Stek Woon & Lifestyle Magazine

Het droomhuis van Rob en Anouk: “Het tikte alle boxen aan”

Rob en Anouk wonen in een prachtig vrijstaand huis in Noord-Brabant. Hun medebewoners zijn 2 beauties: Britse korthaar Lizzy en Ragdoll Luna. Ze wilden de stad Den Bosch verlaten voor een huis wat aan al hun woonwensen voldeed. Na 2 jaar fanatiek scrollen op Funda, vonden ze hun ideale huis. Een vrijstaand huis met dubbele garage, de basis woonklaar en een gunstige ligging. Tel daar de feeling voor interieur van Anouk bij op en een droomhuis is een feit.

Woonwensen in kaart brengen voor nieuw huis
Anouk interieurstylist
Woonwensen in kaart brengen voor nieuw huis

Sport en gezelligheid

Rob is werkzaam in de IT-branche. Anouk houdt zich bezig met online marketing en houdt van sporten. “Het is voor mij dé manier om mijn hoofd leeg te maken”, vertelt Anouk. “Sinds COVID-19 doe ik dit thuis. Ik heb een kamer ingericht met wat tools zoals gewichten, een fitnessmatje- en bank. Dat én een tv, meer heb ik niet nodig. Verder ben ik gek op gezelligheid. Thuis of buitenshuis: een hapje, drankje, vriendinnen en vrienden. Ik word er blij van. Maar ik kan ook genieten van lekker thuis op de bank met een serie. De combinatie vind ik het einde. Het beste van twee werelden zeg ik altijd maar.”

Woonwensen in kaart brengen voor nieuw huis
Woonwensen in kaart brengen voor nieuw huis

Mijn woonstijl is ‘modern sfeervol design’. De rust van een modern interieur dat zich kenmerkt door strakke materialen en lijnen spreekt mij aan.

Woonwensen in kaart brengen voor nieuw huis
Woonwensen in kaart brengen voor nieuw huis
Moderne woonkamer in grijs met roze kleuraccenten

Perfecte basis

Het stel had een behoorlijk lijstje met woonwensen toen ze 2 jaar geleden besloten Den Bosch te willen verlaten. “Na twee jaar scrollen op Funda, alsof het ons favoriete Social Media kanaal was, stond daar ons droomhuis”, vertelt Anouk. “Het tikte alle boxen aan. Gelegen in Brabant en dichtbij de snelweg voor een fijne woon- en werkverbinding. Vrijstaand met dubbele garage, in de basis woonklaar. Alle gekozen materialen zijn kwalitatief en de afwerking hoogwaardig. Dat was dus de perfecte basis. We kozen ervoor om de puntjes op de i te zetten. Sfeer toe te voegen en het echt eigen te maken. Natuurlijke materialen, kleuren en prints. Van leer op de muur in de hal, roomdivider haard met croco print behang en unieke verlichting tot details als woondeco en wandplanken.”

Keuken met groene kastjes.

De keuken is maatwerk van Decorint. Dat zie je ook terug. Het is niet de standaard. Ik vind het fantastisch. 

Keuken in groen en hout.

Liefde voor interieur

Het huis is met zoveel smaak en gevoel voor stijl ingericht. We zijn benieuwd wanneer de passie voor interieur is ontstaan. Anouk: “Hoewel ik werkzaam ben als marketeer en daarvoor ook opgeleid ben, heb ik tevens een studie tot interieurstylist afgerond. Als jong meisje had ik al liefde voor interieur. Ik kon zonder twijfelen om 01:00 uur ‘s nachts ineens mijn kamer gaan herinrichten. Mijn moeder heeft vaak aan mijn slaapkamerdeur gestaan met de vraag “wat ik nu toch weer aan het doen was”. Tsja, ik had iets in mijn hoofd en dat wilde ik tot uiting brengen. Nu komt het tot uiting in ons interieur en kan ik helemaal losgegaan. Ik deel het via mijn Instagram account @binnenkijker. Ook help ik vrienden en familie regelmatig uit de brand bij interieur dilemma’s en breng ik hun woonwensen in kaart.”

Woonwensen in kaart brengen voor nieuw huis
Woonwensen in kaart brengen voor nieuw huis

Prachtige mix & match

De match met de meubels die het stel in het vorige huis had, was er niet. Er moest dus veel geshopt worden. “Ik haal(de) inspiratie uit woonmagazines (Stek!), Pinterest en Instagram,” licht Anouk toe. “Ik had al snel in mijn hoofd hoe het er uit moest komen te zien. De materialen, prints, kleuren, vormen en functionaliteit zag ik al helemaal voor me. Vervolgens zijn we op pad gegaan om onze woonwensen te realiseren. Heerlijk naar de woonboulevard en specialistische zaken. Genieten vind ik dat. En daar gebeurt het voor mij. Items zien en materialen voelen. Als een item voor mij is, dan ben ik opslag verliefd. Ik voel het meteen en dat is het moment dat alles samenkomt. In mijn hoofd dan…” “De volgende stap was om dat ook op papier te krijgen want hoe anders moest ik ook de wederhelft meekrijgen in de ideeën,” voegt Anouk al lachend toe.“ “We maakten foto’s op locatie, vroegen stalen aan en brachten het thuis allemaal samen. Het plaatje klopte.”

Ik houd van een mix van natuurlijk materialen en natuurtinten als basis voor sfeer. Dit is precies wat je in ons interieur terugziet.

Woonwensen in kaart brengen voor nieuw huis

Natuurlijke materialen en design

Anouk heeft een voorliefde voor natuurlijke materialen. Anouk: “Beton, hout, wol, staal en glas zijn voor mij de key tot sfeer. Ik houd van uniek, het mag net even anders zijn. Zo valt de lamp boven de eettafel op – een design van Constance Guisset – en de inmiddels populaire wandpanelen van WoodUpp. Maar ook de salontafel van Noguchi, het bad van Solid Surface en de kranen in de badkamer van Jee-o zijn bijzonder te noemen. En natuurlijk de maatwerk keuken van Decorint. Ik houd van niet standaard. Dat maakt ons huis uniek.”

Mooie slaapkamer met terra tinten.
Woonwensen in kaart brengen voor nieuw huis
Woonwensen in kaart brengen voor nieuw huis

Wensenlijstje?

Alhoewel het huis er al fantastisch uitziet, zijn ook Rob en Anouk nooit klaar in huis. “We zijn nog lekker druk”, zegt Anouk. Benieuwd hoe het allemaal wordt? Volg Anouk dan op Instagram @binnenkijker

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.