Stek Woon & Lifestyle Magazine
Rotan dressoir kast

Woontrend: Meubels van rotan

Ook in 2022 blijft het een woontrend om natuurlijke tinten en materialen te kiezen voor je interieur. Rotan past perfect in deze trend. En het leuke is dat je met meubels van rotan in elke ruimte van je huis wel iets kan toevoegen. Als voorbeeld nemen we kasten van rotan en zetten we voor je op een rijtje wat de voordelen zijn, in welke woonstijl en in welke ruimtes je ze eenvoudig kan toepassen.

Meubels van rotan giga meubel

Materiaal trend: rotan

Rotan is een natuurlijk materiaal en past daarom perfect in de huidige interieurtrends. We kiezen bewust voor duurzame materialen. Meubels van rotan waren vroeger al heel populair en gelukkig zien we het nu ook steeds meer terug in de hedendaagse interieurs. Zoals bijvoorbeeld een kast van rotan Maar wat is rotan nu eigenlijk? Het is een materiaal afkomstig van de rotanpalm die groeit in de subtropen. De stengels van deze palm worden na de oogst door een speciale techniek gevlochten waardoor een heel stevig materiaal ontstaat. En ook een uniek materiaal. Doordat rotan natuurlijk is, heeft elke rotan kast ook een eigen look. Daarbij is rotan een heel stevig en heeft het een lange levensduur.

Meubels van rotan aanbieding giga meubel

Meubels van rotan in diverse woonstijlen

Omdat rotan een heel natuurlijke uitstraling heeft, laat het zich ook makkelijk toepassen in verschillende woonstijlen. Aan een heel modern en strak interieur met veel grijs, wit en zwart, zorgen meubels van rotan voor de nodige warmte. Maar ook in een Scandinavische woonstijl of de upcoming woonstijl ‘Japandi’ vormt rotan een mooie basis. En houd jij van een botanische stijl in huis? Dan is rotan met z’n subtropische achtergrond natuurlijk een heel logische keuze.

Rotan kast giga meubel

In elke ruimte

Een kast van rotan kun je eigenlijk toepassen in elke ruimte in huis. Voor in de woonkamer zijn er opbergkasten, een tv meubel of een dressoir. Maar ook de trendy open kast om jouw mooiste woonaccessoires en planten te showen is verkrijgbaar in rotan. In de slaapkamer voeg je eenvoudig een ‘puur natuur’ nachtkastje van rotan toe en ook voor in de badkamer is er een ruime keuze aan kasten waar je handboeken en badkameraccessoires in op kunt bergen. Neem eens een kijkje bij Giga Meubel Daar hebben ze een groot assortiment aan rotan kasten. Ook afgewerkt met wit en of trendy zwart.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.