Stek Woon & Lifestyle Magazine

Keukendesign by Cosentino: 4 x anders, 4 x stijlvol

De trends op het gebied van keukendesign, kun je dit najaar in 1 woord samenvatten: stijlvol! We zetten er 4 voor je op een rijtje: Avant Garde, natuurlijke kleuren, mooi marmer en natural beauty. Goed nieuws: je haalt ze allemaal eenvoudig in huis met een nieuw aanrechtblad. Met de prachtige keukenbladen van Dekton en Silestone by Cosentino maak je elke keuken trendy en stijlvol. Welke trend past bij jou?

Keukendesign Cosentino werkbladen | Stek Magazine

Keukendesign Avant garde

Een woontrend die je ook terugziet in de keuken, is luxe. Kleuren worden rijker, exclusiviteit is belangrijk en een mooie glans hoort daar ook bij. Jouw keuken wordt instant luxe met de nieuwe kleur Laurent uit de Avant-Garde’20 collectie van Dekton. Laurent is geïnspireerd op de natuursteen Port Laurent en is een opvallende verschijning. Dat komt door de spectaculaire donkerbruine achtergrond die doorkruist is met gouden aders. Zo wordt elke standaard keuken een luxe, stijlvolle keuken.

Dekton Laurent, Helena en Khalo

Keukendesign Cosentino werkbladen | Stek Magazine

Natuurlijke kleuren

Ook in 2021 blijven natuurlijke kleuren populair voor keukendesign. Misschien denk je dan meteen aan aardetinten, maar de natuur heeft nog meer prachtige kleuren. Een goed voorbeeld is de nieuwe kleur Feroe groen. De beroemde architect en ontwerper Daniel Germani heeft deze kleur mede ontworpen. Hij liet zich inspireren door ongerepte en afgelegen plekken in de natuur. Die laten je wegdromen over de rust en schoonheid, maar maken ook indruk met de kracht die de natuur heeft. De kleur groen is een origineel alternatief voor de meer traditionele grijze, zwarte en witte tinten. Met Feroe groen van Dekton by Cosentino breng je subtiel kleur in huis met een natuurlijke uitstraling.

Dekton Feroe en Baltic

Dekton by Cosentino is een revolutionair plaatmateriaal dat wordt gemaakt met een verfijnde mix aan grondstoffen die ook bij de productie van glas, porselein en kwartsoppervlakken worden gebruikt.

Keukendesign marmer Cosentino werkbladen | Stek Magazine
Keukendesign Cosentino werkbladen | Stek Magazine

Mooi marmer

Trendwatchers zien bijzondere natuurstenen, terrazzo en marmers nog steeds als een belangrijke trend. De Stonika collectie van Dekton by Cosentino bevat meerdere ontwerpen die er superdeluxe en levensecht uitzien. Ze zijn allemaal geïnspireerd op natuursteen. Zo is Bergen afgeleid van de perfectie van de Portobello natuursteen. De glansrijke afwerking versterkt de complexe, gebeeldhouwde structuur. En de subtiele lichtgrijze ondergrond heeft een rijke, donkergrijze ader die voor veel leven en diepte zorgt. De glansafwerking geeft een luxe uitstraling. Ook Olimpo past perfect in deze trend. Deze kleur is geïnspireerd op het allerbeste Carrara marmer. Met een nieuw keukenblad in 1 van deze stijlvolle kleuren wordt jouw keuken de eyecatcher in huis.

Dekton Bergen, Arga, Olimpo en Korso

Keukenblad Cosentino werkbladen | Stek Magazine
Keukendesign Cosentino werkbladen | Stek Magazine

Natural beauty

Cosentino heeft patroonexperts en -ontwerpers Anna Murray en Grace Winteringham van PATTERNITY opdracht gegeven om een collectie voor Dekton® te maken die het nieuwste materiaal weerspiegelt. Het resultaat is de exclusieve collectie Liquid. Die is geïnspireerd op vloeistof en trouw aan de PATTERNITY stijl. Het concept van de collectie draait rond de schoonheid van de natuur en milieubewustzijn. Met dit spectaculaire keukenblad blijft jouw keuken ook als hectisch centraal middelpunt van het huis een oase van rust.

Dekton Liquid Shell, Liquid Embers en Liquid Sky

Keukendesign: Blijvend mooi

Met deze 4 keukendesign trends maak je elke keuken stijlvol. Naast mooie heeft Dekton ook praktische eigenschappen, waardoor jouw aanrechtblad goed blijft. Dekton by Cosentino is een revolutionair plaatmateriaal, dat wordt gemaakt met een verfijnde mix van grondstoffen. Die grondstoffen worden ook bij de productie van glas, porselein en kwartsoppervlakken gebruikt. Dekton heeft unieke eigenschappen, zoals kras-, vlek-, UV-, en hittebestendigheid. Daardoor kun je het op ontzettend veel plaatsen toepassen. Naast keukenwerkbladen is het materiaal ook heel geschikt voor vloeren, gevel- en wandbekleding, badkamerwanden en meubels. Je kunt Dekton zowel binnen als buiten toepassen. Dat maakt het ideaal voor bijvoorbeeld een buitenkeuken. Of je nu een echte hobbychef bent of een ‘snel klaar’-kok: jouw werkblad ziet er altijd stijlvol uit.

Een absolute woontrend die zich ook doorvertaald naar de keuken, is luxe. Kleuren worden rijker, exclusiviteit is belangrijk en een mooie glans hoort daar ook bij.

Klik hier voor meer informatie over Dekton® collecties van Cosentino.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.