Stek Woon & Lifestyle Magazine
Novilon | Stek Magazine

Industriële vloer met een warm tintje

Marcel en Leonie wonen samen met hun twee dochters, Nikki (17) en Noa (14) in een vrijstaand huis uit 2004. Mopshond Pip maakt het gezin compleet. In 2018 kochten Marcel en Leonie het huis om het vervolgens compleet te verbouwen. Het stel vormde de perfecte combinatie: alles wat Leonie bedacht, maakte Marcel. We nemen een kijkje in hun sfeervolle huis met een prachtige industriële vloer als basis.

Novilon® Design om op te leven

In het dagelijks leven zorgt Marcel grotendeels voor het gezin en belegt hij op de beurs. Leonie is fiscaal jurist, partner bij een accountants- en belastingadvieskantoor en brengt het grootste gedeelte van de week door op kantoor. Naast een passie voor interieur heeft het gezin een flinke lijst hobby’s. Zo houdt Marcel van sporten en bezoekt graag eens een festival. Leonie houdt van boksen en yoga. “Maar ik vind het ook fijn om te lezen”, vertelt Leonie. “Allerlei boeken maar vooral interieurboeken en tijdschriften vind ik leuk. En samen vinden we het leuk om na te denken over de inrichting en het verbouwen van huizen en daar plannen voor te maken. Marcel is heel handig dus hij voert die plannen dan ook weer uit.”

Industriële vloer novilon | Stek Magazine
Leonie en Marcel | Binnenkijken woonmagazine Stek

Ideale plek

Het gezin woonde hiervoor in dezelfde wijk. Ze vonden vooral de ligging van het huis erg fijn; een rustige plek, weinig verkeer en een tuin aan het water. “En tegelijkertijd ligt de woning lekker centraal”, legt Leonie uit. “Dichtbij het strand, bos en grote steden op 20 minuten rijden. Voor ons de ideale plek om te wonen. Maar toen we het huis kochten was het niet geheel onze smaak. Alleen 4 buitenmuren zijn blijven staan. Marcel heeft heel veel zelf gedaan met wat hulp van bouwbedrijf Brouwer uit Amsterdam. Ook de tuin en de buitenkant van de woning hebben we uiteindelijk zelf aangepakt.”

Onze woonstijl is industrieel met een warm tintje. Ik noem het graag ‘industrieel basic chic.

Huiskamer industrieel warme sfeer | Stek Magazine
Lampje gouden aapje | Stek Magazine

Warm tintje

Het huis heeft een moderne uitstraling maar is wel heerlijk sfeervol. “Ik noem onze woonstijl graag ‘industrieel basic chic’,” lacht Leonie. “Het is wel vrij industrieel maar met een warm tintje. We hebben de inrichting voornamelijk samen bedacht. Gelukkig hebben we vrijwel dezelfde smaak. Meestal bedenkt ik iets en vervolgens werkt Marcel het uit of maakt het. Ideaal!”

Industriële vloer novilon | Stek Magazine

Industriële Novilon vloer

Een vloer vormt een belangrijke basis in huis. Marcel en Leonie kozen ervoor om door het hele huis vinyl te leggen. Zo lijkt de ruimte niet alleen groter maar het geeft ook  een mooie eenheid. Ze kozen voor de kleur Novilon vtwonen 2424. Leonie: “We wilden in deze woning graag een lichte, gladde, makkelijk te onderhouden industriële vloer. In eerste instantie dachten we, zeker wat look betreft, aan een gietvloer. Ook omdat het goed te combineren was met de al aanwezige vloerverwarming. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op een moderne Novilon vloer van Forbo Flooring. Wat look betreft lijkt deze precies op een gietvloer maar het voelt veel zachter aan.

Industriële vloer novilon | Stek Magazine
Mopshondje licht beige | Stek Magazine

Novilon is kamerbreed dus je hebt ook weinig tot geen naden en dat maakt het geschikt om in elke ruimte in huis toe te passen. Ook dempt de vloer geluid en met onze hond Pip is deze vloer ook heel handig. Er wordt hier in huis wel echt geleefd en dan is het fijn dat een vloer daar tegen kan. We hebben deze Novilon vloer nu al een aantal jaar en het blijft gewoon mooi. Een ander plezierig voordeel is dat het onderhoud super makkelijk is.”

Tienerkamer blauw | Stek Magazine
Meisjeskamer blauw | Zwarte hangstoel kinderkamer | Stek Magazine

Mini-appartement

Dochters Noa en Nikki zitten allebei op het voortgezet onderwijs. Ze hebben allebei een eigen domein in huis met een heerlijke zithoek. Het zijn bijna mini-appartementjes geworden. Ook hier ligt dezelfde stoere Novilon vloer die naast trendy natuurlijk ook heel praktisch is voor tienerkamers. Noa hockeyt fanatiek en samen zitten ze allebei op streetdance. Nikki kijkt ook heel graag filmpjes op de iPad. 

Tienerkamer met zitje | Stek Magazine
Stoere tienerkamer met zwarte kast | Stek Magazine

Een vloer vormt een belangrijke basis in huis. Marcel en Leonie kozen ervoor om door het hele huis Novilon te leggen. 

Industriële vloer novilon | Stek Magazine
Stoere slaapkamer met grijs betonbouw | Stek Magazine
Industriële vloer novilon | Stek Magazine

Favoriete plek

De stijlvolle benedenverdieping heeft veel fijne plekken. “Ik vind het heerlijk om op de bank met de open haard aan te luieren en te lezen”, vertelt Leonie. “Maar het liefst zit ik toch wel aan de keukentafel. Dan kan ik alles overzien, een boekje lezen, wat werken, muziekje aan, lekkere koffie erbij. Samen zitten we veel op de veranda, het liefst in de jacuzzi. Kletsen, even geen tv of telefoon en social media. Met een wijntje erbij… Heerlijk!”

Eetkamer met stalen tafel en houten blad | Stek Magazine
Open keuken met houten eethoek | Zwart kook eiland | Stek Magazine

Dierbaar

Naast de mooie inrichting is het ook vooral de ‘personal touch’ die dit huis bijzonder maakt. Zowel Marcel als Leonie hebben herinneringen een mooie plaats gegeven in het interieur. “Ik koester de (erf)stukken van mijn ouders” vertelt Leonie. “Zoals het schilderij/pentekening bij de stoel en een mooi beeld in de kast. Mijn ouders zijn allebei in 2017 overleden en het voelt of ze op deze manier er toch altijd een beetje ‘bij’ zijn. Voor Marcel is dat, denk ik, zijn schilderij van een struisvogel van Donkersloot. Dat is voor hem een heel bijzonder item. En ik houd ontzettend van foto’s. Die zie je ook overal in huis terug. Dat geeft een huis ook echt een gevoel van thuis. Mochten we ooit verhuizen dan gaan al die bijzondere stukken en foto’s altijd mee. En niet te vergeten mijn Eames stoel. Die heb ik van Marcel gekregen toen ik 45 werd.”

Industriële vloer novilon | Stek Magazine

Ik koester de (erf)stukken van mijn ouders. Zoals het schilderij/pentekening bij de stoel en een mooi beeld in de kast.

Industriële vloer novilon | Stek Magazine

Wil je ook deze industriële vloer? Vraag snel een staal aan

Meer informatie over Novilon? www.novilon.nl 
Upload je eigen foto en bekijk deze vloer in onze vloerplanner.

Reageer