Stek Woon & Lifestyle Magazine

Onze woonstijl? De ‘Tom & Melissa’ stijl!

Tom (33), Melissa (32) en hun driejarige zoontje Luca wonen sinds acht maanden in hun huis uit 1974. In zeven maanden tijd verbouwden zij hun totale woning. Met een prachtig resultaat. Maak kennis met de creatieve en sportieve Tom en Melissa en neem een kijkje in hun stijlvolle huis.

Onze woonstijl? De ‘Tom & Melissa’ stijl! | Stek Magazine

Tom werkte altijd in de bouw en tegenwoordig als monteur in de deurenbranche. Met zijn diploma’s als scheepstimmerman is een pittige verbouwing wel aan hem gewaagd. Melissa werkt bij Van der Valk in Utrecht op de sales-afdeling waar zij leuke evenementen, congressen en bruiloften organiseert. Het gezin woonde hiervoor in een rijtjeshuis. “Toen we hoorden dat dit huis te koop kwam, waren we er als de kippen bij”, vertelt Melissa.

Best pittig

“De huizen zijn geschakeld aan de ene kant door middel van een garage en aan de andere kant hebben we gewoon buren. Het huis was wel behoorlijk verouderd. We wisten dat we echt álles moesten aanpakken. Het huis was appeltjesgroen, de garagedeur was geel en binnen was alles of geel of bruin. Ons doel was dan ook om alles vanaf de grond weer opnieuw op te bouwen. Ondertussen hadden we ook onze eerdere woning verkocht en woonden we tijdens de gehele verbouwing, zo’n zeven maanden, bij mijn zus. Best pittig, maar alles is heel goed gegaan.

Onze woonstijl? De ‘Tom & Melissa’ stijl! | Stek Magazine

Onze woonstijl? De ‘Tom & Melissa’ stijl!

Alles aangepakt

Het stel pakte de verbouwing grondig aan. De gehele voor en achtergevel is vervangen voor kunststof. Ook het dak, dakraam, elektriciteit en riolering zijn allemaal vervangen. Melissa: “Eigenlijk stond alleen de meterkast en de trap nog op zijn plaats. Tom werkte dag en nacht in het huis. Van te voren hadden we geen plan van aanpak, gewoon ergens beginnen. Zoals mijn man altijd zegt: een planning maak je alleen om in de war te schoppen. Mijn man bedacht de grote werkzaamheden, bijvoorbeeld het doorbreken van de doorgang naar de woonkamer. Ik hield me vooral bezig met de inrichting.”

Onze woonstijl? De ‘Tom & Melissa’ stijl! | Binnenkijken

De ‘Tom & Melissa’ stijl! | Stek Magazine

Passie voor interieur

Melissa besteedde de zeven maanden van de verbouwing om alles bij elkaar uit te zoeken. “Uit praktische overweging hebben we voor de kozijnen voor kunststof gekozen. Zo hebben we weinig onderhoud in de toekomst. Als vloer kozen voor een pcv-vloer. Het staat mooi en is heel gemakkelijk schoon te houden. Wel zo fijn met kleine kinderen. In het hele proces om alles op elkaar af te stemmen is ook mijn passie voor interieur ontstaan. Het enige waarvan ik spijt had, was onze eethoek in de woonkeuken. Inmiddels is deze vervangen voor een mooie beton ciré-tafel met stalen poten. Voorheen hadden we een X-poot met een houten blad. Iedere keer als ik de keuken inliep dacht ik: nee, dit is het niet. Nu klopt het plaatje weer.”

Onze woonstijl? De ‘Tom & Melissa’ stijl!

Onze woonstijl? De ‘Tom & Melissa stijl’!

De inrichting van het huis is heel geslaagd en alles past prachtig bij elkaar. Melissa omschrijft haar woonstijl als de Tom-en-Melissa-stijl. “Scan-dinavisch, stoer en industrieel maar wel gewoon helemaal onze eigen stijl”, zegt Melissa. “Ik houd van zwart, wit en groen en dat komt overal weer terug. Ik vond het zo leuk om met het interieur bezig te zijn dat ik besloot om een keertje een foto van onze woonkamer op mijn Instragram-account te plaatsen. Ik wilde mijn passie graag delen. Het leuke is dat deze werd gerepost door een webshop waardoor de foto ‘viral’ ging.” Huis laten zien Melissa is toen een apart account gestart, puur voor interieurfoto’s. “Ik had nooit verwacht dat het zo goed zou gaan. In februari plaatste ik mijn eerste foto en door alle leuke reacties en het toenemende aantal volgers, heb ik veel zin om steeds meer van huis te laten zien. Mijn stijl blijkt in de smaak te vallen. Het lijkt me fantastisch om ooit van deze passie mijn beroep te maken dus wie weet wat de toekomst brengt. Voor nu vind ik het super om horen hoe mooi ons huis is. Vooral na zoveel bloed, zweet en tranen.”

De ‘Tom & Melissa’ stijl! | Stek Magazine

De inrichting is heel geslaagd en alles past prachtig bij elkaar. Melissa omschrijft haar woonstijl als de ‘Tom & Melissa woonstijl’

Fotografie en styling: Melissa Slob

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.