Stek Woon & Lifestyle Magazine

Het huis om écht in te leven

Al ruim twee jaar wonen Marit en Bauke in een sfeervol huis in de Friese hoofdstad. Met een specifieke intentie begonnen zij aan de inrichting van het huis: “Beide hechten we veel waarde aan vrienden en familie. Ons thuis moet een goede en gezellige plek zijn deze mensen te ontvangen.” Nu zij deze warme plek hebben weten te creëren, stellen zij die met alle liefde voor ons open.

Bauke is BI ontwikkelaar en Marit is bouwkundige en interieurarchitect. “Zelf ben ik altijd bezig met interieur,” legt Marit uit, “zowel op het werk als privé. Zou je mijn moeder vragen hoe vaak ik vroeger mijn kamer ombouwde en er nieuwe kleuren of behangen moesten komen, dan zou ze lachen: heel vaak!”

Het huis van Bauke en Marit | Binnenkijken Stek Magazine | Eetkamer

Een levendig huis, waarin je je ook echt vrij voelt om te leven.

Het huis van Bauke en Marit | Binnenkijken Stek Magazine | Eetkamer

Direct een thuisgevoel

“Toen we het huis zagen, hebben we er niet over getwijfeld,” vertelt Marit. Het koppel is al meer dan twaalf jaar samen en na een tijdje samengewoond te hebben in een appartementje, kozen ze ervoor om te verhuizen naar dit prachtige herenhuis. “Direct voelde het als thuis door de verfijnde bouw, alle karakteristieke elementen en de goede staat.” Dat het ook nog eens op fietsafstand is van het dorp waar ze zijn opgegroeid is voor hen een mooie bijkomstigheid.

Grijze keuken hoogglans | Stek Magazine

“Toen wij hier kwamen wonen was het huis helemaal opgeknapt, op een paar dingen na: het voegwerk, schilderwerk en de dakisolatie. Deze klussen hebben we snel opgepakt.” Wel had het huis nieuwe betonvloeren met vloerverwarming, geïsoleerde gevels, een zelfs een nieuwe badkamer en keuken. “De keuken is geloof ik van Ikea. Deze zat er al in toen we het huis kochten, maar we zijn er zeker blij mee.”

Herenhuis moderne keuken | Stek Magazine

Een paar vintage elementen doen het altijd goed en vaak hebben deze een leuke geschiedenis of herinnering.

Hoogglans keuken met visgraativloer | Stek Magazine

Het huis met het drukke, levendige van de stad

“Ik houd van de moderne stijl, maar tegelijk moet het niet te steriel zijn en wil ik graag een levendig huis waarin je je ook echt vrij voelt om te leven.” De stoelen die van elkaar verschillen, Bauke’s sportfietsen aan de muur en andere diverse accessoires dragen hieraan bij. “Een paar vintage elementen doen het altijd goed en vaak hebben deze een leuke geschiedenis of herinnering. Dat maakt het huis uniek.”

Het huis van Bauke en Marit | Binnenkijken Stek Magazine | Woonkamer

Het drukke, levendige van de stad zie je verder ook terugkomen in de kleur. “We hadden eerst een neutrale kleurstelling, maar de gezelligheid miste. Daarnaast zocht ik ook iets wat de ruimten in het huis, die toch best gescheiden zijn door alle prachtige en suite deuren, met elkaar zou verbinden. Toen bedacht ik dus dat de wanden van voor naar achter dezelfde kleur zouden krijgen, en wel roze! Dit moest even wennen bij Bauke, maar die is er nu ook blij mee,” zegt Marit lachend. “En inmiddels hebben we ook een nieuwe achterpui, waardoor we met dubbele deuren een open verbinding van het huis met de tuin kunnen maken!”

Het huis van Bauke en Marit | Binnenkijken Stek Magazine | Woonkamer

Het is modern met natuurlijke elementen

Roze muur met vintage kastje | Stek Magazine

Het nuchtere van Friesland

Toch wordt ook het aardse en nuchtere van Friesland niet achterwege gelaten bij de inrichting. “De schouw hebben we zwart, omdat het natuursteen ook zwart is. Zo vormt het een rustig geheel. Het is modern met natuurlijke elementen, zoals wollen en jute vloerkleden en een echt eikenhouten tafel.” Dit laatstgenoemde item is dan ook een tijdloos element dat het stel nog zeker niet kwijt wil.

Het huis van Bauke en Marit | Binnenkijken Stek Magazine | Slaapkamer

Volgens de bewoners is er nog wel veel om aan te werken. “De toilet wil ik nog eens upgraden, vloerbedekking op de trap en de kleur en grepen in de keuken. Verder willen we in de tuin nog wat buitenmuren opknappen.” Ook de kleur zal niet altijd blijven vertelt Marit lachend, “hier komt vast snel een vervanger voor. Het lijkt me ook super de hele ruimte in een kleur te verven.” Genoeg om nog over te dromen dus!

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.