Stek Woon & Lifestyle Magazine

DIY Vaasjes decoreren

Heb jij thuis nog verschillende vaasjes in de kast staan waar je helemaal niks mee doet omdat je ze te saai vindt? Haal de vaasjes dan uit je kast en bekijk en lees hieronder hoe je de vaasjes superleuk kunt decoreren! Ik heb gekozen voor de combinatie van koper, koper oranje verf en katoen.

Benodigdheden

  • 3 vaasjes (Action)
  • katoenkoord (Praxis)
  • Flexa copper orange verf (Praxis)
  • Koperspray (Praxis)
  • multilijm (Praxis)
  • schilderstape (Praxis)
  • kwast (Praxis)

Vaasje katoenkoord

We beginnen met het vaasje en katoenkoord. Ik heb er voor gekozen om de onderkant en bovenkant transparant te laten. Je smeert de multilijm op het vaasje met een kwast. De lijm droogt best snel op dus je moet niet te lang wachten met het katoenkoord. Zorg dat je deze al hebt uitgepakt. Als de lijm op het vaasje zit kun je beginnen met het katoenkoord. Dit koord draai je zo strak mogelijk om het flesjes heen. Ik heb alleen het middenstuk gedecoreerd maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het hele vaasje te decoreren met katoenkoord. Tip: Je kunt ook lege glazen potten of flessen gebruiken.

Vaasje koperspray

Ik heb er voor gekozen om een stukje van de bovenkant transparant te laten. Ik heb dit gedeelte afgeplakt met schilderstape. Als je dit gedaan hebt kun je beginnen met spuiten. Schud de spuitbus goed heen en weer, dit zorgt voor een optimale kleur. Spuit nu het gedeelte wat je niet hebt afgeplakt koper. Als je dit gedaan hebt laat je het vaasje eventjes goed drogen. Als het vaasje droog is haal je de schildertape van het vaasje en zie je gelijk of het goed gelukt is! Klaar is je tweede vaasje!

Vaasje Copper orange verf

Meng de verf goed door met een roerstokje. Gebruik nu een trechter zodat de verf niet al aan de bovenkant terecht komt. Ik heb een trechter gemaakt van papier zodat ik deze na afloop meteen kan weggooien. Stop de trechter in het vaasje en giet er ongeveer 100 ml. verf in. De verf zit nu aan de binnenkant van je vaasje. Je gaat nu als het ware een beetje spelen met het vaasje. Je bepaalt zelf tot hoe ver de verf komt. Ik heb er weer voor gekozen om de bovenkant transparant te laten. Laat het vaasje ongeveer een dag drogen!

Als ze alle drie helemaal droog zijn, zijn ze klaar voor gebruik! En zeg nou zelf, deze vaasje zijn toch veel te leuk om ze in je kast te bewaren? Zet ze bij elkaar in een groepje, dit zorgt voor een leuk speels effect!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.