Stek Woon & Lifestyle Magazine
Kamerplanten te stekken

Hoe decoreer je met planten? 5 tips

Planten zijn een geweldige manier om je huis te decoreren. Dit zijn vijf tips om je interieur te verfraaien met planten.

1. Plantenrek in een saaie hoek

Een saaie hoek fleur je op met een plantenrek of plantentrap. Zet de plantentrap schuin in de hoek en maak gebruik van planten in verschillende groottes. Ook leuk zijn hangplanten die je bovenop neerzet, zodat ze weelderig naar beneden kunnen vallen. Zet eventueel nog een middelgrote plant of grote plant naast het rek om er een complete groene hoek van te maken.

Decoreren met planten | Stek Magazine

2. Mix van planten en andere items op de plank of vensterbank

Als je planken of vensterbanken vol zet met grotere en kleinere planten in verschillende kleuren potten en hier andere items tussen zet, dan ziet dat er stijlvol uit. Laat je creativiteit de vrije loop en voeg gerust een paar mooie boeken toe tussen twee plantenpotten.

3. Tropisch thema

Maak een tropisch paradijs van je huis door je kamer vol te zetten met grote tropische planten. Denk aan palmen en bananenbomen. Plaats grote planten op de vloer in hoeken en tussen meubels. Kleine planten kun je neerzeten op tafels, krukjes en stoelen. Hangende plantenbakken kunnen ook worden gebruikt voor een echte jungle sfeer.

Grote kamerplanten in huis | Stek Magazine

Als je een houten vloer hebt, plaats potten die vocht doorlaten dan op schoteltjes. Laminaat is beter bestand tegen vocht, dus het kan een optie zijn om goedkoop laminaat aan te schaffen.

4. Grote plant naast de bank

Benut de ruimte in de zithoek tussen de stoelen of de bank door er een grote plant te plaatsen. Denk hierbij aan planten als de bamboepalm, dracaena en parapluplant. Wist je trouwens dat je een draceana gemakkelijk zelf kunt stekken? Of wacht dacht je van een echte boom in huis? Bijvoorbeeld een olijfboom of citrusboom. Daarmee maak je een statement in je huis.

decoreren met planten

Gebruik niet te veel verschillende soorten planten. Kies drie tot vier soortgelijke planten voor één bepaalde plek en plaats andere soorten bij elkaar op een andere plek in huis.

decoreren met planten in huis | Stek Magazine

5. Zo maak je een mooie groene hoek

Een mooie groene hoek maak je door een grote plant in de hoek van de kamer in een grote pot te plaatsen en daarvóór kleinere planten in verschillende groottes. Gebruik eventueel plantenstandaards om een plant hoge neer te zetten. Als je een donkere vloer hebt, gebruik dan lichte standaards en bij een lichte vloer juist donkere standaards. Zo creëer je een leuk contrast.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.