Stek Woon & Lifestyle Magazine

De voordelen van kunsthagen

Je kunt in deze moderne tijd uit enorm veel dingen kiezen. Zo is dit niet anders bij bloemen en planten. Er zijn zoveel verschillende vormen, soorten en kleuren dat je wellicht soms door de bomen het bos niet meer ziet. Toch zijn er ook veel liefhebbers van planten en bloemen die iets minder groene vingers hebben. Deze mensen vinden planten er hartstikke leuk uitzien, maar vinden de verzorging ervan over het algemeen iets minder. Dat kan natuurlijk, dus gelukkig zijn er ook voor deze mensen opties. Zo zou je kunnen kiezen voor een kunsthaag. Ben jij benieuwd wat de voordelen zijn van deze haag? Of wil je een beter beeld hebben bij  een kunsthaag? Lees snel verder.

voordelen van kunsthagen | easyplants kunstplanten kopen

Geen sprake van onderhoud aan je kunsthaag

Ten eerste is een groot voordeel van de kunsthaag dat je er geen onderhoud aan kwijt bent. De haag is namelijk niet echt, waardoor je niet hoeft na te denken over water geven en dat soort dingen. Je moet er eigenlijk alleen rekening mee houden dat je iets van een stoffer in huis hebt. Er kan namelijk wel eens stof gaan zitten op de kunsthaag. Het is iets wat je niet zomaar verplaatst, dus stof is iets wat je dan niet kunt voorkomen. Maargoed, als dat het enige onderhoud is, valt het ook allemaal weer mee. Daarbij kost het haast geen tijd en moeite om iets af te stoffen. Je bent er waarschijnlijk niet meer dan 5 minuten aan kwijt als je ook nog andere neppe bloemen en planten hebt.

voordelen van kunsthagen | easyplants kunstplanten kopen

Problemen omtrent zonlicht zijn er niet

Daarbij is een ander voordeel van een kunsthaag dat een gebrek aan zonlicht in huis geen probleem is. BIj echte planten is het cruciaal dat de planten zonlicht krijgen. Dat is alles behalve het geval bij kunsthagen. Zonlicht is helemaal niet nodig, dus dat is iets waar je absoluut niet op hoeft te letten. Je hebt dus geen last van problemen omtrent zonlicht, want ook als een kamer enorm donker is, zullen de kunsthagen mooi groen blijven. Dat is voordelig, want bij echte planten moet je heel tactisch kijken op welk plekje je de planten het beste kunt zetten. Dat is gelukkig verleden tijd bij de kunsthaag.

voordelen van kunsthagen | easyplants kunstplanten kopen

Je hebt geen last van verkleuring

Nu we het toch hebben over de kleur van de kunsthaag is het belangrijk dat je weet dat deze kunsthagen dus ook helemaal niet verkleuren. Je kunt dus kiezen of je de kunsthaag binnen of buiten hangt, maar in principe is geen van beide een probleem. Er zit op de meeste van deze nep planten namelijk een UV-laag. Dit is essentieel, want de planten die dit niet hebben, zullen verkleuren. DIt gaat natuurlijk hand in hand met het onderhoud wat niet nodig is. Normaliter blijven planten groen doordat je ze genoeg water geeft en de juiste verzorgingsmethode toepast. Dat is helemaal niet iets waar je over na hoeft te denken als je gaat voor een kunsthaag. Vragen hierover? Dan kun je een specialist in kunstplanten en bloemen benaderen.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.