Stek Woon & Lifestyle Magazine

DIY tip: Maak zelf een wallorganizer

De hal is het visitekaartje van het huis. Vaak een kleine ruimte waar je toch aardig wat spulletjes kwijt moet. Een handig hangmeubel is dan een uitkomst. Hanneke maakte deze leuke Wallorganizer: decoratief en praktisch tegelijk. 

hangkastje van hout maken

Wat heb je nodig:

  • Twee houten kistjes
  • Boormachine plus boor van 15mm
  • Koperen buis 15mm (Praxis)
  • Koperen s-haken (Praxis)
  • Twee houten ballen (uiteinde koperen buis)
  • Vijf deur- of kastknoppen
  • Houtlijm

How to:

Stap 1
Begin met het opmeten waar je op de grote kist de deurknopjes wil hebben en boor de gaten voor met een kleine boor. Schroef daarna de deurknopjes vast.

Halkast van hout maken

Stap 2
In de kleine kist meet je ook uit waar je de gaten wil hebben voor de koperen buis. Boor een gat van 15mm met de boormachine. Zaag de koperen buis af, en zorg dat deze aan beide kanten 1cm uitsteekt.

Stap 3
Boor in de houten ballen een gat van 15mm breed en 1cm diep. Lijm de randen van het gat en schuif de houten ballen om de uiteinden van de koperen buis. Hang de s-haken aan de buis en lijm beide kisten op elkaar met houtlijm. Laat het goed drogen.

zelf een halkast maken

Stap 4
Als de lijm goed is uitgehard, kun je de kisten aan de muur bevestigen en je spulletjes opbergen.

hangkastje van hout maken

Styling & Fotografie: Hanneke Eilander www.studiogewoonthuis.nl

Bekijk nog meer DIY ideeën met stappenplannen en filmpjes of lees meer over het inrichten van je huis met leuke zelfmaak ideeën.

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover