Stek Woon & Lifestyle Magazine

Inspiratieboost: Verrassende kleurcombinaties in Hotel Valk Best

Inspiratie opdoen voor thuis doe je eigenlijk overal. In hotels zie je vaak al de nieuwste kleurentrends en materialen die later ook in de interieur branche naar voren komen. Ook het comfort van hotels passen we maar wat graag toe in ons eigen huis. We nemen daarom een kijkje in het allernieuwste trendhotel van de familie Van der Valk waar interieur expert Alice van der Valk ons alles vertelt over het proces, kleurcombinaties en de materiaalkeuzes voor dit prachtige hotel.

kleurcombinaties en de materiaalkeuzes voor dit prachtige hotel.

Samen ontwerpen

Voor elk kind een eigen zaak. Zo had Martinus van der Valk het in het begin bedacht. Deze gedachte heeft ertoe geleid dat er meer dan honderd Valk hotels zijn met elk nog altijd een familielid aan het roer. Zo ook in het net geopende Valk Hotel Best, op steenworp afstand van luchthaven Eindhoven.

Het hotel heeft luxe kamers en suites, een weelderige wellness, een exclusieve skybar, verschillende restaurants en een Brabantse kroeg. Daarnaast ook multifunctionele zalen en boardrooms. Voor zowel de vakantieganger als de zakelijke bezoeker een ideale uitvalbasis.

Voor de tafel in de boardroom kozen we voor Dekton by Cosentino. Het grote blad is op maat gemaakt uit één plaat waardoor het een imposante indruk maakt.

Alice van der Valk, één van de drijvende krachten achter dit bijzondere hotelproject, vertelt ons alles over het ontwerp. “Momenteel ben ik druk bezig met het afronden van de inrichting en styling van het hotel”, vertelt Alice. “Er zijn nog heel wat puntjes op de i te zetten, maar het is een spannend proces. Samen met mijn dochter Daimy ben ik al zo’n 6 jaar betrokken bij dit project, en gedurende die tijd hebben we samen met de architect gewerkt aan de indeling van het gebouw en de ruimtes, evenals het bepalen van de faciliteiten.

De kleur en het materiaal van Dekton by Cosentino pasten goed bij de sfeer die we wilden creëren. Bovendien is Dekton minder poreus dan natuursteen, wat in een horeca-omgeving erg praktisch is.

We hebben samengewerkt met architectenbureau Teunissen uit Voorschoten voor het ontwerp van het gebouw. Later hebben we met onze interieurbouwer Nijboer samengewerkt om de ideeën en sfeer te vertalen naar tekeningen en het uiteindelijke eindproduct. Ook de inkoop van materialen, meubels en verlichting heb ik samen met mijn dochter gedaan.”

Sfeer en stijl

Kun je ons meer vertellen over de sfeer en stijl die jullie in het hotel hebben gecreëerd? Alice van der Valk: “Zeker! Daimy en ik wilden graag een tijdloze sfeer neerzetten, met een vleugje jaren zeventig en een vleugje vintage. Veel van de vormen, kleuren en materialen hebben dan ook een knipoog naar die tijd.

Denk aan travertin, notenhout, vintage marmer en ronde vormen, samen met designitems uit die periode, zoals de Togo stoel en de lampen van Artimide en Louis Poulsen.”

Jullie hebben ook het materiaal Dekton van Cosentino gebruikt in de inrichting. Kun je ons meer vertellen over die keuze?Alice van der Valk: “We hebben inderdaad bladen van Dekton gebruikt, zowel als bladen in meubels als voor tafelbladen. De kleur en het materiaal past perfect bij de sfeer die we wilden creëren. Bovendien is Dekton minder poreus dan natuursteen, wat in een horeca-omgeving erg praktisch is.”

Opvallende kleurcombinaties

In het hotel zijn veel verschillende kleuren en patronen door elkaar gebruikt. Het geheel is prachtig. Alice van der Valk: “Ik hou ervan om patronen en kleuren te mixen en ben zeker geen voorstander van een “saai” interieur. Mijn stijl is eerder eclectisch. Terra, poedertinten en gebroken wit vormen de basis, aangevuld met accentkleuren zoals okergeel in de lobby en kobaltblauw in het buffetrestaurant.

Op de twaalfde verdieping, met uitzicht op groen en bossen, hebben we groene tinten naar binnen gebracht. Terra hebben we met name gekozen om een warme sfeer creëren. Door de vele ramen zijn de ruimtes erg licht, en we kozen voor een lichte vloer. Warme houttinten en kleuren waren voor ons een logische keuze om sfeer toe te voegen. Zo hebben we in elke ruimte als in het geheel alle kleurcombinaties in balans.”

Ook in de luxe badkamers vind je Dekton terug in de bladen van de badmeubels.

Hoge kwaliteit

De focus op gastervaring is een duidelijk uitgangspunt bij het inrichten van een groot hotel. We vragen Alice wat de uitdagingen en kansen in de hospitality-industrie vandaag de dag zijn? “Alice van der Valk: Zeker. “De lat ligt steeds hoger en gasten verwachten steeds meer”, legt Alice uit.

“Een zwembad en wellness zijn bijna een vereiste geworden. Ons doel is om een perfecte balans te vinden tussen zakelijke en leisure gasten. Zowel de zakelijke als de leisure gast wil volledig ontzorgd worden, comfort ervaren en service die vanzelfsprekend is. We blijven innoveren op het gebied van service en faciliteiten, en dat is een van de meest uitdagende aspecten van de hospitality.”

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.