Stek Woon & Lifestyle Magazine
Binnenkijken Katwijk | Stek Magazine

Basic en licht interieur

Op loopafstand van het strand staat het heerlijk lichte huis van Lorenzo en Manon in Katwijk. Ze omschrijven hun woonstijl als een basic en licht interieur. We nemen een kijkje in deze oase van rust.

Passie voor interieur

Lorenzo (34) is elektrotechnicus van beroep. In zijn vrije tijd gaat hij graag naar de sportschool. Manon (32) is verzorgende op een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast heeft ze een grote passie voor interieur. Manon rommelt graag in huis en is altijd op zoek naar de mooiste meubels en accessoires. Het stel trouwde vorig jaar op het strand van Noordwijk. Samen reizen ze heel graag. “Wij willen graag alles van de wereld zien en leren over andere culturen,” vertelt Manon. “Onze volgende trip is een maand naar Thailand.”

Basic en licht interieur | Binnenkijken Stek Magazine Woonkamer
Basic en licht interieur | Binnenkijken Stek Magazine Woonkamer
Basic en licht interieur | Binnenkijken Stek Magazine Woonkamer

Dicht bij het strand

Voordat het stel deze woning vond, woonden ze in Zoetermeer. Manon komt oorspronkelijk uit Katwijk en wilde graag weer terug. Manon: “Na een lange zoektocht en heel wat bezichtigingen hebben wij deze woning gekocht in Katwijk aan Zee. We vonden dit huis na een tip van een van mijn collega’s. Zij had op Facebook gezien dat deze woning binnenkort in de verkoop zou komen. Het is een eengezinswoning uit 1916. Deze bevindt zich op een steenworp afstand van het strand.”

Woonaccessoires van hout | Stek Magazine
Basic en licht interieur | Binnenkijken Stek Magazine Woonkamer
Touwlamp Stek Magazine

Geen droomhuis, wel thuis

Manon: “Het was zeker niet het huis waar wij altijd van hebben gedroomd, maar we hebben er ons thuis van gemaakt. In mei 2018 kochten we het en sinds november 2018 wonen wij hier ook. Onze woonstijl is hetzelfde als in ons vorige huis: een basic en licht interieur. Ik dacht er eerst over om het heel anders te doen, maar deze stijl past gewoon helemaal bij ons. Hier voelen we ons thuis!”

Alles fris wit

Lorenzo en Manon kochten het huis op gevoel van de ruimtes. De woning was enorm gedateerd. Het was dan ook tijd voor een flinke verbouwing. “Eigenlijk was er niets naar onze smaak,” vertelt Manon. “We hebben drie maanden verbouwd om het naar onze zin te maken. Dat betekende heel veel schilderen. Zo lag in de woonkamer een eikenhouten vloer. Die vonden we te donker en het was gewoon geen mooi hout. Daarom hebben we deze wit laten schilderen. Ook hebben we alle muren en het plafond wit gemaakt. Om de oude radiatoren hebben we mooie nieuwe ombouwen gemaakt. Natuurlijk ook in fris wit.”Bekijk de 360˚ panorama van de woonkamer

Houten elementen

“Als raambekleding kozen we voor witte, houten jaloezieën. Zo hadden we een perfecte basis om grijstinten en houten elementen toe te voegen. We kozen voor een mooie lichtgrijze bank en bijpassende stoel. Bij de ronde eettafel hebben we naast stoelen ook een leuk zitbankje. Ideaal als we visite hebben. Vooral voor kinderen is dat een favoriet plekje. Ik houd behalve van wit ook erg van licht hout en bamboe. Die materialen vind je vooral veel terug in alle accessoires. Ik ben dan ook echt fan van het merk By Bazz. Je kunt hier online shoppen of de spullen bij Loods 5 vinden. Die laatste is trouwens een van mijn favoriete woonwinkels. En ik vind veel leuks bij Springstore ‘t Harde en bij Loftloft,” vertelt Manon.

Houten keukenaccessoires Stek Magazine
Basic en licht interieur | Binnenkijken Stek Magazine Keuken

Strakke keuken

De keuken was een crèmekleurige uit de jaren 90. Manon: “Ook deze hebben we helemaal gesloopt en vervolgens een nieuwe, strakke, witte keuken geplaatst. Alles is opnieuw gestuukt. En we hebben een nieuwe tegelvloer gelegd. Een lichtgrijze tegel met een mooi
mozaïekpatroon. Dat maakt het geheel net wat meer bijzonder. We vonden de tegels zo mooi dat we besloten om ze ook in de hal te leggen. Hier lagen dezelfde lelijke tegels als in de keuken. We zijn echt heel blij met deze keuze en het resultaat.”

Binnenkijken Stek Magazine Keuken

We hebben de tegelvloer van de keuken doorgetrokken naar de gang. Ook hebben wij de gang helemaal strak laten stucen. De deur van de kelderkast heb ik helemaal kaal geschuurd en zo gelaten.

Basic en licht interieur | Binnenkijken Stek Magazine Keuken

Lichte slaapkamer

Boven had de woning drie slaapkamers. Alles is omgetoverd in dezelfde mooie stijl als beneden. “In de master bedroom was een inloopkast,” vertelt Manon. “Dat vonden we zonde van de ruimte. Daarom sloopten we de kast eruit, waardoor er een ruime, lichte slaapkamer tevoorschijn kwam. Achter het bed hebben we een halfhoog wandje gemaakt. Praktisch, omdat zo alle leidingen zijn weggewerkt. En ook handig, omdat ik er wat leuke accessoires op kan plaatsen. Van de andere twee slaapkamers hebben we een kantoortje en een kleedkamer gemaakt.”

Basic en licht interieur | Binnenkijken Stek Magazine Slaapkamer
Basic en licht interieur | Binnenkijken Stek Magazine Slaapkamer
Houten woonaccessoires Stek Magazine
Basic en licht interieur | Binnenkijken Stek Magazine Slaapkamer

Fan van Instagram

Manon deelt graag plaatjes van haar huis en woonstijl op Instagram. Ook vindt ze het leuk om inspiratie op te doen en binnen te kijken bij anderen. Manon: “Ik geniet daarnaast van het contact met andere meiden die een woonaccount hebben. Zo af en toe ook eens afspreken is gewoon heel gezellig.”

Open kast met accessoires | Stek Magazine
Origineel fotobord van hout | Stek Magazine
Basic en licht wonen | Binnenkijken Stek Magazine

Ik hecht niet zoveel waarde aan spullen. Ik doe heel makkelijk dingen weg. Stiekem blijven we nog altijd op zoek naar onze droomwoning: een oud huis met veel authentieke details.

Houten woonaccessoires voor kantoor | Stek Magazine

Nog een keer verhuizen?

We zijn tot slot nog even benieuwd of Manon ooit wil verhuizen en wat er dan zeker mee verhuist. “Mijn man verhuist altijd mee!”, lacht ze. “Verder hecht ik niet zoveel waarde aan spullen. Ik doe heel makkelijk dingen weg. Stiekem blijven we nog altijd op zoek naar onze droomwoning: een oud huis met veel authentieke details. Als we die tegenkomen, gaan we zeker nog een keer verhuizen. Tot die tijd willen we hier nog het een en ander veranderen. Openslaande deuren naar de tuin staan hoog op ons wensenlijstje. De tuin moeten we ook nog flink aanpakken. En we willen graag een mooie open haard.”

Bijmanonthuis Instagram | Binnenkijken Stek Magazine
Basic en licht interieur | Binnenkijken Stek Magazine Woonkamer

Wil je Manon volgen? Neem een kijkje op Instagram: @bij.manon.thuis

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.