Stek Woon & Lifestyle Magazine
Little Greene Vulcan Livid

Met de nieuwe kleuren van Little Greene creëer je harmonie in huis

Welke woonstijl past bij jou? Modern, klassiek of Scandinavisch? Of een mooie mix van diverse stijlen? Voor welke je ook kiest, mooie verfkleuren vormen de basis van elke ruimte. Kiezen wordt extra makkelijk met de 2 nieuwe kleurenkaarten van het Britse verf- en behangmerk Little Greene: ‘Colours of England’ en ‘Colour Scales’. Het kleurenpalet, met maar liefst 14 nieuwe kleuren van Little Greene, bestaat in totaal uit 196 kleuren. Zo breng je eenvoudig harmonie in huis.

nieuwe kleuren van Little Greene

Historische kleuren, hedendaagse tinten

De nieuwe trend kleuren van Little Greene passen perfect in de hedendaagse populaire woonstijlen. Daarmee vormen ze ook de perfecte basis van elke ruimte. ‘Colours of England’ bevat vele betekenisvolle, authentieke tinten. Afkomstig uit alle hoeken van het Verenigd Koninkrijk. Marketing Director Ruth Mottershead legt uit: “Naast het geliefde, karakteristieke kleurenpalet van Little Greene is het heerlijk om nieuwe kleuren te introduceren. We zagen een behoefte aan warmte en vrolijkheid zoals de kleur ‘Indian Yellow’. Deze kleur ontleent zijn naam aan het traditionele olie pigment, dat werd gebruikt door beeldende kunstenaars. Of de kleur ‘Bassoon’, met zijn diepe okerkleurige ondertoon. Zo ook de kleur ‘Giallo’, wat een kleurexplosie van goud zonlicht biedt. Gedurfde en elegante gele tinten passen bij de behoefte aan warme kleuren. Zonder terug te vallen op crèmekleurige tinten. Nieuwe, spicy geeltinten worden vergezeld van een scala aan andere nieuwe kleuren. Zoals het zachte, poederachtige roze ‘Masquerade’, het houtskool-grijze ‘Vulcan’, het semi-sterke blauw ‘Etruria’ en ‘Silent White’. Deze laatste kleur is ideaal voor iedereen die zoekt naar een mooie wittint die toch warm aanvoelt.”

nieuwe kleuren van Little Greene

Masquerade 334. Masquerade – Light 332. Julie’s Dream 26

verf Little Greene

Obscura 327. Juniper Ash 115

De nieuwe ‘Colours of England’-kleurenkaart is up to date met  populaire, tijdloze kleuren. Kiezen was nog nooit zo makkelijk!

Beige kleuren in woonkamer | Stek Magazine

Silent White – Deep 331. Silent White 329. Silent White – Pale 328.

Kast en muur geel verven | Stek Magazine

Giallo 337. Bone China Blue – Faint 325.

Kleurfamilies

Het fijne van de andere vernieuwde Little Greene kleurenkaart – ‘Colour Scales’ is dat het vele natuurlijke tinten bevat, maar toch makkelijk kiezen is. De tinten zijn in ‘families’ gerangschikt. Je hoeft hierdoor geen interieurstylist te zijn om zelf harmonieuze kleurenschema’s te maken. Naast de populaire neutrale tinten, vind je suggesties voor diepere kleuren. Elke kleur familie heeft zijn eigen kolom zodat je makkelijk kunt kiezen en kunt combineren. 

Grijze Muurverf voor de badkamer | Stek Magazine

Vulcan 324. Livid 263.

Kleur in balans

De nieuwe trendkleuren brengen harmonie in huis. Grijs maakt plaats voor steentinten en groentinten. Allemaal natuurlijke tinten die zorgen voor een fijne balans in huis. Door aan Colour Scales-tinten tonale kleuren toe te voegen, kun je op een subtiele manier kleur aanbrengen. Met een bijpassende, diepere tint accentueer je karakteristieke elementen in huis. Denk hierbij aan originele schuifdeuren, een erker of een antieke schouw. Door verschillende tinten binnen een kleurfamilie te combineren, maak je ook een mooier geheel met muren en plafonds. Alles loopt natuurlijk in elkaar over en is perfect in balans. Het kiezen van de juiste kleurcombinaties is heel eenvoudig met de ‘zwevende’ kleurenfiches. Deze kun je gemakkelijk omvouwen en naast een andere verftint plaatsen. Tip: gebruik de kleurenfiches ook bij stalen voor een nieuwe bank of raambekleding. Zo maak je snel jouw eigen moodboard met mooie kleuren en materialen.

Nieuwe kleuren van Little Greene verf | Stek Magazine

Garden 86. Scullery 318. Pea Green 91.

Nieuwe kleuren van Little Greene verf | Stek Magazine

Indian Yellow 335. Hopper 297. Flint 236.

Natuurlijke steentinten en natuurlijke groentinten vormen de basis voor een harmonieus geheel.

Nieuwe kleuren van Little Greene verf | Stek Magazine

Bassoon 336. Nether Red 315. Jack Black 119.

Nieuwe kleuren van Little Greene verf | Stek Magazine

Etruria 326. Hicks’ Blue 208.

Nieuwe kleuren

De nieuwe kleurenkaarten bevatten veertien nieuwe kleuren, waaronder: ‘Bassoon’, ‘Indian Yellow’, ‘Giallo’, ‘Etruria’, ‘Silent White’, ‘Masquerade’, ‘Vulcan’, ‘Obscura’, ‘Bone China Blue – Faint‘ en ook het frisse semi-groene ‘Garden’.

Nieuwe kleuren van Little Greene verf | Stek Magazine

Inspiratie nodig?

Laat je onder andere ook voor je werkplek  inspireren door Little Greene’s uiteenlopende toepassingen van verf en behang! Vraag hier gratis Little Greene samples aan.

Nieuwe kleuren van Little Greene verf | Stek Magazine

Meer informatie over de collecties van Little Greene. 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.