Stek Woon & Lifestyle Magazine

Welke kleur in het interieur?

Je hebt alle muren wit, een prachtige nieuwe vloer maar je mist kleur in het interieur. Hoe kies je de kleuren die passen in jouw huis? Stek Styliste Baukje Snieder legt het ons uit.

Kleur in het interieur kiezen

Baukje: “Begin met het maken van een kaart en kies zes tot maximaal 12 kleuren uit die bij elkaar passen. Start altijd met wit in je kleurenpalet. Er zijn veel tinten wit dus maak daarin een keuze. Dit kan de basis zijn voor je plafond en eventueel een muur of plinten. Neem vervolgens alle kleuren mee die je wil behouden zoals bijvoorbeeld de kleur van de vloer of die van de bank en dat leuke stoeltje dat absoluut moet blijven staan. Kies vervolgens voor drie basis ton-sur-tontinten van bijvoorbeeld lichtgroen naar donkergroen. Ton-Sur-Ton tinten zijn kleuren met dezelfde kleurtoon en een andere hoeveelheid wit. Deze kleurcombinatie is ideaal om subtiele nuances te leggen in de kleur in het interieur. Toon-op-toon tinten kan je in de bouwmarkt terugvinden door gebruik te maken van de kleurenstalen van diverse verfmerken. Hierop staat steeds één basiskleur met verschillende gradaties wit. Als laatste kies je daar twee tot drie contrastkleuren bij die sfeer brengen.

Kleur in het interieur kiezen | Stek Magazine
Kleur in het interieur geel | Stek Magazine

Met een neutraal interieur voeg je eenvoudig accessoires toe waardoor je meteen een heel andere look hebt. Wat is jouw favoriete kleur in het interieur? Trendy groen, vrolijk en warm okergeel of lieflijk pastel?

Kleur in woonkamer met roze tinten | Stek Magazine

Kleurkeuzes

In dit voorbeeld is de basis wit, zwart en grijs en zijn de sfeerkleuren verschillende groentinten in combinatie met hout en goud, accenten met okergeel, zwart en goud en pastelkleuren met roze accenten. Zo kun je met een goede basis eenvoudig mooie kleurcombinaties maken en je interieur een boost geven. Het grote voordeel van het in kaart brengen van een kleurenpalet is dat je niet in de verleiding komt om toch een accessoire te kopen dat eigenlijk niet in je palet past. Zo kun je heel gericht de juiste kleur in het interieur kiezen.”

Groen in de badkamer | Stek Magazine
Gele accessoires badkamer | Stek Magazine kleuren

Hier zie je hoe groen, blauw of geel een heel andere look geven aan deze badkamer.

Kleur in het interieur badkamer | Stek Magazine blauw
Groene tinten in het interieur | Stek Magazine

Baukje volgde de studie Vormgeving productpresentatie aan het Friesland College in Leeuwarden. Ze is dagelijks bezig met de nieuwste trends op woongebied en vindt niets leuker dan anderen te inspireren met haar kennis. 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.