Stek Woon & Lifestyle Magazine
Een industrieel interieur | Stek Magazine

Een industriële look in je huis: 3 x tips

Een industriële look in huis is lang populair geweest en veel elementen zijn nog steeds heel geliefd. Je houdt ervan of je vindt het te kil in huis. Het leuke van de huidige woontrends vinden we dat we juist veel combinaties zien van verschillende woonstijlen. Een heel huis met alleen maar industriële elementen kan inderdaad wat kleurloos zijn maar een toevoeging van bijvoorbeeld die stoere lamp of ruwe muur kan je huidige interieur ook net even die moderne trendy uitstraling geven. We zetten 3 tips voor je op een rijtje.

 

Industriële look in huis

Raamkozijnen van staal

Je hoeft natuurlijk niet in een loods of oud industrieel pand te wonen om de industriële look toe te passen. In elk interieurplaatje zien we bij deze look de zwarte stalen raamkozijnen. Super mooi maar wellicht meer voor een nieuwbouw huis waar je nog kan kiezen of wanneer je kozijnen volledig vervangen moeten worden bij een renovatie. Gaat dat net iets te ver? Dan zijn bijvoorbeeld zwarte houten jaloezieën of zwarte jaloezieën van aluminium een alternatief. Het geeft toch een stoere uitstraling zonder compleet te moeten vervangen. En ben je het zat? Dan is dat het enige wat je hoeft te vervangen!

Industriële look in huis

Industriële look met verlichting

Het type verlichting bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je interieur. Een paar stoere industriële lampen boven een houten eettafel maken het geheel meteen een stuk moderner en stoerder. Je kan natuurlijk ook gemakkelijk zelf lampen maken om bijvoorbeeld een grotere ruimte of keuken mee aan te kleden. Met een paar TL buizen waar je met houten plankjes een frame omheen maakt, heb je voor een klein budget een super industriële uitstraling. Ook mooi voor een kantoorruimte!

Industrieel met houten vloer

Combineer met warme elementen

Een ander kenmerk van een industriële look is een ruwe onbewerkte muur. Het geeft een echte fabrieksuitstraling. Een muurtje in die look kan een ruimte net die ruwe uitstraling geven die je zoekt. Om het niet te kil te maken zijn de combinaties van warme elementen belangrijk. Op een plaatje is een betonnen vloer, leidingen in zicht, grote fabriekslampen en ruwe muren wellicht prachtig maar voor sfeer kun je juist kiezen voor een houten vloer als basis. Met bijvoorbeeld een vloer van laminaatparket.nl en verder alle industriële elementen, heb je wel de look maar ook een fijne sfeer. Ga jij juist voor een witte houten vloer of zou je warme houtnerven kiezen als basis?

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.