Stek Woon & Lifestyle Magazine

Vintage badkamer: Meubel van marktplaats

Ook in de badkamer komen oud en nieuw samen. Voor deze styling kozen we een beauty van een vintage badkamer, ontworpen door dec.amsterdam in een woning in de Bilderdijkkade in onze hoofdstad. Omdat de badkamer ook zonder styling al zo’n mooi ontwerp heeft, delen we graag het verhaal van de ontwerpers.

Vintage badkamer ontwerp dec.amsterdam | Stek Magazine

Ontwerpstudio dec.amsterdam

Stefanie van Zal, Yara Topp en Sahel Setorg vormen samen design studio DEC Amsterdam. Drie ondernemende dames die elkaar perfect aanvullen. Stefanie en Yara ontwerpen en Sahel is de organisatorische kracht van de studio met daarbij de nodige marketing en strategische kennis. Het drietal heeft ondertussen een indrukwekkend aantal projecten op hun naam staan. En het leuke is dat deze heel divers zijn. Van de branding en inrichting van een café, tot privé karaoke booths en kantoren tot het interieur van particuliere huizen en dan met name droom badkamers. Andere droom briefings zijn een ontwerp maken met uitsluitend vintage design, primaire kleuren gecombineerd met zwart en wit of een ruimte volledig in zacht roze en een huis ontwerpen met een zwembad zou ook geen straf zijn. Het ontwerp voor de vintage badkamer aan de Bilderdijkkade in Amsterdam heeft in ieder geval een flink vleugje vintage, de kleuren zwart, wit in combinatie met groen. Meer informatie over Mediterranea Seagreen tegels 

Vintage badkamer ontwerp dec.amsterdam | Stek Magazine

Wit, zwart en groen

Voor deze vintage badkamer heeft Stefanie het ontwerp gemaakt. “Ik heb eerst uitgebreid gesproken over de wensen van de bewoonster”, legt Stefanie uit. “Het huis is een compacte benedenwoning met de badkamer in de hal. De bewoonster wilde een moderne badkamer met een authentieke uitstraling. Ze prefereerde neutrale kleuren, vooral wit. Daarom koos ik voor een witte basis op de muren en voor het sanitair. Een deel van de muur is betegeld in wit, waardoor een naadloze overgang tussen alle witte elementen ontstaat.” In de inloopdouche zijn dezelfde tegels gebruikt, maar dan in een prachtige groene tint. “Ik stelde voor om juist wel kleur te gebruiken, niet alleen zwart en wit”, vervolgt Stefanie. “Mijn opdrachtgeefster was daarmee akkoord, op voorwaarde dat het een natuurlijke kleur was. Groen past perfect bij de rest. En door de neutrale vloer krijgt het geheel net wat meer pit en speelsheid.”

Liefde voor vintage badkamer

Ontwerpstudio dec.amsterdam heeft een passie voor vintage. Ze gebruiken graag oude materialen om deze een nieuwe bestemming te geven in hun ontwerpen. In deze badkamer is het badkamermeubel een vondst op marktplaats. “Het ontwerp van deze badkamer is modern”, licht Stefanie toe. “Een mooi ovaal ligbad, zwarte designkranen en douche en eigentijdse waskommen. Des te leuker is het om dan ook iets ‘ouds’ toe te voegen. Dat geeft een ruimte warmte en sfeer. In dit ontwerp koos ik ervoor om het badkamermeubel als vintage item te gebruiken.

Vintage badkamer ontwerp dec.amsterdam | Stek Magazine

Het kastje vonden we op marktplaats en is vervolgens helemaal geschuurd en afgelakt. In het kastje zijn de buizen mooi verwerkt en ook heb ik aan de zijkant een stopcontact ingebouwd zodat dit geen storend element is geworden. Samen met de vintage Glashütte Limburg lampen en de grote ronde spiegel erboven, ben ik zeer tevreden met het resultaat. En het belangrijkste is dat de bewoonster er ook heel blij mee is en er dagelijks van geniet!”

Neem een kijkje op de site voor meer projecten en informatie over dec.amsterdam

Fotografie & styling: Souraya Hassan | Binti Home

13 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.