Stek Woon & Lifestyle Magazine
Beaufood.nl

Binnenkijker: Sfeerproeven bij Bo van beaufood.nl deel 2

 

Bo en Michael wonen samen in een benedenwoning in Utrecht. Michael (27) is vinoloog en Bo (28) is eigenaar van het foodblog Beaufood.nl. Ze zijn dol op lekker eten en drinken en allebei hebben ze van hun hobby hun beroep gemaakt. Lees meer over de inrichting van hun huis en over hun passie voor eten, drinken en koken in deel 1 van deze binnenkijker. Je vindt deze in editie 01-2017 van Stek Magazine. Heb je nog geen Stek Magazine app? Download deze dan gratis en ontdek een bibliotheek vol edities met wooninspiratie. Lees hieronder verder voor deel 2 van deze binnenkijker.

beaufood.nl

Steeds nieuwe recepten

De recepten op Beaufood.nl verzint Bo allemaal zelf. Hoe doet ze dat? “Je bent niet de eerste die dit vraagt. Ik doe echt overal inspiratie op. In restaurants. Bij foodtrucks of op festivals. Of ik lees iets in een tijdschrift of kookboek. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik haal er inspiratie uit. Vaak zet ik dat dan in mijn hoofd al meteen om in een nieuw idee voor een recept. Daarna zet ik het in mijn telefoon en aan het einde van de week vertaal ik dan alles naar nieuwe content voor het blog.”

beaufood.nl

Grote voorbeeld

Inspiratie doet Bo dus overal op. Maar haar grootste inspiratiebron is Angelique Schmeinck. “Zij heeft een fantastische kijk op eten. Hoe mooi is het om diners te geven in je eigen luchtballon? Ze is ontzettend creatief en schrijft boeken waar je je hele leven wat aan hebt.”

In de keuken van beaufood.nl

Toekomstplannen

Waar droomt Bo van? Wat zijn haar plannen voor 2018 en de jaren daarna? Bo: “Ik wil graag een serie video’s maken voor mijn eigen YouTube-kanaal. Ik wil geen vlogger worden. Maar met mijn filmpjes de kijkers kennis laten maken met nieuwe en gekke ingrediënten en laten zien hoe je stap voor stap een moeilijk gerecht klaarmaakt. Ik wil Beaufood.nl in de komende jaren laten uitgroeien tot een platform dat een nog groter publiek aanspreekt. Spread that good healthy food!”

Bo Beaufood.nl

Bo is van plan de activiteiten van Beaufood.nl uit te breiden. Ook offline. “Denk bijvoorbeeld aan diners op maat, proeverijen en wine-and-dine-sloepvaarten. Michael en ik kunnen ook prima mensen live kennis laten maken met mijn lekkere recepten en zijn heerlijke wijnen. Er komt dus ontzettend veel leuks aan!”

“Iedereen kan koken. Het is zo makkelijk. Echt! Misschien lukt niet alles meteen de eerste keer, maar oefening baart kunst. Gewoon blijven proberen.”

Brandende vragen

Altijd al willen weten voor wie Bo echt eens wil koken? Het antwoord: niet voor een specifiek persoon maar voor een heleboel mensen: voor de televisiekijkers namelijk. “Ik ambieer een televisiecarrière omdat ik het heel leuk vind om tijdens het koken lekker te kletsen en de kijkers uit te leggen hoe je dit of dat precies doet. Ik kook ook niet perfect. Dat maakt het volgens mij hartstikke leuk om naar te kijken.”

En als laatste: welk recept van Bo moet je een keer gemaakt hebben? “Mijn vegetarische burgers. Of mijn pizza’s met een bodem van havermout. Die staan samen op de eerste plaats. Ook lekker: mijn frikandel van zoete aardappel. Ik vind het namelijk super leuk om ongezonde snacks om te toveren tot gezonde en voedzame gerechten. Dat is echt mijn passie.”

Neem snel een kijkje op de beaufood.nl voor alle heerlijke recepten!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.