Stek Woon & Lifestyle Magazine
Na zes jaar verbouwen is hun droomhuis een feit | Stek Magazine

Na zes jaar verbouwen is hun droomhuis een feit

Ralph en Angelique wonen samen met hun drie kinderen Liv, Finn en Lois, en shiba inu Yori in het pittoreske Weesp. Zes jaar geleden kochten ze hier een boven- en benedenwoning waarvan ze één droomhuis konden maken. Alleen waren beide huizen in slechte staat. Na maar liefst 6 jaar verbouwen is het een paleisje geworden. Angelique geeft ons een tour.

Een zoektocht naar een grote woning in of dichtbij het centrum van Weesp bleek voor Ralp en Angelique een hele uitdaging. Tot ze hun huidige woning tegenkwamen. “Bij de eerste bezichtiging viel de benedenverdieping nog mee”, vertelt Angelique, maar de makelaar waarschuwde toen we naar boven gingen. Geen enkele muur was gestuukt, de elektriciteitsdraden liepen over het plafond en er was geen goede badkamer. Alles was eigenlijk onbewerkt.”

6 jaar verbouwen tot droomhuis | Stek Magazine
6 jaar verbouwen tot droomhuis | Stek Magazine | Keuken
6 jaar verbouwen tot droomhuis | Stek Magazine

6 jaar verbouwen

Ralph en Angelique besloten toch het huis te kopen en per onderdeel te verbouwen. Uiteindelijk werd het zes jaar verbouwen. Voor elk project werd flink gespaard, vakanties uitgesteld en vooral veel keuzes gemaakt. Ze begonnen met de benedenverdieping. Angelique: “De indeling is gebleven zoals die was. Verder hebben we alles – maar dan ook alles – verbouwd. We hebben vloerverwarming aangelegd, een nieuwe betonvloer, openslaande deuren, nieuwe kozijnen, wanden opnieuw opgezet, electra vervangen, alles gestuukt en geschilderd. Voor de keuken kozen we voor hoogglans wit met een betonnen blad. In de ideale opstelling is alleen een grote oven komen te vervallen. Ik wilde namelijk een symmetrisch geheel met het koffiezetapparaat. Maar in de praktijk is met een gezin van vijf een kleine oven niet heel handig. En ik kook ook nog eens heel graag dus die grote oven staat nog op het wensenlijstje.”

6 jaar verbouwen tot droomhuis | Stek Magazine
6 jaar verbouwen tot droomhuis | Stek Magazine
6 jaar verbouwen tot droomhuis | Woonkamer | Stek Magazine

Niet helemaal zelf

We zijn natuurlijk heel benieuwd of Ralph en Angelique twee rechterhanden hebben om zo’n grote verbouwing te realiseren. “Zelf zijn we niet heel, of helemaal niet, handig”, lacht Angelique. “Ons budget liet het niet toe alles in één keer te verbouwen dus we hebben bewuste keuzes gemaakt. En vanaf het begin de afspraak samen gemaakt: we doen het goed of we doen het niet. Liever een jaar sparen dan iets half doen. Dat betekende jaren niet op vakantie maar wel kiezen voor de mooiere materialen. Ik raad iedereen ook echt aan om geen overhaaste beslissingen te nemen. Neem iemand in de hand die betrouwbaar is, liefst via via, van wie je werk kunt bekijken. Want met de aannemer heb je zoveel contact tijdens het proces. Het enige wat ik achteraf anders zou doen, is het hout van de kasten in de badkamer. Ik wilde massief eiken omdat we dat beneden ook hadden maar de aannemer adviseerde voor een goedkopere versie te gaan. Dus nogmaals, denk goed na over elke beslissing die je neemt of stel deze uit totdat je 100% overtuigd bent.

6 jaar verbouwen tot droomhuis | Stek Magazine | Badkamer stenen muur

Stap 2: bovenverdieping

Nadat de benedenverdieping volledig leefbaar en naar zin was, waren de kamers van Liv en Finn aan de beurt – op de bovenste verdieping. “We hebben de vliering eruit gehaald en de scheidingswand verplaatst. Daarna wederom alle elektra vervangen, nieuw stucwerk, nieuwe vloer en alles geschilderd. Vervolgens moesten we aan de slag met de tussenverdieping. De kamer van Lois was al van twee kleine kamers één gemaakt, maar werd nu een meter kleiner voor de badkamer. De tussenkast werd een inloopkast vanuit onze slaapkamer. Ook werd de trapkast een toilet. Omdat we de verbouwingen in fases hebben gedaan heb ik er wel op gelet materialen te laten terugkomen zodat het een geheel zou worden. Zo is de betonnen vloer teruggekomen in het blad van de keuken, in de fonteintjes in de toiletten en in de wasbak in de badkamer.”

Stoere meisjeskamer inrichten | Stek Magazine
Slaapkamer inrichten | Stek Magazine

Mijn woonstijl? Ik denk Scandinavisch en industrieel. Maar er leeft wel een gezin!

Stoere meisjeskamer inrichten | Stek Magazine
Stoere jongenskamer inrichten | Stek Magazine

Buitenparadijs

Nadat de verouderde woningen waren omgetoverd tot één prachtig geheel, was de tuin aan de beurt. Angelique: “We hebben de indeling van de tuin eigenlijk gehouden zoals deze was. Via Pinterest heb ik het idee voor de schutting gevonden. Toen ben ik ook op het idee gekomen om dat door te trekken naar de deuren en uiteindelijk naar de overkapping. Zo is ook de tuin een geheel. We hebben een ruime zithoek gemaakt met een fijne openhaard. Hier brengen we heel wat uurtjes door. Ik kan eigenlijk wel zeggen dat mijn favoriete plekje ‘in huis’ de tuin is. Met een klein zitten kun je al heerlijk zitten op de bank bij de openslaande deuren.

Tuin met stalen overkapping en witte meubels | Stek Magazine
Tuin met stalen overkapping en witte meubels | Stek Magazine
Tuin met stalen overkapping en witte meubels | Stek Magazine

Wenselijstje

We kunnen ons voorstellen dat het na zes jaar verbouwen wel even mooi geweest is. “Ik zou nog wel de trap willen aanpakken”, zegt Angelique nadenkend. “Maar eigenlijk weet ik gewoon nog niet zo goed wat ik ermee wil. Dus tot die tijd laat ik het even zo. En ja, die kasten in de badkamer ga ik uiteindelijk veranderen met het massief eiken wat ik oorspronkelijk wilde. Een ander bed hebben we ook echt nodig en dan zou ik ook wel een nieuwe keuken willen…. We zijn redelijk honkvast dus voorlopig gaan we niet verhuizen en volgen we ons plan om dingen te veranderen als we hier weer klaar voor zijn!

Ik vind het erg leuk om inspiratie op te doen en te delen op Instagram. Het is een positieve plek waar we elkaar inspireren en supporten. Er is weinig tot geen ruimte voor negativiteit en jaloers gedrag: hoe fijn!

Na 6 jaar verbouwen heeft Angelique haar droomhuis

Wil je Angelique volgen? Neem een kijkje op Instagram: at_angies_place

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.