Stek Woon & Lifestyle Magazine

Design District 2024: Innovatie en ambacht in de Van Nelle Fabriek

De Van Nelle Fabriek in Rotterdam, een iconisch monument van modernistische architectuur, was opnieuw het toneel voor Design District 2024. Deze toonaangevende vakbeurs voor interieurdesign trok duizenden bezoekers die zich lieten inspireren door de nieuwste trends en innovaties in de designwereld. Met een breed scala aan exposanten, variërend van gevestigde merken tot opkomende talenten, bood de beurs een uitgebreid overzicht van wat de toekomst van interieurdesign in petto heeft. De redactie van Stek Magazine licht een aantal merken voor je uit.

Dit jaar waren er enkele duidelijke trends zichtbaar tijdens Design District. Duurzaamheid stond hoog op de agenda, met veel merken die zich richten op milieuvriendelijke materialen en productieprocessen. Daarnaast was er een opvallende heropleving van ambachtelijk vakmanschap en maatwerk, waarbij veel aandacht werd besteed aan de kwaliteit en de unieke kenmerken van elk stuk. Minimalistisch design bleef populair, maar met een nieuwe nadruk op natuurlijke materialen zoals hout, steen en textiel.

Design district 2024 Puik Art

Puik Arts

Puik Arts, bekend om zijn eigentijdse en speelse benadering van design, presenteerde een reeks nieuwe producten die functionaliteit combineren met esthetische charme. Hun collectie op Design District bestond dan ook uit een mix van kleurrijke accessoires en strakke meubels, allemaal ontworpen met een knipoog naar de Nederlandse designtraditie.

Design District 2024

Blomus

Blomus bracht op Design District een verfijnde collectie woonaccessoires die duurzaamheid en eenvoud hoog in het vaandel dragen. Met producten variërend van keukenaccessoires tot decoratieve objecten, richtte Blomus zich op het creëren van een serene en functionele leefomgeving. Daarmee was Blomus een mooie aanvulling op de beurs en toonde het dat elke kleine accessoire een design touch kan geven aan een interieur.

Kvadrat

Kvadrat presenteerde hun nieuwste textielcollecties, met een nadruk op innovatieve weeftechnieken en duurzame materialen. Hun stoffen, die zowel geschikt zijn voor residentiële als commerciële toepassingen, vielen op door hun rijke texturen en kleurenpalet. Ook waren de nieuwste kleurentrends duidelijk zichtbaar op Design District 2024.

Design district 2024 interieurtrends

Leolux

Leolux presenteerde hun nieuwste ontwerp op Design District: Artisan. Hiermee toont het merk hun vakmanschap met een reeks handgemaakte meubelstukken die luxe en comfort uitstralen. Elk stuk uit hun collectie wordt gekenmerkt door aandacht voor detail en hoogwaardige afwerking, wat resulteert in unieke, op maat gemaakte ontwerpen.

Design district 2024 interieurtrends

Jacco Maris

Jacco Maris design introduceerde een nieuwe collectie verlichting die zowel sculpturaal als functioneel is. Hun ontwerpen spelen met licht en schaduw en voegen een artistiek element toe aan elke ruimte. Hiermee is Design District een complete beurs op het gebied van aanbod van alles wat met interieur en inrichting te maken heeft.

Design district 2024 interieurtrends

ROMO

ROMO staat bekend om zijn uitgebreide collectie stoffen en wandbekleding. Hun stand toonde een verscheidenheid aan texturen en patronen, van subtiele prints tot gedurfde kleurencombinaties, ideaal voor het creëren van een dynamische en stijlvolle interieur.

Design district 2024 interieurtrends

Perletta

Perletta bracht een indrukwekkende collectie handgeweven tapijten, gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol en katoen. De tapijten waren verkrijgbaar in een scala aan kleuren en patronen, waardoor ze perfect zijn voor zowel moderne als klassieke interieurs.

Design district 2024 interieurtrends The novel Grey

The Novel Grey

The Novel Grey presenteerde een reeks minimalistische meubels en accessoires die eenvoud en functionaliteit combineren. Hun producten, gekenmerkt door strakke lijnen en een neutraal kleurenpalet, zijn ontworpen om tijdloos en veelzijdig te zijn.

Outilli

Outilli, een nieuwkomer op Design District, maakte indruk met hun innovatieve ontwerpbenadering. Hun collectie bestond uit modulaire meubels die gemakkelijk aanpasbaar zijn aan verschillende woonruimtes, wat flexibiliteit en creativiteit stimuleert.

Artifort

Artifort bracht een collectie die modern design combineert met comfort en functionaliteit. Hun meubels zijn ontworpen met oog voor ergonomie en esthetiek, wat resulteert in stukken die zowel stijlvol als praktisch zijn.

Cosentino

Cosentino presenteerde hun nieuwste aanwinsten op het gebied van architecturale oppervlakken. Met hun baanbrekende materialen zoals Silestone en Dekton, biedt Cosentino duurzame en veelzijdige oplossingen voor zowel residentiële als commerciële projecten.

Harvink

Harvink, bekend om zijn eigentijdse meubelontwerpen, toonde een collectie die innovatie en traditie samenbrengt. Hun meubels, gekenmerkt door een combinatie van staal en hout, stralen een robuuste en moderne uitstraling uit.

Design District 2024 groot succes

Design District 2024 in de Van Nelle Fabriek was een groot succes, met een inspirerende mix van gevestigde en opkomende merken die de toekomst van interieurdesign vormgeven. De beurs benadrukte niet alleen de nieuwste trends en innovaties, maar ook het belang van duurzaamheid en vakmanschap in de hedendaagse designwereld. We verlieten de beurs vol nieuwe ideeën en inspiratie. Een compleet overzicht van alle woon- en tuinbeurzen in zowel Nederland als daarbuiten vind je in onze woonkalender

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.