Stek Woon & Lifestyle Magazine
Stek Magazine 05-2022

Opkomende wellness trends: Een verfrissende oase in huis én tuin

In een wereld waar stress en hectiek vaak de boventoon voeren, is het creëren van een oase van rust in huis een prioriteit geworden voor velen. Dit verlangen naar ontspanning heeft geleid tot een bloeiende trend op het gebied van wellness, vooral in de badkamer en de tuin. Hier zijn enkele van de nieuwste wellness trends die de harmonie tussen lichaam en geest in huis bevorderen.

Douchewand

1. Natuurlijke elementen

De connectie met de natuur staat centraal in de nieuwste wellness trends. In zowel de badkamer als de tuin zien we een opkomst van natuurlijke materialen zoals hout, steen en bamboe. Deze elementen zorgen niet alleen voor een rustgevende esthetiek, maar dragen ook bij aan een gevoel van sereniteit en verbondenheid met de natuurlijke wereld.

2. Groen in overvloed

Groen is niet langer beperkt tot de tuin; het vindt zijn weg naar binnen in de vorm van levende planten. Verticale tuinen, hangende plantenbakken en geïntegreerde planten in badkamers brengen een gevoel van frisheid en zuurstof in de ruimte. Bovendien hebben planten bewezen stressverlagende eigenschappen, waardoor ze essentieel zijn voor elke wellness-omgeving.

Stek Magazine | Annemieke toont haar tuin: modern, minimalistisch en Scandinavisch

3. Water als therapie

Water speelt een essentiële rol in wellness, en dat geldt ook voor de badkamer en de tuin. Luxe douches met regen- en watervaldouchekoppen creëren een spa-achtige ervaring in huis. In de tuin zien we steeds vaker de integratie van waterpartijen zoals vijvers, fonteinen en zelfs natuurlijke zwembaden. Het kalmerende geluid van stromend water en de visuele schoonheid dragen bij aan een gevoel van rust en ontspanning.

4. Technologische innovaties

Moderne technologieën worden slim geïntegreerd in wellness-ruimtes om het comfort te verbeteren. Denk hierbij aan slimme thermostaten voor de perfecte watertemperatuur, geautomatiseerde verlichtingssystemen die de sfeer kunnen aanpassen en zelfs geavanceerde geluidssystemen voor het afspelen van rustgevende muziek of natuurgeluiden.

wellness trends

5. Ruimtelijk ontwerp

Een gevoel van ruimte en openheid is essentieel voor een ontspannen sfeer. Minimalistische ontwerpen, grote ramen en naadloze overgangen tussen binnen en buiten dragen bij aan een gevoel van ruimtelijkheid. Openluchtdouches en badkuipen die naadloos overgaan in de tuin creëren een gevoel van harmonie tussen de binnen- en buitenruimte.

6. Sauna’s en jacuzzi’s

Een opmerkelijke trend die zich manifesteert in moderne woningen is de integratie van spa-faciliteiten zoals sauna’s en jacuzzi’s. In de badkamer wordt de sauna een prominente feature, met op maat gemaakte, luxe sauna-cabines die een persoonlijke wellness-ervaring bieden. Buiten, in de tuin, worden jacuzzi’s steeds populairder als een plek om te ontspannen en te genieten van de voordelen van hydrotherapie. Met instelbare jets en verlichting bieden jacuzzi’s een ultieme ontsnapping aan stress en spanning.

In een tijd waarin zelfzorg en welzijn steeds belangrijker worden, bieden deze opkomende wellness-trends een welkome ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Door de badkamer en de tuin te transformeren tot heiligdommen van rust en ontspanning, kunnen we een plek creëren waar lichaam en geest kunnen genezen en revitaliseren.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.