Stek Woon & Lifestyle Magazine
Steeds weer een nieuw huis

Binnenkijken bij Sharita: Steeds weer een nieuw huis

Sharita (42) woont samen met haar 4 kinderen (Jason 17, Ryan 16, Justin 7 en Jasmijn 6) in een heerlijk licht 5-kamer appartement in Capelle aan den IJssel. Ze geeft ons een kijkje in haar ‘pretty pastel’ huis. Lees alles over haar liefde voor zachtroze, ontdek het vleugje design en lees over het geheim achter al die stralend groene planten!

Al van kleins af aan is Sharita in de weer met interieurs. Ze houdt van lichte tinten en heeft een zachte, prachtige stijl. “Wij wonen hier al 15 jaar met heel veel plezier,” vertelt zij. “Het grote voordeel is dat alles gelijkvloers is, en heerlijk open en ruimtelijk. Met een woonkamer op het zuiden hebben we altijd een overvloed aan licht in huis. Ons balkon is erg ruim, het loopt vanaf de woonkamer door tot aan de twee slaapkamers.”

Steeds weer een nieuw huis

Steeds weer een nieuw huis

Veranderen is leuk!

Sharita had vroeger allerlei banen. Van directiesecretaresse en accountmanager tot makelaar tot model. Nu is ze fulltime moeder. “Ik noem mezelf huis-manager,” lacht ze. “Ik ben heerlijk druk met alle activiteiten van de kinderen, maar daarnaast vind ik het ook erg leuk om met interieur bezig te zijn. Geweldig om steeds weer andere opstellingen en veranderingen in huis te maken. Ik houd enorm van verandering. Niet omdat ik ontevreden ben met mijn interieur, juist wel, maar omdat het zo leuk is om nieuwe ideeën toe te passen. Het is heerlijk om steeds weer in een ‘nieuw’ huis te komen.”

De leukste projectjes

Op Instagram deelt Sharita veel mooie plaatjes van haar interieur. Vaak net weer even anders. En dat blijft niet onopgemerkt. “Sinds ik met Instagram ben begonnen, krijg ik super leuke projectjes. Soms alleen een advies, een andere keer zelfs de inrichting van een compleet huis. Een hele bijzondere ervaring was het inrichten van een huis in Dubai. Wauw, wat een uitdaging was dat. Vooral omdat al het contact verliep via telefoon, korte filmpjes en foto’s, maar het resultaat was fantastisch. Heerlijk toch, om mensen zo blij te maken!?”

Steeds weer een nieuw huis

Sfeer en vrolijkheid

Sharita: “Ik heb altijd al een vrij licht interieur gehad met veel wit, hout en altijd een beetje zachtroze. Dat past gewoon zo goed bij mij. Ook staan overal vaasjes met bloemen; ik ben gek op bloemen! De sfeer en vrolijkheid maken een huis echt af. Net als planten trouwens, daar ben ik ook gek van, overal staat er wel wat. Van mini cactusjes tot grote planten als de Strelitzia en Monstera. Mijn lievelingsplantjes in huis zijn toch wel mijn mooie Pilea’s; het pannenkoekplantje dat ineens zo bekend is geworden.”

Besproeien is de truc

De plantjes bij Sharita zien er allemaal even groen en stralend uit. We vragen wat haar geheim is. “Ik besproei ze om de dag met lauwwarm kraanwater, dat is het enige. Als je een plantenspuit gebruikt in plaats van een gieter, komt het water op de bladeren terecht en drupt het geleidelijk aan naar beneden. Zo wordt het langzaam door de wortels opgenomen en voorkom je dat de plant ineens teveel water geeft waardoor de wortels gaan rotten. Bijkomend voordeel is dat de blaadjes meteen mooi schoon worden. Dus in de wasbak of in de badkamer met de plantjes en besproeien maar!”

Steeds weer een nieuw huis

Gezellige hoekjes

De woonkamer van Sharita is verdeeld in verschillende ruimtes zoals het zitgedeelte met een ruime bank, een groot rond wollig kleed, een tafeltje en een tv-meubel. “Het is zo fijn om daar tv te kijken, een boekje te lezen of om gewoon te relaxen,” vertelt Sharita. “Middenin de kamer staat de eettafel, dit heb ik bewust gedaan. Een tafel tegen de muur vind ik maar niks, daarom koos ik ook voor een ronde tafel. Gezellig om samen te eten, te knutselen en huiswerk te maken.”

Steeds weer een nieuw huis

Steeds weer een nieuw huis

Design lover

Sharita’s favoriete design-merken zijn Hay en Muuto. “In iedere kamer en in elk hoekje zie je wel iets van deze merken staan. Mijn lichtgrijze bureaustoel en het zachtroze kuipstoeltje van Hay zijn echt favoriet, die heb ik zelf samengesteld. Ik heb er 12 weken op moeten wachten, maar ooh wat ben ik blij. Deze speciale stoelen doe ik nooit meer weg. Verder ben ik groot fan van Fairtrade en handgemaakte producten. Op Instagram en elders online speur ik naar mooie spulletjes voor in huis. Australië is mijn favoriete land van herkomst, ik heb een hoop moois uit dit land.”

Steeds weer een nieuw huis
Steeds weer een nieuw huis
Steeds weer een nieuw huis
Steeds weer een nieuw huis

Top shops

Dol als ze is op verandering, heeft Sharita meerdere favoriete woonwinkels. “Bijvoorbeeld de Hay store, waar ik vaste klant ben. Ook Sukha Amsterdam is een favoriet. Wat nog heel hoog op mijn wensenlijstje staat is een Muuto bank. Het zou echt super zijn om een mooie, grote roze bank in de kamer te hebben staan. Maar… verandering betekent bij mij niet altijd nieuwe spullen. Alles rouleert hier. Wat eerst in de slaapkamer stond, staat nu in de woonkamer. Ook sla ik veel meubels en spulletjes op in onze berging, zodat ik steeds kan afwisselen als ik de boel weer anders wil. Dan ga ik gewoon ‘shoppen’ in mijn eigen berging. Geweldig toch!?”

Steeds weer een nieuw huis

Volg Sharita op Instagram: @soohme

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.