment geen ruimte meer is voor de meubels uit de oude collectie. 

Tuin optimaal benutten door slim in te richten | Tuinmeubelwereld

Plaats een extra border op een deel van je terras

Verklein het terras iets, om zo meer ruimte te creëren voor een extra border. Nog altijd zijn er veel tuinen met een groot terras en een beperkte hoeveelheid groen. Zonde, want zo mis je de kansen die een tuin je biedt! Je kunt deze border gebruiken voor het creëren van je eigen, compacte moestuin. Er is niets smaakvoller dan de biologische groenten en verse kruiden uit je tuin. 

Tuin optimaal benutten door slim in te richten | Tuinmeubelwereld

Ook leuk is het om de border nu alvast aan te leggen en deze in het voorjaar te vullen met planten die je zelf hebt gestekt. Mogelijk heb je momenteel al een aantal planten in de tuin staan, welke zich relatief makkelijk laten vermeerderen. Op het internet valt veel informatie te vinden over de wijze waarop je planten kunt stekken. Je hebt er niet veel voor nodig; het is een hele goedkope manier om het aantal planten in huis of in de tuin uit te breiden! 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.