Stek Woon & Lifestyle Magazine

Binnenkijken bij Kim en Danny: Liefde voor interieur en mooie materialen

Kim woont samen met haar vriend Danny in een sfeervolle splitlevel woning in Papendrecht. Al van kleins af aan heeft Kim een passie voor interieur en design, wat duidelijk terug te zien is in haar keuzes voor materialen zoals Sensa natuursteen, en smaakvolle kleurcombinaties.

Als klein meisje vond ik het al leuk om tijdens een vakantie in het hotel alles opnieuw neer te zetten en in te richten. De passie voor interieur zat er al heel jong in.

Een jaren 70 huis met potentie

Tijdens hun zoektocht naar een woning vonden Kim en Danny dit jaren 70 huis, dat perfect paste in hun plaatje. Het huis biedt voldoende ruimte en mogelijkheden, en heeft een ruime achtertuin. Voordat ze konden verhuizen met hun katten Emy en Lio en hond Lilly, onderging het huis een ware metamorfose. “Het huis was behoorlijk gedateerd en slecht onderhouden,” begint Kim. “Maar wij konden daar goed doorheen kijken en ik zag vooral de mogelijkheden die het huis bood. Daarbij vind ik het ook ontzettend leuk om een interieurontwerp te maken en alles uit te denken. Ik heb samen met BIJ LINDA interieuradvies alles ontworpen.”

Liefde voor natuursteen

Kim werkt als Designer Sales Manager bij het Spaanse familiebedrijf Cosentino en wist van tevoren al dat ze zoveel mogelijk van dit mooie materiaal in haar huis wilde verwerken. Kim voltooide haar studie ‘Interieuradviseur’ aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam. Als dochter van een steenverwerker zit de liefde voor natuursteen echt in haar hart. “Ik was nooit van plan om in die branche te gaan werken,” vertelt Kim lachend. “Maar toen ik in 2020 via mijn vader gevraagd werd om eens kennis te maken en meer hoorde over het bedrijf en de materialen, was ik helemaal om. Ik werk er met veel plezier en heb dagelijks contact met architecten en ontwerpers. Je vindt dan ook veel materiaal van Cosentino terug in onze woning.”

Een complete make-over

De keuken was echt aan vernieuwing toe. “Omdat we veel moesten verbouwen, hebben we ervoor gekozen om de bestaande keuken te wrappen in een mooie groene tint en te voorzien van mooie greepjes.

De keuken kreeg een update en door het prachtige natuursteen werkblad van Sensa heeft de ruimte en luxe uitstraling.

Door te kiezen voor een prachtig natuurstenen werkblad is de keuken totaal vernieuwd en modern. Ik heb gekozen voor natuursteen van Sensa by Cosentino in de kleur Sensa Vancouver. Het blad is op maat gemaakt en geplaatst door de Keukenbladenfabriek. De tegels op de achterwand zijn geplaatst door Jerry’s tegelwerken.”

Natuurtinten en eyecatchers

De woonkamer kreeg, net als de open keuken, een flinke make-over. Een aantal meubels verhuisde mee en veel werd opnieuw aangeschaft. “In mijn vorige woning had ik aardig wat rozetinten,” licht Kim toe. “Voor deze woning hoefde er wat Danny betreft niet veel kleur te komen, zeker niet al te uitgesproken kleuren. Ik heb het redelijk neutraal gehouden in mooie natuurtinten. Deze passen perfect bij de ombouw van de open haard. Ik heb hier gekozen voor Dekton by Cosentino in de kleur Sabbia, helemaal op maat gemaakt en geplaatst door Vasto Natuursteen. Het is echt een eyecatcher in onze woonkamer geworden.

Door alles op maat te laten maken, is het uniek en maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Op één wand in de woonkamer hebben we het prachtige behang van Arte. Het dessin heet Focus Squared in de kleur Terracotta. Het was spannend, maar als geheel is het prachtig geworden. We zijn vooral ook blij met de Cinnewall, op maat gemaakt door Maatwerkinterieurs uit Linschoten.”

Luxe en functionaliteit

Op de tweede verdieping bevinden zich een ruime slaapkamer, kleedruimte en een moderne badkamer. Ook in de badkamer is gekozen voor het mooie en functionele Dekton by Cosentino. “De badkamer is echt de grootste verbouwing geweest,” vertelt Kim. “We zijn ontzettend blij met het resultaat. Alles is volledig vernieuwd. Het ontwerp van de badkamer is, net als de Cinnewall in de woonkamer, van BIJ LINDA interieuradvies.

Dekton by Cosentino is ideaal materiaal voor elke maatwerkoplossing in het interieur. En perfect voor in de badkamer omdat het ook heel onderhoudsvriendelijk is.

De vloer en wanden zijn van Dekton in de kleur Nacre. De achterwand met nis is uitgevoerd in Dekton Arga. Zowel de vloeren als de wanden zijn geplaatst door Jerry’s tegelwerken. Ook de wasbak is van Dekton in de kleur Kelya, gemaakt en geplaatst door Vasto Natuursteen. Dit materiaal is zo fijn om mee te werken. Het is gemakkelijk toepasbaar in uiteenlopende projecten omdat het beschikbaar is in grote platen. Het materiaal blijft mooi, is eenvoudig schoon te maken en vergt geen onderhoud. Het leukste is dat je met Dekton ook je eigen ideeën en ontwerpen kan laten uitvoeren, precies zoals jij het wilt en op maat passend in elke ruimte! Ik kan het iedereen aanraden.”

Reageer