Stek Woon & Lifestyle Magazine
badkamer ontwerpen minimalistisch

Klassieke en moderne woonstijl combineren

Vind jij ook zoveel verschillende woonstijlen mooi dat je niet weet welke je moet kiezen? Geen stress, je hoeft niet maar één stijl te kiezen! Een klassieke en moderne woonstijl combineren zorgt juist voor een heel mooi geheel!

Styling Mieke – @wonenineenoudefabriek
Locatie Utrecht
Tekst Elana van den Berg

Klassieke en moderne woonstijl combineren: geen keuzestress!

Na een tijd waarin veel licht, neutraliteit en wit centraal stonden in de badkamer, zijn nu donkere kleuren in je mini spa dé trend. Zwart en taupe blijken maar weer tijdloze kleuren. De lichten stralen door het donkere glas een warme sfeer uit en de zwartgekleurde accessoires hebben een chique look zonder teveel poespas.

Klassieke en moderne woonstijl combineren in badkamer | Stek Magazine

Zwart is weer het nieuwe zwart.

Klassieke en moderne woonstijl combineren in badkamer | Stek Magazine

De donkere aspecten passen in iedere interieurstijl, van industrieel tot romantisch. In deze ruimte creëren de zwarte en taupe gekleurde elementen een warme en elegante basis. Deze basis biedt de mogelijkheid om verschillende stijlen, zoals klassiek en modern, te combineren. De moderne, minimalistische vormen, samen met het antieke koper en het geborstelde goud, vormen nu een harmonieuze eenheid.

Klassiek en modern vullen elkaar perfect aan.

Klassieke en moderne woonstijl combineren in badkamer | Stek Magazine

Mix & match materialen

Bij het combineren van verschillende stijlen is het materiaal ook van cruciaal belang. Marmer en natuursteen tillen je badkamer naar een hoger niveau vanwege hun klassieke en luxueuze uitstraling. Ze passen echter ook perfect bij een moderne badkamer wanneer ze in lichte kleuren worden gebruikt. Bovendien is donker glas een uitstekende keuze, vooral voor de douchecabine. Het draagt bij aan een warme en elegante uitstraling die doet denken aan een chique hotel, maar behoudt toch een eigentijds karakter.

Dekton in douche | Stek Magazine
Moderne badkamer met koperen kranen en douche, wit ovaal losstaand bad | Stek Magazine

Diversiteit aan materialen is essentieel.

Klassieke en moderne woonstijl combineren in badkamer | Stek Magazine

Back to basic met klassieke elementen

Minimalisme wordt vaak genoemd als een nieuwe term. Toch beperkt het zich echt niet alleen tot moderne stijlen. Items van vroeger zoals plantaardige zeepblokken zijn helemaal terug van weggeweest en worden verpakt als stijlvolle toevoeging voor je inrichting. Zulke klassieke, eenvoudige én handige accessoires brengen je back to basic.

Badkameraccessoires rituals | Stek Magazine

Minimalisme beperkt zich niet tot modern.

Koperen kranen van speciale laag voorzien | Stek Magazine

MERAKI Hand Soap
Green Seaweed

Zeepschaaltje
Marmer wit

Voor een minimalistische stijl in de badkamer zijn wandkranen een mooie optie. De klassieke, nostalgische kranen zijn natuurlijk heel mooi, maar niet altijd praktisch. Dankzij het minimalistische design van de wandkraan heb je niets van doen met onnodig gedraai en overbodige extravaganza. Tevens geeft een koperen of geborsteld gouden kleur je kraan alsnog de antieke look die je zoekt.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.