Stek Woon & Lifestyle Magazine

Wat zijn makkelijke kamerplanten?

Ben je dol op kamerplanten, maar heb je niet zulke groene vingers? Geen nood: er zijn gelukkig een heleboel kamerplanten te vinden die eenvoudig te verzorgen zijn. Naar deze binnenplanten hoef je nauwelijks om te kijken. Ze groeien gewoon door, grotendeels zonder jouw hulp. Benieuwd naar de beste makkelijke kamerplanten? We zetten ze voor je op een rijtje.

Dracaena

Ken je de dracaena al? Dit is misschien wel een van onze favoriete makkelijke kamerplanten. Het grote voordeel: deze plant heeft maar weinig water nodig. Zet ‘m op een plekje in de schaduw of halfschaduw, en je hoeft er in principe wekenlang niet naar om te kijken. Een keertje een waterbeurt vergeten, is dus ook geen ramp. Let er wel op dat je de juiste dracaena verzorging toepast. Zo staat deze plant dus graag in de schaduw: plaats ‘m nooit in fel zonlicht. Geef ook zeker niet te veel water: er moet geen laagje water onderin de pot blijven staan. Verder is het slim om ’m niet op een te koude plek te zetten. Let hier met name in de winter op.

Makkelijke kamerplanten bananenplant | Stek Magazine

Bananenplant

Een vrolijke plant met een uitbundige groei is de bananenplant. Bananenplant verzorging is relatief eenvoudig. Het is wel belangrijk om ‘m voldoende water en zonlicht te geven. Maar verder heeft deze plant eigenlijk maar weinig van je nodig. De bladeren zijn stevig en groeien goed door. De kans dat er echte bananen aan gaan groeien is trouwens klein, want de plant staat in Nederland niet in een tropische omgeving. Maar als sierplant staat ‘ie beeldig in huis!

Sanseveria

De sanseveria is helemaal terug van weggeweest. In de jaren 60 van de vorige eeuw was deze kamerplant al enorm geliefd, en momenteel is er weer een ware hype gaande. Voor de looks kun je ‘m dus absoluut in huis halen! Dat niet alleen: een sanseveria verzorgen is ook nog eens heel eenvoudig. Het is van oorsprong een woestijnplant: weinig vocht of licht maakt ‘m niet uit. Handig!

Makkelijke kamerplanten Monstera | Stek Magazine

Monstera

De monstera is een van de planten die je het vaakst tegenkomt in interieurs. Allereerst wat betreft de looks: het is een grote en opvallende plant, die direct in het oog springt. Qua verzorging is dit een eenvoudige plant. Er is maar weinig water nodig. Een plekje in de halfschaduw is prima, wat maakt dat je ‘m vrijwel overal kunt neerzetten. De plant groeit snel en stabiel – zonder er veel moeite voor te hoeven doen.

Cactus

Nog een woestijnplant? Dat is de cactus. Deze plant is er in een heleboel vormen te vinden. Van een minicactus tot een enorm grote cactus. Haal de cactus in huis die jij het mooist vindt. Met name grotere cacti, die al wat ouder zijn, zijn sterk en kunnen heel lang blijven leven in je woonkamer. Ze hebben maar weinig water nodig. Een standplaats in de zon of schaduw? Het maakt voor de cactus meestal niet uit: vrijwel alle omstandigheden worden door deze plant geaccepteerd. Doe er je voordeel 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.