Stek Woon & Lifestyle Magazine
diy plantenbank

DIY plantenbank

Helemaal trendy: een plantentafeltje of plantenbank. In plaats van overal losse planten neer te zetten, maak je zo een mooi geheel. En je kunt er uiteraard ook andere leuke spulletjes op kwijt. Wij kozen om een bankje op maat te maken van steigerhout en dit te combineren met de warme kleur van kurk. Een bankje is niet moeilijk om te maken en het handige is dat je zelf kan bepalen hoe lang en breed het moet worden. Laat de planken in een bouwmarkt op maat zagen en je schroeft je bankje zo in elkaar.

Styling & idee: Hanneke Eilander studiogewoonthuis.nl

Dit heb je nodig

 • steigerhouten planken (4 x 270 cm)
 • schroeven (24 x 5 mm)
 • houtlijm
 • beits (optioneel)

Gereedschap

 • (cirkel)zaag
 • winkelhaak
 • boormachine
 • schroevendraaier
 • schuurpapier

diy-plantenbank-actie

How to…

 1. Zaag 2 planken naar de lengte van de bank. Dit zijn de ligplanken boven op de bank. Wij hebben gekozen om de bank 160 cm lang te maken.
 2. Zaag de ondersteunende dwarsplank naar 120 cm. Deze komt onder de ligplanken tussen de poten in. Dit maakt de bank extra stevig en kan je het ook gebruiken om op te zitten.
 3. Zaag 4 planken naar 40 cm lang. Dit zijn de poten van de bank. Na het zaagwerk even alle randjes opschuren.
  plantenbank-1
 4. Boor gaten in de ligplanken en schroef de poten aan de planken vast. Plaats de poten 120 cm van elkaar af zodat de dwarsbalk later er tussen kan worden geplaatst. Gebruik wat houtlijm om het extra stevig te maken.
  plantenbank-2
 5. Nu heb je twee smalle bankjes. Boor gaatjes en schroef aan de onderzijde de dwarsplank vast aan beide ligplankenen poten om van de twee bankjes een brede vaste bank te maken.
  plantenbank-3
 6. Klaar! Geef de bank wat kleur met beits en het stylen van de bank kan beginnen. Veel plezier!
  plantenbank-4

Tip

Heb je kurk over? Plak een reep kurk om een lege fles en je hebt er een mooie vaas bij!

plantenbank-kurk

Een andere leuke en simpele DIY is een bord van kurk. Bij kurk24 kun je kurk per meter en op rol bestellen. Je kan een strook kurk direct op de muur bevestigen of op een plank plakken met speciale kurklijm. Zo heb je altijd je favoriete kaartjes en quotes bij de hand. Neem voor meer zelfmaak ideeën een kijkje op onze DIY pagina. Daar vind je nog meer stappenplannen en video’s. De leukste dingen maak je zelf!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.