Stek Woon & Lifestyle Magazine
badkamermeubel

4 tips om de juiste deurkrukken voor jouw binnendeuren te kiezen

Wil je jouw woning moderniseren? Dan ga je mogelijk ook op zoek naar andere deurkrukken voor de binnendeuren. Door de deurgrepen te vervangen, kun je jouw deuren namelijk een compleet andere uitstraling geven. Het vinden van de juiste deurkrukken is alleen geen gemakkelijke opgave. Dit komt doordat het aanbod ontzettend groot is. Zie je door de bomen het bos niet meer? De onderstaande 4 tips helpen jou om de juiste deurkrukken voor jouw binnendeuren te vinden.

Binnendeuren

1. Kies deurkrukken die passen bij het interieur

De meeste mensen is er veel aan gelegen om het interieur in huis zo goed mogelijk af te stemmen. Op deze manier ontstaat er namelijk een samenhangend geheel. Dit is iets om rekening mee te houden als je op zoek gaat naar nieuwe deurkrukken voor jouw binnendeuren. Het is immers wenselijk dat de nieuwe deurgrepen aansluiten bij de rest van het interieur. Heb je jouw woning strak ingericht? Kies dan voor een deurkruk met een strakke uitstraling. 

2. Denk na over de vorm

Deurkrukken zijn vandaag de dag verkrijgbaar in verschillende vormen. Begin daarom pas aan jouw zoektocht als je weet welke vorm de deurkrukken voor jouw binnendeuren moeten hebben. Vroeger kozen veel mensen voor een ronde kruk, maar tegenwoordig zien we steeds vaker vierkante en rechthoekige deurklinken terug. Deze vormen sluiten namelijk goed aan bij een modern en strak interieur. Richt je overigens niet alleen tot de uitstraling van de deurkruk. Hij moet immers ook prettig in de hand liggen. Probeer daarom eerst verschillende deurgrepen voordat je een keuze maakt.

binnendeuren

3. Stem de kleur af op andere kleuren in huis

Deuren worden vaak standaard geleverd met een deurkruk van roestvaststaal. Zo’n deurkruk is zilver van kleur. Vind je dit niet mooi? Dan kun je de deurgreep vervangen door een greep die jou wel aanstaat. Doordat deurkrukken er in verschillende kleuren zijn, vind je het mogelijk lastig om te kiezen. Het wordt een stuk makkelijker als jij je tot de rest van jouw interieur richt. Komen er voornamelijk zwarte details terug? Kies dan voor een zwarte deurkruk. Op deuren van glas en staal wordt vaak standaard een zwarte deurkruk gemonteerd. 

binnendeuren

4. Overweeg het gehele deurbeslag te vervangen

Als het deurbeslag van jouw binnendeuren nog in goede staat is, is het wat overbodig om deze in zijn geheel te vervangen. In dat geval vervang je enkel de deurkrukken. Werkt het deurbeslag op één of meerdere deuren niet (goed) meer? Vervang dan het complete beslag. Hierdoor geef je jouw deuren een compleet andere uitstraling en bovendien kun je ze weer probleemloos openen en sluiten. Voor een deurbeslag betaal je wel meer dan voor een klink. Laat je hierdoor niet weerhouden. Wanneer je het beslag vervangt, hoef je hier de komende jaren namelijk niet opnieuw in te investeren.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.