Stek Woon & Lifestyle Magazine
Raamdecoratie ophangen

Laatste trends in raamdecoratie

Ga je binnenkort verhuizen? Als je naar een nieuwbouwwoning gaat, denk dan vooraf ook na over de raamdecoratie zodat je nog flexibel bent met de mogelijkheden in ophangsystemen en dergelijke. Maar ook voor een bestaande woning kan nieuwe raamdecoratie je interieur helemaal opfrissen. We zetten de laatste trends in raamdecoratie voor je op een rijtje.

#1 Shutters: de laatste trends

Shutters zijn het eenvoudigst te omschrijven als klap- of raamluiken met verstelbare horizontale lamellen of jaloezieën. Ze zijn mooi en modern om te zien maar ook heel functioneel omdat ze de zon goed tegenhouden. Shutters worden gemaakt van verschillende materialen en in veel vormen. Denk je dat shutters alleen mogelijk zijn in een standaard formaat? Dat is niet zo. Naast de standaard panelen heb je ook de volgende opties:

  • shutters met een vouwrail systeem
  • shutters voor speciale vormen zoals in een schuine hoek of een rond raam
  • shutters voor een dakraam
  • shutters voor draai- en kiepramen

Ook kun je kiezen voor diverse kleuren. Stoer zwart, trendkleuren, hout of neutraal wit. Een trendy oplossing die je kan samenstellen op jouw situatie en wensen. Wil je wat voorbeelden bekijken? Neem dan eens een kijkje op Inhuisplaza.nl

Laatste trends in raamdecoratie

# 2 In between

Ga je voor een iets meer traditionele vorm zoals vitrage en overgordijnen? Dan is de laatste trend een combinatie van beide. In between betekent letterlijk er precies tussenin. De stof van deze gordijnen zit precies tussen vitrage en overgordijnen in. Je kunt ze voor beide doeleinden gebruiken. Ook in allerlei kleuren en dessins leverbaar.

# 3 Paneelgordijnen

Wil je een strakkere vorm van gordijnen volgens de laatste trends? Dan zijn paneelgordijnen iets voor jou. De traditionele gordijnen in een moderne uitvoering. Net als bij gewone gordijnen kun je ook kiezen voor verduisterende of niet verduisterende stoffen. Je kunt de paneelgordijnen makkelijk bedienen en zo spelen met de lichtinval. Wordt de raamdecoratie de blikvanger in jouw interieur? Bij paneelgordijnen is bijna alles mogelijk, van natuurlijke tinten tot opvallende kleuren en patronen.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.