Stek Woon & Lifestyle Magazine

Iets nieuws in je interieur? Plakken maar!

De snelste manier om je interieur van een nieuwe uitstraling te voorzien, zonder daar een fortuin aan uit te geven: plakken! Met behulp van plakplastic kun je een stuk meer bereiken dan je zou denken. Netjes werken is een vereiste, een beetje handigheid ook, maar uiteindelijk zal het iedereen lukken om er iets moois en unieks van te maken.

Folie op ramen plakken

Plakken op de ramen

Raamfolie kennen de meeste mensen wel. Het is er in allerlei uitvoeringen, waarbij de praktische variant waarschijnlijk het meest bekend is. Je ziet het vaak terug op de ramen van woningen die zich aan de straatkant bevinden. Als mensen hier wel graag licht door naar binnen laten komen, maar niet zo’n behoefte hebben aan inkijk, wordt hier vaak folie op geplakt. Een prima oplossing, want hierdoor kan het licht volop naar binnen blijven komen, terwijl pottenkijkers niet veel meer dan wat schimmen zullen zien. Er kan voor worden gekozen om het hele raam te beplakken, zodat een soort melkglas of juist een bevroren look wordt gecreëerd, maar vaker wordt een deel van het raam beplakt. Kies je precies voor het deel dat zich op ooghoogte bevindt, is het inkijkprobleem opgelost, en kun je zelf nog steeds naar buiten kijken als je dat wilt.

folie op ramen plakken

Je kunt raamfolie echter ook puur ter decoratie inzetten. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een mooi uitgesneden figuur op hun raam te plakken. Een grote boom, bijvoorbeeld. Mooi als je grote ramen hebt, een schuifpui bijvoorbeeld, en daar iets extra mee wilt doen. Een groot figuur breekt de inkijk ook een beetje, maar is vooral bedoeld ter decoratie. Een slimme manier om je interieur een beetje extra uitstraling te geven.

Plakken op meubels

Niet alleen op je ramen kun je veel bereiken met plakfolie, ook meubels knappen er vaak enorm van op. Ideaal wanneer je echt bent uitgekeken op een kast of tafel, of wanneer deze steeds meer beschadigingen gaat vertonen. Plakfolie kost doorgaans een stuk minder geld dan een nieuw meubelstuk, terwijl je bestaande meubels er wel weer flink mee kunt opknappen of een heel andere look kunt geven.

Meubels wrappen met folie

Belangrijk is wel dat het meubelstuk in kwestie plat en glad is. Een tafel lukt dus doorgaans prima, maar een kast met houtsnijwerk wordt een lastig verhaal. Kies voor een opvallende kleur of juist een houtlook, en breng het plastic voorzichtig en volgens de beschrijving aan. Neem er rustig de tijd voor en werk netjes, dat geeft het mooiste resultaat.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.