Stek Woon & Lifestyle Magazine

Ook buiten meer energie besparen

Vind je het prettig dat er ’s avonds licht in de tuin brandt, maar twijfel je of je dat wel moet aanhouden vanwege het stroomverbruik? Of je nu lampjes voor de gezelligheid hebt branden of je hebt een lamp met een bewegingsmelder geïnstalleerd, je hebt natuurlijk altijd met kosten te maken. Maar als je kiest voor led lampen buitenverlichting, kun je een hoop energie besparen en toch genieten van een goed, maar bovenal sfeervol, verlichte tuin.

buitenverlichting vervangen om energie te besparen | ledlichtdiscounter

Sfeerverlichting in je tuin en op het terras

Als je op je op zoek gaat naar led lampen buitenverlichting heb je heel veel keuze. Bij het terras bevestig je wandlampen aan de muur van je woning of aan de schutting. Hang een lamp bij de deur naar de tuin, zodat je altijd voldoende licht hebt als je in het donker thuiskomt. Deze wandlampen zijn in verschillende stijlen verkrijgbaar, zodat je een model kunt kiezen dat helemaal bij jouw smaak past. Denk bijvoorbeeld aan kubische led lampen als buitenverlichting of kijk voor een klassieke, ronde vorm. Wil je geen lampen aan de muur bevestigen en heb je een houten vlonder als terrasvloer? Bouw dan een paar grondspots in langs de rand van je terras. Hiermee kun je tevens het tuinpad verlichten. Natuurlijk zijn er ook prikspots als led lampen buitenverlichting verkrijgbaar. Deze zet je ook langs het tuinpad, of je plaatst deze in de tuin bij een struik of in een plantenbak.

buitenverlichting vervangen om energie te besparen | ledlichtdiscounter

Praktische led lampen buitenverlichting

De lampen die niet direct onder een overkapping hangen, moeten natuurlijk tegen de weersinvloeden kunnen. Let er dus bij de aanschaf van de led lampen buitenverlichting op dat de lampen minstens spatwaterdicht zijn. Afhankelijk waar je de lamp neer gaat zetten of op gaat hangen, kun je ook kiezen voor een volledig waterdichte buitenlamp. Veel led lampen buitenverlichting zijn voorzien van een sensor. Deze lampen springen aan op het moment dat er binnen een bepaalde afstand van de sensor bewogen wordt. Dit type lampen is heel geschikt om onder de carport te hangen of bij het tuinhek. Dit is niet alleen prettig als je zelf in het donker thuis komt. Je ziet ook direct vanuit de woonkamer of er iemand in het donker ongevraagd de tuin inloopt. 

buitenverlichting vervangen om energie te besparen | ledlichtdiscounter

Energiezuinige led lampen buitenverlichting

Led lampen onderscheiden zich in het uiterlijk niet van de traditionele buitenverlichting. Toch profiteer je van de energiezuinige werking van dit type verlichting. Dit is op twee vlakken. Ten eerste is het energieverbruik van een ledlamp zeer laag. Hiermee bespaar je al aanzienlijk op je kosten. Ten tweede gaat de ledspot ook heel lang mee. De gemiddelde levensduur kan wel zeven jaar bedragen. Dat scheelt ook nog eens in de afvalberg en in het aantal keren dat je een nieuwe lamp moet aanschaffen. 
Wil je led lampen buitenverlichting voor speciale gelegenheden hebben? Ook dat behoort gewoon tot de mogelijkheden. Of het nu gaat om een bouwlamp die je tijdelijk wilt installeren om je dakgoot te reinigen of te repareren of je bent op zoek naar een feestelijke verlichting van je tuin met een snoer van ledlampen, het kan allemaal. En het is bovendien energiezuinig.

Reageer