Stek Woon & Lifestyle Magazine
Klein maar fijn

Kleine stek optimaal inrichten

Dat je ook een kleine stek optimaal kan inrichten, laat ontwerper Nikita Zub zien. Hij staat bekend om zijn creatieve oplossingen om ruimtes zo effectief mogelijk in elkaar over te laten lopen. Dit appartement bevindt zich op de 21e verdieping en heeft een glazen balkon. Kijk je mee? Je moet geen hoogtevrees hebben…

Wensen van architect en opdrachtgever

Nikita komt oorspronkelijk uit Kamchatka – het Oosten van Rusland. Voor zijn universitaire studie verhuisde hij naar St.-Petersburg, waar hij de richting Technologie en Design koos. Inmiddels is hij een populaire interieurdesigner en richtte onder andere dit huis in. De toekomstige bewoner kwam met een aardig wensenlijstje. “Het appartement bestond uit één grote ruimte”, licht Nikita toe. “De opdrachtgever wilde graag een aparte gastenruimte met een bank, een slaapkamer met ruimte voor een tweepersoonsbed, een keuken en een badkamer. De uitdaging voor mij was ook de stijl aan te houden van het exterieur van de appartementen. Dat was een duidelijke eis van de architect.”

Kleine Stek inrichten

Klein maar fijn

Geen standaard ontwerp mogelijk

In het kleine oppervlak moesten veel functionaliteiten komen. “Er was vrijwel geen standaard opwerp-oplossing mogelijk,” vertelt Nikita. De keuken ligt eigenlijk in de gang waardoor deze via twee punten te betreden is en er geen ruimteverlies is. Gekozen is voor een compacte twee brander in plaats van een volledig kookoppervlak. Dit bespaart ook een hoop ruimte. De slaapruimte bevindt zich in de woonkamer. Voor een optisch ruimtelijk effect is hier gekozen voor een glazen ombouw zodat het overdag opgaat in de woonkamer. Met gordijnen is de slaapkamer uit het zicht. Door met dezelfde kleurtinten te werken is alles een mooi geheel te worden.”

Klein maar fijn

Van balkon naar loggia

Door het open balkon te veranderen in een loggia is meer ruimte ontstaan. “Je behoudt wel het idee van een buitenruimte,” legt Nikita uit. “En je geniet nog net zo van het prachtige uitzicht, maar je hebt wel de nodige extra leefruimte. Ik heb hier kasten geplaatst met spiegeldeuren zodat de ruimte groter lijkt. Ook heb ik gekozen voor een grote fauteuil in zonnig geel om te genieten van het uitzicht. Mijn opdrachtgever wilde een modernen gezellig interieur. Niet te hightech en zeker ook niet heel klassiek. Ik heb daarom gekozen voor een basis van neutrale tinten met een aantal kleuraccenten. Ondertussen woont hij hier met veel plezier. Hij gebruikt het niet als permanente woning, maar is hier doordeweeks vanwege zijn werk.”

Klein maar fijn

Meer inspiratie opdoen voor een klein appartement? Lees het artikel ‘5 x kleine woonkamer inrichten.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.