Stek Woon & Lifestyle Magazine
Zitmeubels

Zo kun je besparen op je energiekosten

De een gebruikt meer energie dan de ander. Voor de meesten is energie toch iets wat je gebruikt zonder er echt bij stil te staan. Maar vervolgens is het schrikken als je het verbruik van de afgelopen maand ziet. De kosten voor energie kunnen dan ook hoog oplopen elke maand, vooral als je het huis deelt met veel anderen. Bovendien weten we allemaal dat het beter is voor het milieu om minder energie te verbruiken. Hoe kun je nou besparen op de energie die je elke maand verbruikt?

Energiekosten | Stek Magazine

Groene stroom

Als het voor jou gaat om hoe jij omgaat met het milieu, dan is het aanschaffen van groene stroom al een goede eerste stap. Veel aanbieders van energie bieden ook groene stroom aan. Tegenwoordig is groene stroom vaak ook echt groen. Twijfel je over welke groene stroom het best is en hoe groen de stroom echt is? Er is hier veel over te vinden online, dus daar kom je makkelijk en snel achter.

Het zijn de kleine veranderingen

Over het algemeen zijn het vooral de simpele dingen die je gedurende de dag doet, die ervoor zorgen dat jouw energierekening hoger en hoger wordt. Denk bijvoorbeeld aan het aanlaten van het licht. Het zou bijvoorbeeld een hoop schelen als je de hele dag door geen licht aan zou zetten. Natuurlijk ga je niet de hele tijd in het donker zitten, maar probeer voortaan altijd het licht uit te doen in de ruimtes waar je niet bent.

Energiekosten | Stek Magazine

Of het nou echt heel veel verschil maakt is niet duidelijk, maar het doet wel wat en het gaat ook deels om het idee. Wanneer je een apparaat bijvoorbeeld niet gebruikt, haal dan de stekker uit het stopcontact. Zet een stekkerdoos uit wanneer er niks van gebruikt wordt. Laat geen opladers in de muur zitten. Ga je hier echt op letten, merk je waarschijnlijk al snel dat het wel degelijk iets van verschil maakt.

Vergelijk de aanbieders

Er zijn veel verschillende aanbieders van energie en allemaal zijn ze in principe hetzelfde, maar dan toch net iets anders. Je kan energie vergelijken op veel verschillende sites. Door online op vergelijkingssites te kijken welke aanbieders geschikt zijn voor jouw woning en wat past bij jouw huishouden, bespaar je een hoop geld. Misschien kom je er achter dat een andere aanbieder beter past bij jouw woning en/of huishouden, en kun je beter overstappen energie Door bij de juiste aanbieder stroom aan te schaffen, weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.