Stek Woon & Lifestyle Magazine
Zomerdekbed Stek Magazine

Hoe jij je met een zomerdekbed goed voorbereid op de zomer

In de zomer kunnen de temperaturen aardig oplopen. Maak daarom jouw slaapkamer helemaal summerproof. We geven je drie tips: een zomerdekbed, basic tinten en coole accessoires.

Zomerdekbed Yumeko

Zomerdekbed

Een goede nachtrust is heel belangrijk. Ook met warme temperaturen. Kies voor de zomerperiode dan ook voor een zomerdekbed. In de kwaliteit zit wel veel verschil. Let bijvoorbeeld op dat het ademend materiaal is zoals katoen. En natuurlijk moet het wel lekker zacht zijn. Dan is eendendons of flinterdunne biologische wol perfect. Het zijn luchtige laagjes die samen lichte en ventilerende zomerdekbedden vormen. Zo heb je wel het comfort van een donsje maar niet de warmte.

Zomerdekbed Yumeko

Basic tinten

In de winter kiezen we voor meer uitgesproken en vrolijke kleuren in de slaapkamer met lekker veel plaids en kussens. In de zomer zijn basic tinten weer een heel fijne keuze. Lekker koel linnen in aardetinten in combinatie met een zomerdekbed zorgt voor een rustgevende slaapkamer. Kies ton sur ton tinten in bijvoorbeeld de populaire kleur terra of ga meer naar de kleur goudbruin. Deze kleuren zien we ook veel terug in hotels. Zo heb je een hotel chique uitstraling in jouw slaapkamer waarvoor je niet eens de deur uit hoeft.

Coole accessoires

Maak jouw zomerslaapkamer af met coole accessoires. Bij aardetinten past hout heel goed. Wat dacht je van een mooie nieuwe houten wekker? Of een mooi nieuw lampje in hotelstijl? Ook helemaal trendy zijn houten jaloezieën. Hiermee houd je meteen je slaapkamer lekker koel. En wat natuurlijk niet mag ontbreken zijn planten. Kies dan meteen een paar uit die volgens de groenexperts ook nog helpen tegen de muggen. Dit is bijvoorbeeld citroengras. Je zet het in een vaasje in het zonnetje in je raamkozijn. Muggen houden hier helemaal niet van. Ook rozemarijn, munt, tomatenblad en kattenkruid schijnen goed te helpen. Onder jouw zomerdekbed met heerlijk bedlinnen kom je de zomer zo wel door!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.