Stek Woon & Lifestyle Magazine
Marmoleum dutch design & 100% natuurlijk - Stek Magazine

Marmoleum: Dutch design & 100% natuurlijk!

Een duurzaam interieur wordt steeds belangrijker. Weten waar een product vandaan komt en waar het van gemaakt is. Forbo Flooring maakte een grote stap: de in Nederland geproduceerde marmoleumvloeren worden CO2 neutraal geproduceerd. Lees mee hoe mooi en natuurlijk heel goed samengaan. Marmoleum Dutch design & 100% natuurlijk.

Marmoleum dutch design & 100% natuurlijk - Stek Magazine

Planet friendly

Voor je interieur kies je alles met zorg uit. De kleur op de muur, de accessoires… en natuurlijk de vloer. Kies je bewust? Kies dan voor het oer-Hollandse natuurproduct marmoleum. Het wordt gemaakt van natuurlijke en biologische ingrediënten. Een belangrijk bestanddeel is verantwoord geteelde lijnzaad. Een superfood zaadje voor de gezonde eters maar ook super verantwoord in deze milieuvriendelijke vloer. Dat maakt de basis van deze vloer goed, gezond en duurzaam.

Marmoleum dutch design & 100% natuurlijk - Stek Magazine

Marmoleum dutch design & 100% natuurlijk - Stek Magazine

Voor de toekomst

Iedereen wil graag bijdragen aan een goede toekomst. Doordat de meeste materialen hernieuwbaar zijn en dus binnen tien jaar weer aangroeien, is het een heel duurzame keuze. Forbo ging nog een stap verder en produceert haar marmoleumvloeren volledig CO2 neutraal. Dit komt voornamelijk doordat de natuurlijke grondstoffen tijdens het productieproces al veel CO2 opnemen, door het werken met groene stroom en door het reduceren van fossiele brandstof tijdens het productieproces. Zo draagt Forbo bij aan de toekomst en niet aan klimaatverandering.

Marmoleum dutch design & 100% natuurlijk - Stek Magazine

Voor je interieur kies je alles met zorg uit. De kleur op de muur, de accessoires… en natuurlijk de vloer.

Natuurlijke materialen

Door te kiezen voor marmoleum kan jij dus ook bijdragen aan een betere toekomst. En natuurlijk elke dag genieten van een mooie vloer. De lange levensduur heeft marmoleum te danken aan de basis van lijnolie en hars. Daarnaast wordt houtmeel gebruikt in plaats van tropisch hardhout. Dat scheelt weer het kappen van bossen. De achterzijde wordt gemaakt van jute. Het geheel is een vloer die fijn aanvoelt en makkelijk te onderhouden is.

Stylish verantwoord

Nu je weet dat je met marmoleum een duurzame vloer in huis haalt is het tijd om kleur te bekennen. Het milieuvriendelijke karakter doet niets af aan de vele kleurmogelijkheden waaruit je kunt kiezen. En het past bij elke woonstijl. Of je nu gaat voor een industriële betonlook, trendkleur blauw of een neutraal lichte kleur… Leef je lekker uit! En vooral ook op de vloer zelf. Want het is echt een vloer om op te leven en helemaal kidsproof!

Het milieuvriendelijke karakter doet niets af aan de vele kleurmogelijkheden waaruit je kunt kiezen. En het past bij elke woonstijl.

100% Nederlands

Marmoleum is de eerste en enige vloer die CO2 neutraal wordt gemaakt. En volledig in Nederland geproduceerd. Met de keuze voor een trendy marmoleumvloer draag je zelf ook bij aan de toekomst van bijvoorbeeld jouw kinderen en straks hun kinderen. Elke dag genieten van een fijne vloer en daarmee een stukje investeren in de toekomst. Een stijlvol verantwoorde keuze!

Marmoleum dutch design & 100% natuurlijk - Stek Magazine

Marmoleum is de eerste en enige vloer die CO2 neutraal wordt gemaakt. En volledig in Nederland geproduceerd.

Marmoleum dutch design & 100% natuurlijk - Stek Magazine

All natural

Benieuwd hoe marmoleum gemaakt wordt? Bekijk dan hier het filmpje en ontdek hoe natuurlijk de vloer is.

Marmoleum dutch design & 100% natuurlijk - Stek Magazine

Kijk op de website voor meer informatie: www.forbo.com/flooring

Beeld: Ossip Architectuurfotografie

 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.