Stek Woon & Lifestyle Magazine

Vintage badkamer, ontworpen door dec.amsterdam

In de nieuwste editie van Stek Magazine, zetten we de badkamer in de spotlight. Je leest alles over de nieuwste badkamertrends en hoe je jouw badkamer kan stylen tot wellness-paradijsje. Voor deze styling kozen we een beauty van een vintage badkamer, ontworpen door dec.amsterdam in een woning in de Bilderdijkkade in onze hoofdstad. Omdat de badkamer ook zonder styling al zo’n mooi ontwerp heeft, delen we graag het verhaal van de ontwerpers.

Vintage badkamer ontwerp dec.amsterdam | Stek Magazine

Ontwerpstudio dec.amsterdam

Stefanie van Zal, Yara Topp en Sahel Setorg vormen samen design studio dec.amsterdam. Drie ondernemende dames die elkaar perfect aanvullen. Stefanie en Yara ontwerpen en Sahel is de organisatorische kracht van de studio met daarbij de nodige marketing en strategische kennis. Het drietal heeft ondertussen een indrukwekkend aantal projecten op hun naam staan. En het leuke is dat deze heel divers zijn. Van de branding en inrichting van een café, tot privé karaoke booths en kantoren tot het interieur van particuliere huizen en dan met name droom badkamers. Andere droom briefings zijn een ontwerp maken met uitsluitend vintage design, primaire kleuren gecombineerd met zwart en wit of een ruimte volledig in zacht roze en een huis ontwerpen met een zwembad zou ook geen straf zijn. Het ontwerp voor de vintage badkamer aan de Bilderdijkkade in Amsterdam heeft in ieder geval een flink vleugje vintage, de kleuren zwart, wit in combinatie met groen. Meer informatie over Mediterranea Seagreen tegels 

Vintage badkamer ontwerp dec.amsterdam | Stek Magazine

Wit, zwart en groen

Voor deze vintage badkamer maakte Stefanie het ontwerp. “Ik heb allereerst de wensen van de bewoonster goed doorgesproken”, vertelt Stefanie. “Het huis is een kleine benedenwoning waar in de hal de badkamer zich bevindt. De bewoonster wilde graag een moderne badkamer met een authentieke uitstraling. Haar voorkeur ging uit naar neutrale kleuren en het liefst wit. Ik heb gekozen voor een witte basis aan de muren en voor het sanitair. Een deel van de muur heeft witte tegels waardoor het lijkt alsof al het wit naadloos in elkaar overloopt.” In de inloopdouche zijn dezelfde tegels gebruikt als de witte tegels in een prachtige groene tint. Stefanie: “Ik heb voorgesteld om juist wel een kleur te gebruiken en niet alleen maar zwart en wit. Mijn opdrachtgeefster vond dat goed mits het maar een natuurlijke kleur was. Groen past perfect bij de rest. En doordat de vloer neutraal is geeft het net wat ‘spice’ en speelsheid aan het geheel.”

Liefde voor vintage badkamer

Ontwerpstudio dec.amsterdam heeft een passie voor vintage. Ze gebruiken graag oude materialen om deze een nieuwe bestemming te geven in hun ontwerpen. In deze badkamer is het badkamermeubel een vondst op marktplaats. “Het ontwerp van deze badkamer is modern”, licht Stefanie toe. “Een mooi ovaal ligbad, zwarte designkranen en douche en eigentijdse waskommen. Des te leuker is het om dan ook iets ‘ouds’ toe te voegen. Dat geeft een ruimte warmte en uitstraling. In dit ontwerp koos ik ervoor om het badkamermeubel als vintage item te gebruiken.

Vintage badkamer ontwerp dec.amsterdam | Stek Magazine

Het kastje vonden we inderdaad op marktplaats en is vervolgens helemaal geschuurd en afgelakt. In het kastje zijn de buizen mooi verwerkt en ook heb ik aan de zijkant een stopcontact ingebouwd zodat dit geen storend element is geworden wat je vaak ziet. Samen met de vintage Glashütte Limburg lampen en de grote ronde spiegel erboven, ben ik zeer tevreden met het resultaat. En het belangrijkste is dat de bewoonster er ook heel blij mee is en er dagelijks van geniet!”

Neem een kijkje op de site voor meer projecten en informatie over dec.amsterdam

Fotografie & styling: Souraya Hassan | Binti Home

13 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.