Stek Woon & Lifestyle Magazine

Je binnen planten verpotten? Zo doe je dat

Je hebt eindelijk jouw woonkamer opgeknapt en wat kamerplanten neergezet. Jouw woonkamer oogt direct een stuk gezelliger en je hebt tegelijkertijd voor meer zuurstof en een schonere lucht gezorgd. Je voelt je meteen meer ontspannen en voelt minder stress. Dit zijn de voordelen van meer groen in jouw woonkamer. Alleen nu zie je dat ze groeien; je zal ze moeten verpotten. Hoe onderhoud je jouw nieuwe kamerplanten? Wanneer ga je deze planten verpotten? Je leest het in dit artikel.

Planten verpotten tips voor kamerplanten | Stek Magazine

Jouw kamerplanten onderhouden

Als je mooie kamerplanten hebt gekocht, dan dien je ze ook te onderhouden. Hoe beter jij jouw planten onderhoudt, hoe groter de kans is dat ze langer blijven leven. Het is natuurlijk logisch dat je ze water moet geven. Maar je dient ook rekening te houden met de plek waar je ze neerzet. Zet jouw planten bijvoorbeeld nooit tegen ramen aan. De planten kunnen dan bevriezen of verbranden als het te heet is. Zet ze ook niet te dicht bij de verwarming. Kijk daarnaast naar wat voor planten je hebt gekocht.

Planten verpotten tips voor kamerplanten | Stek Magazine

Cactussen houden van een droge en koele plek in de winter. Varenachtige planten houden van regelmatige besproeiing, en ze houden van kamers met een hoge luchtvochtigheid. Weet je niet waar je je kamerplanten het beste kunt neerzetten? Vraag het dan na bij de winkel waar je ze hebt gekocht of zoek het op internet op.

Planten verpotten tips voor kamerplanten | Stek Magazine

Tips om je kamerplant te verpotten

Als jij je kamerplanten goed verzorgd, dan dien je ze ook te verpotten. Dit doe je om de groei van de plant te stimuleren. Bij het verpotten krijgen de wortels meer ruimte en ontwikkelen ze zich beter. De ruimte die over is in de pot, vul je met potgrond. Goede potgrond zorgt voor voedingsstoffen voor de plant, waardoor deze verder kan groeien. De kamerplant heeft een grotere pot nodig als de bladeren lelijk worden en de groei stagneert. Daarnaast komen de wortels dan vaak boven de pot uit. De pot wordt eigenlijk te klein voor de plant. Als je de plant gaat verpotten, vraag je je misschien af hoe hydrokorrels werken. Deze korrels nemen vocht op. Je kunt deze onderaan in de pot doen en de plant daarop neerzetten. Je kunt de hydrokorrels ook op de potgrond leggen. De beste tijd om de plant te verpotten is in het vroege voorjaar. Het is dan langer licht, waardoor de plant nieuwe energie krijgt en weer doorgroeit. Houd er rekening mee dat jonge kamerplanten elk jaar een nieuwe pot nodig hebben. Bij oudere kamerplanten is dit afhankelijk van de groeisnelheid.  

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.