Stek Woon & Lifestyle Magazine
opstalverzekering

Interieurtrends van 2023: geef je interieur een update!

Als interieur-liefhebber ben je vast op de hoogte van de nieuwe interieurtrends van 2023. We zetten ze voor je op een rijtje. Van materialen tot woonstijlen. En natuurlijk vertellen we je welke kleuren niet meer mogen ontbreken in het interieur. Zo heb je in een handomdraai een interieur update!

Interieurtrends van 2023 paars

#1 Een vleugje paars

Van de meer grijze tinten in de populaire Scandinavische woonstijl van de afgelopen jaren, zien we steeds meer kleur in het interieur verschijnen. Veel verschillende tinten groen brachten menig interieur tot leven. Natuurlijk ook te danken aan de liefde voor kamerplanten waardoor de ‘urban jungle’ trend heel geliefd wordt. Dé kleur binnen de interieurtrends van 2023 is paars. En laat die nu heel goed samengaan met groen. Ook paars heb je in veel verschillende tinten: van licht tot donker. Van meer pastel naar een diep paarse aubergine kleur. Een heerlijke kleur die je kan toepassen op de muur of in mooie accessoires. Experimenteer erop los en we weten zeker dat jij straks behoort tot Team Paars!

Interieurtrends van 2023 little Greene natuur behang

#2 Binnenstebuiten

De natuur is een heerlijke bron aan inspiratie en heeft een positief effect op ons welbevinden. Logisch dat we ons ook binnen graag omringen met deze fijne vibes. De natuurlijke interieurtrends van 2023 heeft een simpele opdracht: ‘haal buiten naar binnen’. Het leuke van deze trend is dat je je fantasie de vrije loop kan geven. Van ingetogen aardetinten tot weelderige fauna. Maak van een muur een ware art statement door te kiezen voor Little Greene behang of kies voor een uitbundig kleed met bloemen. Zolang je je maar omringt met de natuur!

Interieurtrends van 2023 opvallende blauwe bank

#3 Uitgesproken

Mag het een beetje meer zijn? Jazeker, het mag zelfs veel meer zijn! 2023 wordt jouw interieur-jaar! En daar is misschien een beetje lef voor nodig. We gaan namelijk een meer uitgesproken stijl zien met wat fellere kleuren. Gedurfde meubels zoals een grote opvallende blauwe bank of een knalpaarse poef als bijzettafeltje. Een echte blikvanger die jouw interieur helemaal jou maakt! Tip: laat de kleur van jouw eyecatcher terugkomen in een ton-sur-ton tint op de muur of plafond. 

Interieurtrends van 2023 organische vormen

#4 In de wolken

Zelfs het meest strakke interieur krijgt een zachte uitstraling door te kiezen voor ronde vormen en rijke materialen. In de interieurtrends van 2023 zien we dan ook veel organische vormen terug en minder strakke lijnen. Zowel in meubels als in accessoires zien we steeds meer ronde vormen terug. Kies bijvoorbeeld eens niet voor een rechthoekige bank of fauteuil of combineer de rechte hoeken met een vloerkleed in organische van natuurlijk materiaal zoals wol. Met deze interieur-update ben je in 2023 helemaal in de wolken!

Marmoleum vloer

#5 Duurzaam design

Eigenlijk vinden we duurzaamheid geen woontrend meer. Verantwoord leven en wonen is een ‘way of life’ geworden. We kiezen bewust en weten graag waar iets gemaakt wordt of vandaan komt. Tenslotte is alles wat je voor je huis aanschaft ook iets wat je dagelijks om je heen hebt. Dan wil je ook graag dat het goed is en milieubewust is. Het leuke van je huis duurzaam inrichten is dat je huis gaat leven. De mooie verhalen achter de makers van fair trade producten of dat je bijvoorbeeld precies weet van welke ingrediënten jouw Marmoleum vloer gemaakt zijn. Je weet wat je in huis hebt, wie het gemaakt heeft en hoe het gemaakt is. Dat maakt elk huis en interieur bijzonder!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.