Stek Woon & Lifestyle Magazine
Warmte, liefde en leven in huis - Stek Magazine

Binnenkijken: Warmte, liefde en leven in huis

In een nieuwbouwwijk vlakbij het centrum Arnhem, met heerlijke restaurantjes op loopafstand, vonden Jasper en Ilse hun droomhuis. Jasper is gek op voetbal, wielrennen en lezen. Ilse houdt zich het liefst 24/7 bezig met het interieur. En dat is te zien! Een heerlijk ingericht huis met heel veel mooi gestylede hoekjes. Daar houden we van! Kijk je mee?

Ilse en Jasper wonen sinds juli 2015 in hun nieuwbouwwoning in Arnhem. Hun wensenlijstje was duidelijk: het droomhuis moest dichtbij het werk en centrum van Arnhem staan, een tuin hebben en een eigen parkeerplek. En vooral onderhoudsvriendelijk zijn. “Met dat lijstje kom je al gauw uit op nieuwbouw”, vertelt Ilse. Helaas bleek dat geen garantie voor een onderhoudsarme woning. Ilse: “Meteen in het eerste jaar hadden we een lekkage in de woonkamer, problemen met het leidingwerk in de badkamer en een lekkage in de overkapping. Niets aan te doen, ook bij nieuwbouw komt veel kijken. Na een hobbelige start, wonen we hier nu heeeeeerlijk.”

Warmte, liefde en leven in huis - Stek Magazine

Uitleven op de inrichting

Met haar opleiding tot interieurdesigner kon Ilse niet wachten tot ze zich kon uitleven op de inrichting. Ze leidt ons rond door het huis en het valt meteen op dat alles perfect op elkaar is afgestemd. Een fijne rustige sfeer met een aantal kleuraccenten. Een persoonlijk detail in de woonkamer is de prachtige IXXI waar Jasper en Ilse op staan tijdens hun huwelijk op Cyprus. Ze brachten hun eerste vakantie samen op het eiland door en vonden het een bijzondere locatie om te trouwen. “Net even wat anders dan een traditionele bruiloft in Nederland,” zegt Ilse. “De IXXI in de woonkamer doet ons elke dag denken aan die mooie dag en tijd op Cyprus.”

Warmte, liefde en leven in huis - Stek Magazine

Kleur brengt warmte en leven

Ilse omschrijft haar inrichting als een Scandinavische woonstijl met een stoere twist. En veel gebruik van kleur. Ze houdt ook van DIY projecten en gebruikt geupcyclede tweedehands meubels. Hier en daar zien we een tintje geel terugkomen. Of ze daar altijd gek op is geweest? “Lange tijd vond ik geel geen mooie kleur, tot ik een keer een gave gele stoel op Marktplaats tegenkwam. Langzaamaan heeft de kleur zich toen verder verspreid. Maar op blauw en groen ben ik ook gek. Soms probeer ik het gebruik van kleur wat te minderen, maar dan voelt het al snel saai en sta ik weer met de verfkwast in mijn hand. Kleur brengt leven en warmte in huis.”

Warmte, liefde en leven in huis - Stek Magazine

Walhalla aan hoekjes

Voor interieurliefhebbers is het huis van Jasper en Ilse een walhalla aan gestylede hoekjes. Ideaal voor foto’s, als je net als Ilse graag je inspiratie deelt op Instagram. “Natuurlijk heb ik de hoekjes niet zozeer gemaakt voor fotografie, maar om mijn liefde voor styling te uiten. We hebben veel ruimte in huis en zijn maar met z’n tweeën. Om het overal wat gezelliger te maken, ben ik hoekjes gaan inrichten. We zitten het meest in de woonkamer en ik werk regelmatig op de studeerkamer. De ruimte ernaast met de groenblauwe kastenwand is qua styling mijn favoriet, omdat die het meest gedurfd is. Grappig genoeg is het hoekje met de grijze poef juist op instagram populair!”

Warmte, liefde en leven in huis - Stek Magazine

Dromen, durven en doen

Ilse heeft van haar hobby haar werk gemaakt. “Tijdens mijn studie kwam een baan bij de gemeente op mijn pad die al mijn aandacht vroeg. Het interieur kwam op een zijspoor te staan. In hetzelfde jaar trouwden we, kochten we deze woning en waren we gewoon ontzettend druk. Daardoor liep ik mijzelf voorbij en moest ik het noodgedwongen een tijdje iets rustiger aan doen. In die periode besefte ik dat mijn hart toch echt bij interieur ligt. Ik heb toen besloten om voor mijn droom te gaan: een eigen bedrijf in interieuradvies op te zetten en anderen te inspireren met mijn blog en op social media. Dat begint natuurlijk in ons eigen huis.”

Warmte, liefde en leven in huis - Stek Magazine

Snelle shopper

Het huis staat vol met mooie spulletjes, de meeste daarvan komen uit de koker van Ilse. “Jasper wijst in de winkel wel eens dingen aan die hij mooi vindt, maar laat mij vooral mijn gang gaan. Grote dingen overleg ik wel altijd. Als hij iets écht niet mooi vindt en ik kan hem niet overtuigen, dan komt het er niet in”, lacht Ilse. “Dat is soms lastig, want ik ben heel impulsief, hoef nooit ergens over na te denken. Het eerste jaar in het nieuwe huis kocht ik elke week wel meerdere dingen voor in huis. Tot ik ging bijhouden waar mijn geld bleef en toch wel een beetje schrok, haha. Nu probeer ik het rustiger aan te doen, maar koop ik gemiddeld nog wel 1 keer per week iets nieuws. Het is mijn grootste hobby en al mijn geld gaat erin zitten. Voor sommige dingen heb ik echt een tik, bijvoorbeeld kussentjes en kleden. Ik heb denk ik wel een stuk of 10 kleden, voor elke ruimte minimaal één. Een kleed heeft een gigantische impact op een ruimte en kan een groot verschil maken.”

Warmte, liefde en leven in huis - Stek Magazine

Groot publiek

De komende tijd heeft Ilse genoeg plannen. “Voor ons eigen huis ben ik momenteel druk op zoek naar een stalen deur voor tussen de woonkamer en hal. Niet goedkoop. Ook wil ik graag nog een make-over van de hal en slaapkamer, daar hebben we minder aandacht aan besteed toen we in het huis trokken.”
Het blog en de website in de gaten houden dus? “Zeker! Het voelt soms nog steeds heel onwerkelijk allemaal. Dat ik écht mijn eigen bedrijf als interieuradviseur ben gestart. Dat is zolang mijn droom geweest,” vertelt ze lachend. “Ik ben als interieuradviseur en blogger gaan werken omdat ik anderen wil inspireren. En dat ga ik doen! Op een dag zou ik graag het vtwonen huis op de vtwonen & Design beurs willen inrichten. Dan kan ik in één keer een heel groot publiek inspireren.”

Warmte, liefde en leven in huis - Stek Magazine

Neem een kijkje op de website van Ilse voor leuke interieurinspiratie: interiortwin.wordpress.com

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.