Stek Woon & Lifestyle Magazine

Salone del Mobile 2024: De meest opvallende design en trends

De Salone del Mobile 2024, ’s werelds meest prestigieuze meubelbeurs, betoverde opnieuw het publiek in Milaan met een overvloed aan innovatief interieurdesign. Deze jaarlijkse bijeenkomst, die bekend staat om het presenteren van cutting-edge trends en toonaangevende ontwerpen, bracht een schat aan nieuwe inspiratie voor interieurontwerpers, architecten en designliefhebbers wereldwijd. Onze redactie zet alle nieuwtjes gespot in Milaan voor je op een rijtje.

Fotografie: Ludovica Manginihttps://www.instagram.com/ludovica_mangini/?hl=en

Gezien op de rode loper in Milaan: V-ZUG viert 111-jarig bestaan en zet mens en technologie centraal.

Gezien op de rode loper in Milaan: V-ZUG viert 111-jarig bestaan en zet mens en technologie centraal

Salone del Mobile 2024: Eco trend

Eén van de meest opvallende aspecten van de Salone del Mobile 2024 was de nadruk op duurzaamheid en eco-bewustzijn in interieurontwerp. Gerenommeerde ontwerpers zoals Patricia Urquiola presenteerden innovatieve stukken die werden vervaardigd met gerecyclede materialen. Nieuwkomers zoals Francesca Lanzavecchia trokken juist de aandacht met hun eclectische benadering van duurzaam design.

Met noviteiten onderstreept Artifort haar expertise tijdens Salone del Mobile 2024 in het creëren van eigenzinnige, tijdloze en comfortabele kwaliteitsmeubelen.

Salone del Mobile 2024 Artifort
Artifort Muse – Design Monica Förster

High tech

Technologische innovaties domineerden ook de beursvloer, met bekende merken zoals Kartell die slimme meubelstukken presenteerden met geïntegreerde domoticasystemen. Daarnaast verrasten opkomende merken zoals Qarnot met hun revolutionaire verwarmingsmeubels, die niet alleen comfort bieden, maar ook duurzaam energieverbruik bevorderen.

Salone Milan 2024 Karakter

Karakters Principal chair uit 1961 blijft een icon. De nieuwe toevoegingen combineren esthetiek met functionele uitmuntendheid en spreken designliefhebbers wereldwijd aan. Christian Elving, CEO en mede-oprichter van Karakter

Retro trend

Op het gebied van esthetiek en designrichtingen waren er diverse opvallende trends te bespeuren. Retro-invloeden uit de jaren ’70 en ’80 werden nieuw leven ingeblazen door bekende ontwerpers zoals Marcel Wanders. De bekende designer toonde speelse ontwerpen met levendige kleuren en organische vormen. Tegelijkertijd omarmden veel ontwerpers zoals Studio Piet Boon minimalistische invloeden, met strakke lijnen en ingetogen kleuren.

Opkomende ontwerpers

Een ander hoogtepunt van de Salone del Mobile 2024 was de presentatie van opkomende ontwerpers en jong talent. Veelbelovende nieuwkomers zoals Elisa Ossino toonden gedurfde en vernieuwende creaties, die nieuwe perspectieven op interieurvormgeving boden. Deze inclusieve benadering van het tentoonstellen van diversiteit in ontwerp versterkte de reputatie van de Salone del Mobile als een broedplaats voor creativiteit en vernieuwing.

Kortom, de Salone del Mobile 2024 in Milaan was opnieuw een groot succes, waarbij het publiek werd getrakteerd op een inspirerende showcase van cutting-edge interieurdesign. Met een nadruk op duurzaamheid, technologische vooruitgang en diverse designrichtingen, belooft een mooie toekomst van interieurontwerp.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.