Stek Woon & Lifestyle Magazine
Groen: Ga voor groot!

Groen? Ga voor grote kamerplanten!

Groen in huis is allang geen trend meer. Het is een way of life geworden. We kiezen bewust voor duurzame producten en natuurlijk groen kunnen we niet genoeg in huis hebben. Lekker veel groen in huis geeft een fijne sfeer. Vooral planten met bijzondere bladeren, geen bloemen en grote kamerplanten zijn populair. Kies voor een mooie grote pot met dito plant in de woonkamer. Zoals deze prachtige Yucca of palmlelie. Fijn bijkomstig voordeeltje is dat deze beauty bekend staat om zijn stressverlagende eigenschappen. Wil je wat meer groeninspiratie opdoen? Neem dan een kijkje bij onze top 5 leukste conceptstore plantenwinkels

Grote kamerplanten | Yucca | Stek Magazine

Grote kamerplanten

Een explosie van groen-geel-grijze, leerachtige bladeren die eindigen in een punt, soms groeiend uit een stammetje of direct uit de aarde, dat is typisch de Yucca. Een stoere woestijnbewoner die niet houdt van geknuffel, maar in alle stilte zijn best doet jou zo lang mogelijk trouw te zijn en je rust te geven. Stoer, stekelig en betrouwbaar: eigenlijk is de Yucca de cowboy onder de grote kamerplanten.

01.Yucca.11

Warm en droog

Van huis uit is de Yucca wel wat warmte en droogte gewend. De plant komt oorspronkelijk uit het zuiden van de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Daar groeide hij op in woestijnachtige gebieden, maar bij jou thuis aardt hij ook prima. En hij heeft net als een aantal andere grote kamerplanten het voordeel dat hij weinig verzorging nodig heeft.

Verzorging van de Yucca

Zo houd je een Yucca in optima forma: zet de plant op een lichte plaats, maar niet in de volle zon. Geef de woonplant daarbij regelmatig water, en verwen hem af en toe met plantenvoeding. Laat de potgrond tussen de gietbeurten wel licht uitdrogen om rot te voorkomen. Worden de onderste bladeren bruin en lelijk? Haal ze dan weg, zo geef je nieuw blad meer energie om te groeien. Dit is een heel makkelijke planten onder de grote kamerplanten.

01.Yucca.8.

Leuke Yucca weetjes:

  • De Yucca is de ideale plant om cadeau te geven aan mensen die wel van groen houden, maar nogal losjes als het aankomt op het water geven van grote kamerplanten.
  • De Yucca heeft, net als andere planten, de gave om mensen te kalmeren. Uit onderzoek van de Engelse universiteit Surrey blijkt dat mensen in een kamer met veel groen veel minder gestresst zijn en een lagere bloeddruk hebben dan in een ruimte zonder planten.
  • De indianen wisten al lang dat de Yucca een bijzondere plant is. Niet voor niets noemen ze hem de ‘boom van het leven’. Ze vereerden de Yucca vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen en gebruikten de bladeren en wortel voor de behandeling van psoriasis, roos, haaruitval, huidzweren en ontstekingen.

Bron: Mooiwatplantendoen

 

1 reactie

  • Dit is de trots van onze woonkamer. Nu zo’n 4 meter hoog, kan nog ruim een meter bij. Dit is een “stekje”. Z’n moeder was met ruim 5 meter hoogte de hoogste Dieffenbachia-huiskamerplant maar is gesneuveld tijens de keukenbrand vijf jaar geleden. Deze Dieffenbachia bloeit regelmatig, krijgt in de zomer in wekelijks 2 liter water en in de winter wekelijks 1 liter. Aan het begin van de zomer krijgt hij gedroogde koemest, hij  houdt van klassieke fluitmuziek, en wordt regelmatig gestekt. 2-jaarlijks verpotten lukt niet met zo’n groot bakbeest dus maken we gewoon de grond wat los soms en/of vervangen een beetje oude door nieuwe potgrond. Ik ben trouwens benieuwd of er hogeren zijn. Vriendelijke groeten, Theo van der Burg, Celéd, Hongarije. thvdburg@xs4alĺ.nl

    Verzonden vanaf mijn galaxi.
    De foto stuur ik graag op via gewone email of whatsapp

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.