Stek Woon & Lifestyle Magazine
Energie besparen

Duurzame warmte als alternatief voor gas: wat kun je doen?

De gasprijzen zijn in de afgelopen tijd flink gestegen. Dit zorgt ervoor dat consumenten op zoek gaan naar andere warmtebronnen. Het scheelt niet alleen in je portemonnee. De nieuwe typen verwarming zijn ook een stuk beter voor het milieu. In dit artikel lees je alles over de nieuwe duurzame warmtebronnen voor in en om het huis.

Duurzame warmtebronnen | Slimmeheater.nl

Elektrische kachels

Een elektrische kachel sluit je aan op het lichtnet en daarom hoef je geen gebruik te maken van gas. Om de volgende drie redenen kiezen steeds meer mensen voor elektrische kachels. 

Strak design

De centrale verwarmingspanelen van vroeger passen niet altijd goed bij de strakke interieurstijlen van dit moment. Met de moderne elektrische kachels is dit wel het geval. Je hebt de keuze uit verschillende designs, zodat je zeker weet dat ze matchen met de stijl van je interieur. Je kunt ook kiezen uit een hangend of draagbaar exemplaar. De laatste kun je meenemen naar elke plek waar je extra warmte nodig hebt. 

Duurzame warmtebronnen | Slimmeheater.nl

Slimme regeling

De elektrische kachels bevatten een ingebouwde thermostaat. Je kunt daarin een week- of dagprogramma instellen. De elektrische kachel staat dan alleen aan op momenten dat je de warmte nodig hebt. Een aantal kachels kun je zelfs bedienen via een app op je smartphone. 

Energiezuinig en veilig 

De elektrische kachels zijn per stuk te bedienen. Je hoeft dan alleen de kachel aan te zetten in de ruimte waar je op dat moment bent. Centrale verwarming verwarmt gelijk het hele huis en daarom ook ruimtes waarin je je niet bevindt. 

Infrarood panelen

Net als elektrische kachels zijn infrarood panelen een duurzame warmtebron. De panelen zijn makkelijk te plaatsen en zelfs gezond voor je lijf. Hoe dat zit, lees je hieronder. 

Zuinig en duurzaam

De infrarood panelen geven gelijk de warmte af die je wenst. Deze warmtebron heeft geen aanlooptijd nodig en daardoor zijn deze panelen een stuk zuiniger dan de traditionele verwarming. 

Duurzame warmtebronnen | Slimmeheater.nl

Lange levensduur

Infrarood panelen gaan lang mee, vaak wel meer dan 10 jaar. Ze hebben ook geen onderhoud nodig maar doen al die tijd wat ze moeten doen. 

Gezonde verwarming

Infrarood verwarming is vergelijkbaar met warmte van de zon en is goed voor spieren en gewrichten. Daarom vind je in wellnesscenters ook infraroodsauna’s. Het heeft zelfs een positief effect op de bloedsomloop. Dat voordeel heb je ook niet met een centrale verwarming. 

Bij de grotere shops in heaters vind je panelen voor aan het plafond, aan de muur of zelfs in de vorm van een spiegel. Kies nu je ideale vorm van verwarming, want dat is op meerdere manieren voordeliger dan gas.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.