Stek Woon & Lifestyle Magazine
Zwembad in de tuin maken

Breng luxe in de tuin met een houten zwembad 

Veel mensen dromen ervan om een groot zwembad in de tuin te hebben. Echter is het niet altijd mogelijk om dit zwembad in te laten graven en soms is er ook niet veel ruimte voor. Toch zijn er altijd oplossingen te vinden voor een kleinere tuin of een kleiner budget. Je kunt hiervoor kijken naar een houten zwembad. Dit zwembad kun je namelijk niet alleen ingraven, maar ook als opbouw gebruiken. Zo geniet je toch van de verkoeling in de zomermaanden en kun je hem eventueel ook in andere jaargetijden gebruiken. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je een nieuw zwembad in de tuin aan wilt leggen?

De afmetingen en vorm van een houten zwembad

Een houten zwembad is een geschikte oplossing voor wanneer je jouw zwembad in wilt graven of op wilt bouwen. Ook half inbouw is mogelijk. Je kunt vanaf dat moment genieten van een groot aantal voordelen. Hiervoor dien je goed naar verschillende specificaties te kijken. Zo moet je bijvoorbeeld bepalen hoe groot het nieuwe zwembad dient te worden. Door hierbij goed te bekijken hoeveel ruimte je in de tuin hebt, zorg je dat jouw zwembad niet te groot of te klein wordt en je er optimaal van kunt genieten. Daarnaast kan de vorm een groot verschil geven als het gaat om ruimte. Een ronde vorm biedt namelijk ook goede oplossingen voor een kleinere tuin.

Zwembad in de tuin

Inbouwen of toch boven de grond houden 

Er zijn verschillende werkzaamheden nodig om het zwembad in gebruik te nemen. Door een eenvoudige houten constructie is het bad echter snel op te bouwen. Jij hoeft dan alleen nog te bepalen of je jouw zwembad in de grond wilt hebben of toch liever boven de grond wilt houden. Indien je wilt inbouwen, dienen de graafwerkzaamheden uitgevoerd te worden. Je kunt dit zelf uitvoeren, maar ook door een professional laten doen. Je hoeft in feite alleen nog het zand af te vlakken en de PU-platen neer te leggen, waarna je de constructie kunt bouwen en jouw zwembad kunt vullen. Het hout zal niet rotten en jij hebt veel plezier aan jouw zwembad.

Houten zwembad in de tuin ingraven of op plaatsen | Stek Magazine

Het water opwarmen 

Als je zo’n duur zwembad laat plaatsen, wil je ook voor langere tijd genieten van het water. Daarbij wil je de temperatuur niet steeds opnieuw op peil brengen door warm water toe te voegen. Je kunt er daarom ook voor kiezen om een warmtepomp aan te sluiten. Deze pomp zorgt dat het water op een goede temperatuur gehouden wordt, zodat jij in ieder seizoen gebruik kunt maken van jouw zwembad en niet in koud water springt. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is het zwembad schoon te houden en het andere onderhoud uit te voeren, zodat het water goed blijft en er geen problemen ontstaan. 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.