Stek Woon & Lifestyle Magazine
Nieuwe vloer, nieuw woonplezier

Nieuwe vloer, nieuw woonplezier

Jolien woont nu vier jaar samen met haar man en zoontje Dean in De Kwakel.Jolien deed mee met onze jubileumactie om een nieuwe vloer van Forbo Flooring te winnen. Tot haar grote verrassing mocht zij haar droom waarmaken. Kijk mee hoe het was… en hoe het is geworden!

De bewoners

Jolien (28) doktersassistente,
Jim (40) productieleider en Dean (1)
Woonplaats: De Kwakel
Soort huis: tussenwoning
Woonstijl: modern landelijk met een vleugje Scandinavisch

Ingeloot

Jolien en haar man kwamen zeven jaar geleden een nieuwbouwproject tegen in de plaatselijke krant en besloten zich in te schrijven. “We hadden echt mazzel dat we ingeloot waren”, vertelt Jolien. “De bouw kon meteen starten. Na wat tegenslagen – waaronder het faillissement van de projectontwikkelaar – is de bouw uiteindelijk toch doorgegaan. Alleen het riool, de nutsvoorzieningen en de bestrating lieten een tijdje op zich wachten. Daardoor waren de huizen al een paar maanden klaar, maar konden we nog geen sleutel ontvangen.”

Een lijstje wensen

“Wij waren op zoek naar een woning met twee slaapkamers en de mogelijkheid om nog een slaapkamer te creëren. Ook een tuin stond op de verlanglijst. Nu hebben we twee slaapkamers, een zolder en een heerlijk zonnige tuin op het noordwesten. Het voordeel van een nieuwbouwhuis is dat we zelf alles konden uitkiezen. We hebben toen besloten om te gaan voor een kleine aanbouw en te bezuinigen op andere spullen.”

Nieuwe vloer, nieuw woonplezier

Vloerkeuze

Tijdens de bouw van een nieuwe woning moet je behoorlijk wat keuzes maken. “Badkamer, wc, keukens, verf… en vloeren natuurlijk. Boven hebben we voor lichtgrijs laminaat gekozen, beneden wilden we een goede geleidende vloer voor de vloerverwarming. We hebben de vloer laten egaliseren, maar het budget was aan de lage kant. Daarom kozen we voor een zwarte, zelfklevende pvc-vloer van de bouwmarkt. Helaas maakt de zwarte vloer de ruimte erg donker, meer dan we hadden verwacht op basis van ons moodboard. Ook kraste hij snel en was hij erg glimmend. We misten daardoor warmte en sfeer in de woonkamer.”

De nieuwe vloer

Na de winactie is Jolien samen met Stek Magazine naar de Forbo Expo geweest, waar zij een nieuwe vloer mocht uitzoeken uit de Allura Click collectie. “Al snel had ik drie favorieten”, vertelt ze. “Ik wilde graag een lichtere vloer met de uitstraling van hout. Voor mij was het ook belangrijk dat de vloerverwarming goed zou blijven functioneren. Na een week thuis met staaltjes en nog een bezoek aan een interieurzaak, was de keuze gemaakt. Natural Rustic Pine cc60082. Wat een goede beslissing. De nieuwe vloer is zo mooi! Iedere keer als ik de woonkamer in loop, word ik blij! Hoe heb ik ooit die zwarte vloer kunnen kiezen? Ons huis voelt nu veel meer als een warm en gezellig thuis.”

Nieuwe vloer, nieuw woonplezier

Nieuwe vloer, nieuw woonplezier

To-do-lijstje

Dit is het eerste huis van Jim en Jolien samen. “We hebben veel spullen vanuit ons ouderlijk huis meegenomen, maar na drie jaar stonden er nog veel ingepakte dozen op zolder. We hebben toen meer dan de helft weggedaan. De zolder is nog wel op ons to-do-lijstje om helemaal af te maken. Hier komen begin volgend jaar dakramen of een dakkapel en wand in zodat er een slaapkamer en een washok ontstaan.”

Heerlijk wonen

De wijk waarin Jolien en haar gezin wonen, is in een hofje. “Het leuke aan deze wijk is dat we er allemaal tegelijk zijn komen wonen. De meeste mensen hebben nu kinderen. Die groeien leuk met elkaar op en spelen graag samen op het grasveldje voor de deur. De Kwakel is een klein en rustig, maar heel gezellig dorpje. De winkels zijn vlakbij, onze ouders wonen op 15 minuten rijden met de auto en onze vrienden wonen ook in deze regio. Wij zitten hier helemaal op onze plek!”

Nieuwe vloer, nieuw woonplezier

Voor meer informatie over Forbo, kijk op www.forbo.com

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.