Stek Woon & Lifestyle Magazine
badkamer ontwerpen minimalistisch

Klassieke en moderne woonstijl combineren

Vind jij ook zoveel verschillende woonstijlen mooi dat je niet weet welke je moet kiezen? Geen stress, je hoeft niet maar één stijl te kiezen! Een klassieke en moderne woonstijl combineren zorgt juist voor een heel mooi geheel!

Styling Mieke – @wonenineenoudefabriek
Locatie Utrecht
Tekst Elana van den Berg

Klassieke en moderne woonstijl combineren: geen keuzestress!

Na een tijd waarin veel licht, neutraliteit en wit centraal stonden in de badkamer, zijn nu donkere kleuren in je mini spa dé trend. Zwart en taupe blijken maar weer tijdloze kleuren. De lichten stralen door het donkere glas een warme sfeer uit en de zwartgekleurde accessoires hebben een chique look zonder teveel poespas.

Klassieke en moderne woonstijl combineren in badkamer | Stek Magazine

Zwart is weer het nieuwe zwart.

Klassieke en moderne woonstijl combineren in badkamer | Stek Magazine

De donkere aspecten passen in iedere interieurstijl, van industrieel tot romantisch. In deze ruimte vormen de zwart en taupe gekleurde elementen een warme, chique basis. Zo’n basis geeft ruimte om diverse stijlen, zoals klassiek en modern, samen te brengen. De moderne, minimalistische vormen en het antieke koper en geborsteld goud vormen nu een samenhangend geheel.

Klassiek en modern vullen elkaar perfect aan.

Klassieke en moderne woonstijl combineren in badkamer | Stek Magazine

Mix & match materialen

Voor het matchen van diverse stijlen speelt ook materiaal een essentiële rol. Marmer en natuursteen brengen je badkamer naar een hoger niveau door het klassieke, luxueuze uiterlijk. Toch passen ze in lichte kleuren ook perfect bij je moderne badkamer. Daarnaast is donker glas ideaal, bijvoorbeeld voor de douchecabine. Het draagt bij aan een warme en elegante hotel look, maar heeft wel een sprekend eigentijds karakter.

Dekton in douche | Stek Magazine
Moderne badkamer met koperen kranen en douche, wit ovaal losstaand bad | Stek Magazine

Diversiteit aan materialen is essentieel.

Klassieke en moderne woonstijl combineren in badkamer | Stek Magazine

Back to basic met klassieke elementen

Minimalisme wordt vaak benaderd als een nieuwe term. Toch beperkt het zich echt niet alleen tot moderne stijlen. Items van vroeger zoals plantaardige zeepblokken zijn helemaal terug van weggeweest en worden verpakt als stijlvolle toevoeging voor je inrichting. Zulke klassieke, simpele én handige accessoires brengen je back to basic.

Badkameraccessoires rituals | Stek Magazine

Minimalisme beperkt zich niet tot modern.

Koperen kranen van speciale laag voorzien | Stek Magazine

MERAKI Hand Soap
Green Seaweed

Zeepschaaltje
Marmer wit

Voor een minimalistische stijl in de badkamer zijn wandkranen een prachtige optie. De klassieke, nostalgische kranen zijn natuurlijk heel mooi, maar niet altijd praktisch. Dankzij het minimalistische design van de wandkraan heb je niets van doen met onnodig gedraai en overbodige extravaganza. Tevens geeft een koperen of geborsteld gouden kleur je kraan alsnog de antieke look die je zoekt.

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play