Stek Woon & Lifestyle Magazine

5 x de leukste plantenwinkels

Ook in 2023 mogen planten niet ontbreken. Ben je een echte groenliefhebber of wil je je gewoon eens oriënteren op de nieuwste plantentrends? Bezoek dan één van deze 5 leuke plantenwinkels. Ze zijn allemaal de moeite waard om eens binnen te wandelen. Het zijn groene concept stores met heel veel trendy kamerplanten en mooie accessoires.

#1 STEK conceptstore op Texel

Conceptstore Texel | Stek Magazine

Even uitwaaien op Texel is altijd een goed idee. Maar naast heerlijke strandwandelingen en lekker eten, heeft Texel ook zeker iets te bieden op het gebied van interieurinspiratie. We namen een kijkje bij onze naamgenoot. In het hartje van Den Burg op Texel vind je deze stoere conceptstore onder de plantenwinkels. Eigenaressen Marscha en Manon selecteren de hipste en leukste (woon)accessoires, planten, meubels en babyspulletjes bij elkaar.

Plantenwinkels en conceptstore Texel

Dit is absoluut één van de leukste plantenwinkels die we in het afgelopen jaar hebben bezocht. Trendy ingericht, lekker stoer en met heerlijk veel groen. Je gaat er absoluut niet met lege handen naar huis. Dus ben je een keertje op Texel? Zeker even deze toffe hotspot STEK conceptstore opzoeken!

Plantenwinkels interieur
Plantenwinkels en conceptstore Texel

#2 Wildernis in Amsterdam

Plantenwinkels Wildernis Amsterdam

Onder het motto ‘Amsterdam moet groener!’ openden Mila en Emma de eerste stadstuinwinkel, Wildernis, in Amsterdam. Een trendy winkel met elke week een nieuw aanbod van planten waar je ook een kopje koffie of thee met een taartje kan nemen. Zet deze groene conceptstore bovenaan je lijstje met plantenwinkels wanneer je in de hoofdstad bent!

Wildernis Amsterdam | Stek Magazine

Plantenwinkels beleving

Als je bij Wildernis binnenstapt, ben je even helemaal weg uit de drukte van de stad. Een oase aan groen in combinatie met hippe accessoires. Even een rustmoment op een drukke dag. En zonder twijfel: je gaat de deur niet uit zonder een leuk plantje, potje of tuinschepje. “Het leuke van Wildernis is dat we onze bezoekers willen betrekken bij het groener maken van de stad”, vertelt Mila. “We geven workshops over bijvoorbeeld het verzorgen van kamerplanten maar ook over schaduwtuinieren of een teranium maken. Deze workshops worden gegeven door professionals die alles weten over een bepaald onderwerp. Aangezien wij styling en aankleding heel belangrijk vinden, kun je ook een workshop volgen om een plantenhanger te knopen. We hebben een gevarieerd aanbod. Zowel voor de startende groenliefhebber als de meer gevorderde.” Lees het hele interview met Mila van Wildernis

#3 Het Oosten in Aalsmeer

Plantenwinkels Het Oosten Aalsmeer

Met maar liefst 80.000 m2 aan winkeloppervlak, is dit tuincentrum een waar planten walhalla. We gaan er dan ook regelmatig heen om planten op te halen voor fotoshoots. En we mochten een keer een ‘groene’ shoot daar doen. Naar welke plant je ook op zoekt bent, you name it, en zij hebben het. Heel veel prachtige grote tropische planten en alle trendy kamerplanten. Een groot assortiment aan potten, woonaccessoires en een mega aanbod aan tuinmeubelen.

Wil je meer foto’s bekijken van de prachtige shoot die wij in dit tuincentrum hebben gedaan? Neem dan een kijkje bij Interieurtrend botanisch wonen

#4 Groene Vingers in Delft

Plantenwinkels Groene Vingers Delft
Foto: In de buurt (Delft)

Ook Delft heeft een heel trendy stadtuinwinkel: Groene Vingers Hier vind je hippe planten, mooie potten en vazen, krukjes, tafeltjes, stolpen, tableaus, toffe plantenhangers, botanische prints, groenworkshops en nog veel meer!
De eigenaren hebben een enorme passie voor planten, bloemen en interieur en maakten van Groene Vingers echt een belevingswinkel. Een aanrader voor de ware liefhebber van interieur en planten.

#5 STEK stadstuinwinkel in Rotterdam

Plantenwinkels en stadstuinen
Foto: Hipaholic

Last but not least  nog een naamgenoot: STEK stadstuinwinkel in Rotterdam. STEK was de allereerste stadstuinwinkel in Nederland en hét kleine tuincentrum middenin Rotterdam. Hier worden groenliefhebbers geïnspireerd en groentjes op weg geholpen naar zowel particuliere als collectieve groene oases in de stad. STEK is geïnitieerd door vijf zelfstandigen die de stad groener en leuker willen maken. Iedereen kan hier terecht voor natuurlijke en duurzame producten om hun straat, tuin, balkon of dakterras om te toveren tot een groen paradijs. Je vindt er tal van duurzame producten, je kunt er terecht voor ontwerp en advies maar er worden ook ‘groene’ lezingen en workshops gegeven. Of je nu al een echte tuinier-liefhebber bent of wil beginnen met meer groen in huis, balkon en of tuin, zeker even binnenstappen in dit groene paradijsje!

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play