Stek Woon & Lifestyle Magazine

DIY Kaarsenstandaard

Hoe leuk is het om je eigen kaarsenstandaard te maken? Je kunt zelf de hoogte en breedte bepalen en zo ontwerp je de standaard zelf! Leuk om voor jezelf te maken maar natuurlijk ook een heel leuk en persoonlijk cadeau. Lees hier het stappenplan!

Benodigdheden:

  • koperen buis diameter 21 mm (Praxis)
  • buizensnijder (Praxis)
  • multilijm (Praxis)
  • houten plankje (Praxis)
  • kaarsen (Hema)

Stap 1

Haal bij de bouwmarkt een juist formaat koperen buis. Tip: Neem de kaarsen mee die je er straks in gaat doen. Zo weet je zeker dat ze in het juiste formaat buis passen. Ik koos voor kaarsen van de Hema en het smalste formaat buis.

Stap 2

Ik ben begonnen om willekeurig een aantal maten af te snijden. Een paar wat hoger en  wat lager zodat je een speels effect krijgt. Met een buizensnijder (kosten ongeveer € 5) snijd je de buizen perfect glad af. Je zet de buizensnijder op de buis en draait een rondje. Nu je één rondje gedaan hebt draai je de buizensnijder wat aan zodat hij wat strakker gaat. Als je dat rondje ook gedaan hebt zet je de buizensnijder nog wat strakker, dit doe je continue totdat je buis is doorgesneden.

Stap 3

Als je al je buizen hebt doorgesneden leg je ze op een gewenste hoogte. Ik heb er voor gekozen om vier op de grond te laten staan omdat je zo een beter evenwicht hebt. Leg onder je buizen even een houten latje zodat je alle buizen recht hebt staan.

Stap 4

Als je een opstelling hebt gemaakt van je buizen kun je ze aan elkaar gaan lijmen. Smeer op de zijkant van de buis een beetje Multilijm. Dit doe je bij ze allemaal. Als je dit gedaan hebt smeer je nog wat lijm tussen de buizen, dit laat je er gewoon tussen druppelen. Dit zorgt ervoor dat ze extra stevig vast zitten.

Stap 5

Laat de buizen ongeveer een half uurtje goed drogen. Als je dit gedaan hebt is het tijd om de kaarsenstandaard te stijlen. Je kunt naast de kaarsen ook een mooi (kunst)takje of bloempje gebruiken! Zo krijg je een heel mooi resultaat.

IMG_8666

Bekijk nog veel meer leuke DIY projecten met handige stappenplannen!

 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.